Lid worden van een kanaal op YouTube

Met een kanaallidmaatschap kun je via de algemene site en app van YouTube openbare badges en emoji's kopen. Ook krijg je toegang tot speciale voordelen die de creator op het kanaal aanbiedt.

De prijs van een lidmaatschap is afhankelijk van je land en het platform dat je gebruikt.

Opmerking: Sommige gebruikers die lid worden van een kanaal via de YouTube-app voor Android, worden vanaf januari 2022 gefactureerd via Google Play. Dit heeft geen invloed op de prijzen of kosten, maar alleen op waar de aankoop wordt gefactureerd. Op pay.google.com vind je recente afschrijvingen en de factureringsmethode.

Lid worden, niveau wijzigen of een lidmaatschap opzeggen

Lid worden van een kanaal

Zo word je lid van een deelnemend kanaal via de site en app van YouTube:
Je kunt niet voor alle kanalen een lidmaatschap kopen via iOS, maar we zijn bezig deze optie uit te rollen naar meer kanalen.
  1. Ga naar youtube.com of open de YouTube-app.
  2. Ga naar het kanaal of een geüploade video van de creator die je wilt steunen en kijk of deze kanaallidmaatschappen heeft aangezet.
  3. Klik of tik op Lid worden.
  4. Volg de aanwijzingen om je betalingsgegevens op te geven.
  5. Klik of tik op Kopen.

Nadat de transactie is afgerond, zie je een welkomstbericht.

Je lidmaatschapsniveau wijzigen

Als je de YouTube-app voor iOS gebruikt, kun je alleen het volgende aanpassen in de app.

Upgraden

1. Ga naar de homepage van het kanaal waarvan je het lidmaatschap wilt aanpassen en tik op Speciale voordelen bekijken.
  2. Selecteer het gewenste niveau en dan Niveau wijzigen.
  3. Tik op Upgraden.
    • Je oorspronkelijke niveau wordt geannuleerd en je krijgt na aankoop meteen toegang tot het hogere niveau. De nieuwe startdatum van de facturering is de aankoopdatum van het hogere niveau.
    • Opmerking over de prijs: Als je upgradet, wordt je oorspronkelijke niveau geannuleerd en wordt bij aankoop het hogere niveau in rekening gebracht. Je krijgt van Apple Inc. een terugbetaling voor het oorspronkelijke niveau naar rato van het aantal dagen dat je nog in je betaalcyclus over hebt op het moment van de upgrade.
    • Voorbeeld: Je betaalt nu $ 4,99 en koopt een upgrade naar het niveau van $ 9,99 terwijl je nog een halve maand hebt tot de volgende betaling. Voor de upgrade wordt dan $ 9,99 in rekening gebracht en je krijgt een terugbetaling naar rato voor het annuleren van je oorspronkelijke niveau, in dit geval de helft van $ 4,99.

Downgraden

Op dit moment kun je dit alleen doen door je lidmaatschap op te zeggen en opnieuw lid te worden van het kanaal, maar dan op een ander niveau.

1. Ga naar de homepage van het kanaal waarvan je het lidmaatschap wilt aanpassen en tik op Speciale voordelen bekijken.
  2. Selecteer Niveau wijzigen om de beschikbare niveaus te zien.
  3. Selecteer het gewenste niveau en dan Niveau wijzigen.
  4. Je krijgt meteen toegang tot het lagere niveau.
    • Je oorspronkelijke niveau wordt geannuleerd en je krijgt na aankoop onmiddellijk toegang tot het lagere niveau. De nieuwe startdatum van de facturering is de aankoopdatum van het lagere niveau.
    • Opmerking over de prijs: Als je downgradet, wordt je oorspronkelijke niveau geannuleerd en wordt bij aankoop het lagere niveau in rekening gebracht. Je krijgt van Apple Inc. een terugbetaling voor het oorspronkelijke niveau naar rato van het aantal dagen dat je nog in je betaalcyclus overhebt op het moment van de downgrade.
    • Voorbeeld: Je betaalt nu $ 9,99 en downgradet naar het niveau van $ 4,99 terwijl je nog een halve maand hebt tot de volgende betaling. Voor de downgrade wordt dan $ 4,99 in rekening gebracht en je krijgt een terugbetaling naar rato voor het annuleren van je oorspronkelijke niveau, in dit geval de helft van $ 9,99.
Een kanaallidmaatschap updaten of opzeggen
Als je een actief betaald kanaallidmaatschap hebt, wordt het verschuldigde bedrag automatisch in rekening gebracht aan het begin van elke maandelijkse betaalcyclus.
Als je je hebt aangemeld met de YouTube-app voor iOS, kun je opzeggen via Apple.
Open het scherm voor lidmaatschapsbeheer door vanaf de homepage van een kanaal te klikken op Speciale voordelen bekijken en dan selecteer Instellingen en dan klik op Lidmaatschap en speciale voordelen beëindigen.
Je kunt je lidmaatschap ook altijd zo opzeggen:
  1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar youtube.com/paid_memberships.
  3. Zoek het kanaallidmaatschap dat je wilt opzeggen en klik op Lidmaatschap beheren.
  4. Selecteer DEACTIVEREN.
  5. Selecteer LIDMAATSCHAP BEËINDIGEN.
  6. Je ziet nu een scherm waarin je opzegging wordt bevestigd.

