Jouw content en YouTube Premium

YouTube Premium is in meerdere landen beschikbaar. Meer informatie over locaties waar YouTube Premium beschikbaar is.

Veelgestelde vragen over YouTube Premium voor YouTube-partners en -creators

De fans van YouTube geven al jaren aan dat ze meer manieren willen om hun favoriete creators te steunen en dat ze de mogelijkheid willen om hun favoriete video's zonder onderbrekingen te bekijken.

Leden van YouTube Premium kunnen YouTube zonder advertenties bekijken. Leden kunnen ook video's op de achtergrond afspelen en video's downloaden om offline te bekijken op mobiele apparaten. Als YouTube Premium beschikbaar is op de betreffende locatie, geldt het lidmaatschap voor alle apparaten en alle locaties waarop een lid inlogt bij YouTube. Ontdek meer informatie over hoe je lid wordt van YouTube Premium.

Bij YouTube Premium gaat het erom dat fans meer keuze hebben en dat creators een andere manier krijgen om te worden betaald voor de content die ze maken.

Vragen over YouTube Premium

Wat zijn de voordelen voor leden?

YouTube Premium is een betaald lidmaatschap waarmee kijkers op nog meer manieren kunnen kijken en luisteren naar video's en muziek op YouTube, YouTube Music en YouTube Kids. Ontdek meer informatie over hoe je lid wordt van YouTube Premium.

Waar is YouTube Premium beschikbaar?

YouTube Premium is beschikbaar op deze locaties.

Wat gebeurt er als kijkers zich niet abonneren op YouTube Premium?

De populaire YouTube-versie met advertenties verdwijnt niet. Sterker nog: het is en blijft een van de belangrijkste onderdelen van ons bedrijf. Als kijkers ervoor kiezen geen lid te worden, kunnen ze gewoon de kosteloze versie van YouTube (met advertenties) blijven gebruiken.

Zijn functies als reacties, likes en weergaven beschikbaar in YouTube Premium?

Ja, deze functies zijn een belangrijk onderdeel van YouTube. Ze werken in YouTube Premium hetzelfde als in de YouTube-versie met advertenties. Misschien zie je wat verschillen tussen de producten van YouTube, zoals YouTube Kids.

Vragen over content op YouTube Premium

Is mijn content beschikbaar op YouTube Premium?

Ja, al je video's die beschikbaar zijn in de YouTube-versie met advertenties zijn dat ook in YouTube Premium.

Moet ik betalen voor YouTube Premium om mijn content op YouTube te houden?

Nee, je hoeft niets te betalen om je content op YouTube te houden of beschikbaar te maken in YouTube Premium. Je video's zijn automatisch zichtbaar voor kijkers van de YouTube-versie met advertenties en voor leden met een betaald lidmaatschap op YouTube Premium.

Als je de relevante contractmodules accepteert, kunnen de kosten voor het betaalde lidmaatschap van YouTube Premium-leden een nieuwe inkomstenbron voor je zijn. Zo verdien je YouTube Premium-opbrengsten:

• Lange video's: accepteer de Module Inkomsten genereren met weergavepagina's en zet advertenties op de weergavepagina aan.
  • Shorts: Accepteer de Module Inkomsten genereren met Shorts-feeds

YouTube Premium-leden kunnen je video's ook downloaden om offline te bekijken op mobiele apparaten en kunnen video's op de achtergrond afspelen, waardoor je kijktijd toeneemt.

Krijgen creators nog steeds betaald met YouTube Premium?

Ja. Sterker nog, YouTube Premium is een aanvullende inkomstenbron voor creators, naast wat je nu al verdient via advertenties. Zo verdien je YouTube Premium-opbrengsten:

• Lange video's: accepteer de Module Inkomsten genereren met weergavepagina's en zet advertenties op de weergavepagina aan.
  • Shorts: Accepteer de Module Inkomsten genereren met Shorts-feeds
Hoe wordt de opbrengst bepaald?

De opbrengst uit YouTube Premium-lidmaatschappen wordt onder creators verdeeld op basis van de hoeveelheid content die leden bekijken. Net als bij advertenties gaat het grootste deel van de opbrengsten naar onze partners.

Wanneer krijg ik geld uit deze inkomstenbron?

Abonnementsopbrengsten worden aan het begin van de maand uitbetaald, op het moment waarop je normaal gesproken ook de advertentieopbrengsten ontvangt.

Als je toegang hebt tot de downloadbare rapporten, kun je het rapport Opbrengst ook openen in Creator Studio.

Telt gedownloade content mee voor mijn kijktijd?

Ja, de kijktijd voor gedownloade video's wordt op dezelfde manier als online kijktijd geregistreerd en verwerkt als een lid weer online inlogt. Ontdek meer informatie over hoe je video's downloadt met YouTube Premium.

Telt content die op de achtergrond wordt afgespeeld mee voor mijn kijktijd?

Ja, als YouTube Premium-leden content afspelen en tegelijk andere apps gebruiken of hun scherm uit hebben, telt dit mee voor je kijktijd. Bekijk meer informatie over het afspelen op de achtergrond met YouTube Premium.

Moet ik mijn video's langer maken voor een hogere kijktijd?

Nee, het belangrijkste is dat je video's leuk zijn en dat ze worden bekeken. Veel korte video's hebben gemiddeld een hogere kijktijd omdat ze gemakkelijk te kijken en te delen zijn.

Welke statistische gegevens over YouTube Premium kan ik bekijken in YouTube Analytics?

Volg deze instructies voor YouTube Analytics om de kijktijd, het aantal weergaven van YouTube Premium-leden en de opbrengst uit YouTube Premium op te volgen.

Hoe bekijk ik mijn opbrengstrapporten in YouTube Analytics?

Volg deze instructies voor YouTube Analytics om je rapporten in YouTube Analytics te bekijken.

Hoe vergelijk ik mijn YouTube Premium-kijktijd met mijn geschatte inkomsten uit YouTube Premium?

Volg deze instructies voor YouTube Analytics om je inkomsten beter te begrijpen.

Hoe kan ik checken of mijn betaling klopt?

YouTube Analytics geeft de opbrengst per video weer. Als je toegang hebt tot de downloadbare rapporten, bevat het rapport Opbrengst de kijktijd en inkomsten per video.