Ditt innehåll och YouTube Premium

YouTube Premium är tillgängligt i flera länder. Läs mer om platser där YouTube Premium är tillgängligt.

Vanliga frågor om YouTube Premium för YouTubes partner och kreatörer

I åratal har YouTube-fansen sagt att de vill ha fler sätt att stödja sina favoritkreatörer och möjligheten att titta på sina favoritvideor utan avbrott.

Som medlem i YouTube Premium kan du titta på YouTube utan annonser. Du kan också ladda ned videor för att titta offline på mobilen och spela upp videor i bakgrunden. Om YouTube Premium är tillgängligt där du är, gäller medlemskapet på alla typer av enheter och oavsett var en medlem loggar in på YouTube. Läs mer om att bli medlem i YouTube Premium.

YouTube Premium handlar om att ge fansen fler valmöjligheter och att ge kreatörer ett nytt sätt att få betalt för innehållet de skapar.

Frågor om YouTube Premium

Vilka fördelar får jag genom att gå med?

Med ett betalmedlemskap i YouTube Premium får du en bättre video- och musikupplevelse på YouTube, YouTube Music, och YouTube Kids. Läs om att bli medlem i YouTube Premium.

Var är YouTube Premium tillgängligt?

YouTube Premium är tillgängligt i dessa länder.

Vad händer om tittarna väljer att inte prenumerera på YouTube Premium?

YouTube med annonser finns kvar och är en viktig del av vår verksamhet. Tittare som väljer att inte bli medlemmar kan använda den kostnadsfria versionen av YouTube (med annonser) även i fortsättningen.

Kommer funktioner som kommentarer, gilla-markeringar och visningar att finnas på YouTube Premium?

Ja, de här funktionerna är delar av kärnan i YouTube-upplevelsen. De fungerar ungefär på samma sätt med YouTube Premium som de gör på YouTube med annonser. Du kan se vissa skillnader i YouTube-produkter, till exempel YouTube Kids.

Frågor om innehåll på YouTube Premium

Kommer mitt innehåll att finnas på YouTube Premium?

Ja, alla dina videor som visas på YouTube (med annonser) kommer även att finnas utan annonser på YouTube Premium.

Måste jag betala för ett YouTube Premium-medlemskap om jag vill att mitt innehåll ska finnas kvar på YouTube?

Nej, du behöver inte betala för att behålla ditt innehåll på YouTube eller för att det ska bli tillgängligt på YouTube Premium. Videorna visas automatiskt för tittare på YouTube (med annonser) och för betalmedlemmar på YouTube Premium.

Om du godkänner relevanta avtalsmoduler kan avgiften för betalmedlemskap från YouTube Premium-medlemmar ge dig en ny intäktskälla. Så här genererar du intäkter från YouTube Premium på:

• Videor i långt format: Godkänn modulen för intäktsgenerering på visningssidan och aktivera annonser på visningssidan.
  • Shorts: Godkänn modulen för intäktsgenerering i Shorts-flödet.

YouTube Premium-medlemmar kan även ladda ned videor de vill titta på offline i mobilen och spela upp i bakgrunden, vilket ger dig mer visningstid.

Får innehållsskapare fortfarande betalt med YouTube Premium?

Ja. YouTube Premium gör faktiskt att kreatörer får en andra källa till intäkter, förutom det de redan tjänar på annonser. Så här genererar du intäkter från YouTube Premium på:

• Videor i långt format: Godkänn modulen för intäktsgenerering på visningssidan och aktivera annonser på visningssidan.
  • Shorts: Godkänn modulen för intäktsgenerering i Shorts-flödet.
Hur beräknas intäkterna?

Intäkter från YouTube Premium-medlemskap mellan kreatörer baseras på hur mycket medlemmarna ser av innehållet. Större delen av intäkterna går till våra partner, precis som med vår annonsverksamhet.

När får jag pengarna från den här intäktskällan?

Prenumerationsintäkter skickas i början av varje månad, samtidigt som annonsintäkterna normalt betalas ut.

Om du har åtkomst till de nedladdningsbara rapporterna kan du även se intäktsrapporten i Studio.

Räknas nedladdat innehåll in i min visningstid?

Ja, visningstid registreras för nedladdade videor precis som för videor online. Visningstiden registreras nästa gång medlemmen loggar in online. Läs mer om nedladdning av videor med YouTube Premium.

Räknas uppspelning i bakgrunden in i min visningstid?

Ja, visningstid registreras för innehåll som spelas upp medan en YouTube Premium-medlem använder andra appar eller har skärmen avstängd på sin enhet. Läs mer om bakgrundsuppspelning med YouTube Premium.

Får jag mer visningstid för längre videor?

Nej, det viktigaste är att videorna är intressanta och att användare tittar på dem. Många videor i kort format får mer total visningstid eftersom de är lätta att titta på och dela.

Vilken statistik för YouTube Premium kan jag se i YouTube Analytics?

Du kan granska visningstid och visningar från YouTube Premium-medlemmar, och intäkter från YouTube Premium, genom att följa instruktionerna för YouTube Analytics.

Hur ser jag mina intäktsrapporter i YouTube Analytics?

Om du vill se intäktsrapporterna i YouTube Analytics följer du de här instruktionerna för YouTube Analytics.

Hur jämför jag min visningstid från YouTube Premium med mitt beräknade resultat från YouTube Premium?

Följ instruktionerna för YouTube Analytics om du vill lära dig att förstå intäkterna bättre.

Hur kontrollerar jag att betalningsbeloppet stämmer?

I YouTube Analytics visas intäkter per video. Om du har tillgång till nedladdningsbara intäktsrapporter kan du se information om visningstid och intäkter för enskilda videor.