Kijk hier voor meer informatie als het niet lukt om je lidmaatschap op te zeggen.

Een cadeaulidmaatschap kopen

Je kunt alleen cadeaulidmaatschappen kopen of inwisselen op deelnemende kanalen. Kijkers kunnen cadeaus toestaan via het web en op Android- en iOS-apparaten.

Memberships Gifting

Met cadeaulidmaatschappen kun je andere kijkers tot één maand lang een voorproefje geven van de speciale voordelen van een kanaallidmaatschap. Je kunt cadeaulidmaatschappen kopen als je een livestream of première bekijkt op een kanaal waarvoor cadeaulidmaatschappen aanstaan.

Cadeaulidmaatschappen zijn beschikbaar bij livestreams en premières van in aanmerking komende kanalen. Als een kanaal geschikt is voor cadeaulidmaatschappen, kun je een cadeaulidmaatschap kopen tijdens een livestream of première:

1. Log in bij YouTube in de iOS-app.
  2. Ga naar het in aanmerking komende kanaal waarvoor je cadeaulidmaatschappen wilt kopen.
  3. Volg een livestream of première van het kanaal.
  4. Tik in de live chat op .
  5. Tik op Lidmaatschap cadeau doen.
  6. Selecteer het aantal kijkers dat je een cadeaulidmaatschap wilt geven.
  7. Rond de transactie af.

Cadeaulidmaatschappen worden aangeboden tegen het hoogste prijsniveau tot en met $ 5.

Nadat je cadeaulidmaatschappen hebt gekocht, geeft een ticker je aankoop tijdelijk aan in de live chat. Hoelang die zichtbaar is, hangt af van je aankoopbedrag. De creator kan de live chat of livestream beëindigen voordat je aankoop wordt vermeld, maar YouTube verdeelt de cadeaus nog wel gedurende een bepaalde periode.

Opmerking: Het aantal cadeaulidmaatschappen, je kanaalnaam en je profielfoto zijn zichtbaar voor anderen. Deze informatie is misschien ook beschikbaar voor het kanaal via onze YouTube Data API-service. Het kanaal kan deze informatie delen met services van derden. Je aankoop van cadeaulidmaatschappen wordt beschouwd als geleverd als YouTube het eerste cadeaulidmaatschap aan een kijker heeft gegeven.
Cadeaulidmaatschappen toestaan en krijgen
Je kunt alleen cadeaulidmaatschappen kopen of inwisselen op deelnemende kanalen. Kijkers kunnen cadeaus toestaan via het web en op Android- en iOS-apparaten.

Cadeaulidmaatschappen kopen en krijgen

Kijkers moeten cadeaulidmaatschappen toestaan om deze te kunnen krijgen. Zodra je dit hebt gedaan, kom je in aanmerking voor cadeaulidmaatschappen van kanalen waarvoor deze aanstaan en waarmee je interactie hebt gehad (bijvoorbeeld door een video van dat kanaal te bekijken). Als je een cadeau krijgt, wordt dit automatisch toegepast op je account, zodat je toegang krijgt tot speciale voordelen zoals badges en aangepaste emoji's.

Als je alleen cadeaus toestaat voor een specifiek kanaal, kom je alleen in aanmerking voor cadeaulidmaatschappen van dat kanaal. Sta cadeaus voor alle kanalen toe als je ook cadeaulidmaatschappen van andere kanalen wilt kunnen krijgen.

Je kunt cadeaulidmaatschappen alleen toestaan als je ingelogd bent bij een YouTube-kanaal. Dit mag geen merkaccount zijn. Check of je een merkaccount gebruikt. Kanaalleden kunnen op dit moment geen cadeaulidmaatschappen krijgen.

Cadeaulidmaatschappen toestaan

Je kunt cadeaus op verschillende manieren toestaan, bijvoorbeeld:

• via de live chat,
  • vanaf de weergavepagina van een video,
  • via de unieke aanmeld-URL van een creator (link naar de kanaalpagina met /allow_gifts aan het eind).

Toestaan via de live chat:

1. Ga naar de livestream of première van een in aanmerking komend kanaal.
  2. In de live chat:
    1. Selecteer CADEAUS TOESTAAN of
    2. Selecteer het vastgezette Lidmaatschap cadeau doen .
  3. Zet de schakelaar Cadeaus toestaan aan.

Toestaan vanaf de weergavepagina van een video:

1. Ga naar een video van een in aanmerking komend kanaal.
  2. Klik op LID WORDEN en dan Meer  en dan Instellingen voor cadeaus.
  3. Zet de schakelaar Cadeaus toestaan aan.
Opmerking: Als je wordt geselecteerd voor een cadeaulidmaatschap, wordt je kanaalnaam openbaar vermeld. Deze informatie is misschien ook beschikbaar voor het kanaal via onze YouTube Data API-service. Het kanaal kan deze informatie delen met services van derden.

Als je geen cadeaus wilt toestaan, ga je naar een kanaal of weergavepagina waarvoor lidmaatschappen aanstaan. Tik op LID WORDEN om de instellingen voor cadeaus te openen en zet Cadeaus toestaan uit. Je kunt dan geen cadeaulidmaatschappen van kanalen meer ontvangen.

Een cadeaulidmaatschap krijgen

Als een kanaallid of creator cadeaulidmaatschappen koopt, wordt dit aangekondigd in de live chat. Als je bent geselecteerd voor een lidmaatschap van 1 maand, verschijnt er een melding in de live chat en sturen we je een e-mailmelding.

Cadeaulidmaatschappen kunnen niet worden terugbetaald en kunnen niet worden ingewisseld voor contant geld. Alle cadeaulidmaatschappen geven de ontvanger tot 1 maand toegang tot de speciale voordelen van het kanaallidmaatschap en verlopen daarna.

Zo bekijk en gebruik je de speciale voordelen van je lidmaatschap:

• Selecteer het tabblad Lidmaatschappen van het kanaal waarvan je lid bent geworden OF
  • Selecteer SPECIALE VOORDELEN BEKIJKEN op een videopagina van dat kanaal.

Cadeaulidmaatschappen zijn tijdelijk en er worden na afloop geen kosten in rekening gebracht. Neem contact op met support als je je cadeaulidmaatschap eerder wilt beëindigen. Je verliest dan je toegang tot de voordelen van het cadeaulidmaatschap.

Betalings- en factureringsgegevens

Factureringsgegevens

Nieuwe en bestaande leden

Als je een actief betaald kanaallidmaatschap hebt, wordt het verschuldigde bedrag automatisch in rekening gebracht aan het begin van elke maandelijkse betaalcyclus.

Het lidmaatschapsniveau wijzigen

Als je je lidmaatschapsniveau midden in een betaalcyclus wijzigt, wordt de nieuwe betaalcyclus gestart op de dag dat het niveau is gewijzigd.

Je terugbetaling gebeurt pro rata. Dit betekent dat alleen de tijd dat je lid was in rekening wordt gebracht. Als je tien dagen lid bent geweest, wordt maar een derde van het maandbedrag in rekening gebracht.

Opgezegde lidmaatschappen

Als je een betaald kanaallidmaatschap opzegt, hoef je niet meer te betalen (tenzij je het lidmaatschap opnieuw activeert). Je behoudt tot het einde van de factureringsperiode toegang tot de speciale voordelen van je lidmaatschap.

Opnieuw geactiveerde lidmaatschappen

Je kunt je lidmaatschap altijd opnieuw activeren. Als je het lidmaatschap tijdens dezelfde betaalcyclus stopzet en opnieuw activeert, hoef je pas bij de volgende betaalcyclus weer te betalen.

Je betalingsgegevens updaten

Volg deze instructies om je factureringsgegevens te wijzigen.

Terugkerende kosten in India

Vanwege de vereisten van de Reserve Bank of India voor e-mandaten moet je je betalingsgegevens bevestigen of opnieuw opgeven om toegang te houden tot je terugkerende lidmaatschappen. Volg hiervoor de instructies in de YouTube-app of op youtube.com. Houd er rekening mee dat je bank terugkerende betalingen op dit moment misschien niet ondersteunt. Check de lijst met banken die terugkerende betalingen ondersteunen of vind meer informatie.

Hoe onderbroken kanaallidmaatschappen je betalingen beïnvloeden

Uitleg over de onderbroken modus

Soms worden kanaallidmaatschappen in de onderbroken modus gezet. Dit kan gebeuren als een kanaal van MCN wisselt, wordt ingesteld als gemaakt voor kinderen of als inkomsten genereren niet mogelijk is. Als een kanaal in de onderbroken modus staat, betekent dit dat het kanaal geen inkomsten kan genereren met lidmaatschappen. Dit is vaak een tijdelijke status. Het betekent ook dat het kanaal geen speciale en andere voordelen kan bieden.

Betalingsgegevens

Je betalingen kunnen veranderen, afhankelijk van het moment in de betaalcyclus waarop het kanaallidmaatschap wordt onderbroken.

Als een kanaallidmaatschap wordt onderbroken en weer wordt hervat binnen je betaalcyclus
Er verandert niets aan je facturering. Je betaalt gewoon je normale, maandelijks terugkerende kosten.

Als een kanaallidmaatschap wordt onderbroken en je betaalcyclus eindigt voordat het lidmaatschap wordt hervat
Als je betaalcyclus eindigt terwijl een kanaallidmaatschap onderbroken is, wordt het abonnement automatisch beëindigd. Als het kanaal waar je lid van was na je laatste betaling weer actief wordt, moet je opnieuw lid worden van het kanaal.

Hoe beëindigde kanaallidmaatschappen je betalingen beïnvloeden

Als een kanaal de lidmaatschapsfunctie beëindigt of niet meer kan aanbieden (bijvoorbeeld omdat het niet meer aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt), worden alle maandelijks terugkerende betalingen direct stopgezet, net als de speciale voordelen van je kanaallidmaatschap. Kijkers die op het moment van beëindiging lid waren, krijgen een e-mail met informatie over hoe ze een terugbetaling kunnen aanvragen.

Terugbetaling van een kanaallidmaatschap

Je kunt je betaalde kanaallidmaatschap altijd opzeggen. Nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd, worden er geen kosten meer in rekening gebracht. Tot het einde van de betaalcyclus kun je de badge blijven gebruiken en blijf je toegang houden tot speciale voordelen van de creator. Houd er rekening mee dat je geen terugbetaling krijgt voor de periode tussen de opzegging en het officiële einde van je kanaallidmaatschap.
Als je merkt dat er niet door jou goedgekeurde kosten voor het kanaallidmaatschap in rekening worden gebracht, volg je deze stappen om een ongeautoriseerde transactie te melden. Als de speciale voordelen van creators of andere functies die horen bij je betaalde kanaallidmaatschap niet werken, niet beschikbaar zijn of niet aan de beschrijving voldoen, kun je altijd contact opnemen met ons supportteam en een terugbetaling aanvragen. Voor gedeeltelijk verstreken factureringsperioden geven we geen geld of tegoed terug.
Als je je via Apple hebt aangemeld, moet je contact opnemen met het supportteam van Apple om een terugbetaling aan te vragen voor je betaalde kanaallidmaatschap. Hierop is het teruggavebeleid van Apple van toepassing.

Het opbrengstenaandeel dat creators uit kanaallidmaatschappen krijgen

___codemirror_selection_bookmark___
Creators krijgen 70% van de door Google als 'gerealiseerd' erkende lidmaatschapsopbrengst nadat lokale verkoopbelasting en andere kosten zijn afgetrokken, afhankelijk van het land en het platform van de gebruiker. Kosten voor betalingsverwerking (inclusief creditcardkosten) worden momenteel gedekt door YouTube.

Je lidmaatschapsvoordelen gebruiken en beheren

Voordelen van kanaallidmaatschappen voor alle leden

Als je lid wordt, krijg je bepaalde voordelen. Deze speciale voordelen zijn afhankelijk van het niveau van je lidmaatschap.
  • Exclusieve communityposts voor leden: Je kunt exclusieve posts voor leden bekijken op het tabblad Community van het kanaal. Exclusieve content wordt getagd als Alleen voor leden. Het kan bijvoorbeeld gaan om tekstberichten, gifjes, polls en video's.
  • Plank voor ledenerkenning: Als de creator deze plank heeft aangezet, wordt jouw avatar misschien samen met die van andere actieve leden uitgelicht op de kanaalpagina. Via deze plank kunnen creators je openlijk bedanken omdat je lid bent van hun kanaal. Als je je lidmaatschap opzegt, word je niet meer vermeld op de plank.
  • Mijlpaalberichten voor leden: Als je 2 of meer achtereenvolgende maanden lid bent, krijg je voor elke maand waarin je lid blijft één mijlpaalbericht voor leden. Mijlpaalberichten voor leden zijn speciale uitgelichte berichten die je kunt gebruiken in live chats bij livestreams en premières. In deze speciale berichten staat hoelang je in totaal al lid bent van dit kanaal. Ze zijn zichtbaar voor alle kijkers.
  • Kanaalbadges: Een exclusieve, openbare lidmaatschapsbadge die naast je kanaalnaam staat in alle reacties en live chats die je op dit kanaal post.
    • Op sommige kanalen geeft de badge aan hoelang je al lid bent. De standaardbadge heeft dan een andere kleur of er zijn aangepaste badges.
  • Exclusieve video's voor leden: Exclusieve video's die alleen beschikbaar zijn voor kanaalleden van een bepaald niveau. Iedereen kan exclusieve video's voor leden vinden, maar alleen leden met de juiste lidmaatschapsniveaus kunnen deze video's bekijken. Deze video's vind je op de tabbladen Lidmaatschappen, Content en Community van het kanaal. De video's kunnen ook in de Home- en abonnementsfeed van een lid staan.
  • Bericht voor nieuwe leden: Als je lid wordt van een kanaal tijdens een livestream op dat kanaal, verschijnt in de live chat de felgroene melding Nieuw lid. Je profielfoto wordt ook 5 minuten bovenaan de chat vastgezet.
  • Exclusieve live chat voor leden: Tijdens openbare livestreams kunnen creators de chat exclusief beschikbaar maken voor leden. Iedereen kan de livestream zien, maar alleen leden kunnen chats posten.
  • Aangepaste emoji's: Als de creator exclusieve emoji's uploadt, kunnen kanaalleden deze gebruiken in de reacties op de video's en live chats van het kanaal. Gebruik de groepsnaam die door de creator is toegewezen om emoji's automatisch aan te vullen in live chats.
  • Andere speciale voordelen van de creator: Als het kanaal dit aanbiedt, kun je ook toegang krijgen tot andere exclusieve voordelen van de creator.

Opmerking: De tijdslimietfunctie, die bepaalt hoe vaak je maximaal kunt reageren in de live chat, geldt niet voor actieve betalende kanaalleden.

Speciale voordelen van de creator voor verschillende niveaus

Elk niveau heeft een eigen prijs. Hoe hoger het niveau, hoe meer speciale voordelen je krijgt. Bij een lidmaatschap van het duurste niveau krijg je dus de speciale voordelen van alle lagere niveaus.

Welke speciale voordelen krijg ik bij elk niveau en hoe word ik lid?

Dit verschilt per kanaal. Je ziet de verschillende speciale voordelen als je op Lid worden klikt.

Ik ben al lid. Hoe zie ik welke verschillende speciale voordelen beschikbaar zijn?

Ga naar de homepage van het kanaal waarvan je al lid bent en dan selecteer Speciale voordelen bekijken.

Meldingen over je kanaallidmaatschap aan- of uitzetten

Als kanaallid vind je exclusieve content voor leden op het tabblad Community, het tabblad Lidmaatschap of de contenttabladen van het kanaal. Mogelijk tref je ook exclusieve video's voor leden aan in je Home- en abonnementsfeed. We sturen je ook een melding of e-mail als een kanaal:

• een nieuwe exclusieve post voor leden maakt,
  • een nieuwe exclusieve video voor leden uploadt,
  • een exclusieve livestream voor leden start,
  • een exclusieve livestream voor leden plant die over 30 minuten begint.

Je kunt je ook afmelden voor meldingen en e-mails over exclusieve content voor leden.

Meldingen uitzetten

Als je geen meldingen wilt krijgen bij nieuwe exclusieve content voor leden, kun je:

• Je afmelden voor meldingen en e-mails van afzonderlijke kanalen waarvan je lid bent.
    • Je afmelden voor meldingen over exclusieve content voor leden: Ga naar Instellingen en dan Meldingen en dan zet de schakelaar naast Alleen voor leden uit.
    • Je afmelden voor e-mails over exclusieve content voor leden: Gebruik de link Afmelden in e-mails die exclusief voor leden zijn. Als je je opnieuw wilt aanmelden voor e-mailmeldingen, ga je naar Instellingen en dan Meldingen en dan selecteer onder E-mailmeldingen de optie Niet-geabonneerde e-mails en kies welke e-mails je wilt krijgen.
  • Je afmelden voor alle meldingen van een afzonderlijk kanaal:
    • Ga naar een kanaal waarop je bent geabonneerd en dan Meldingen  en dan Geen . Hiermee zet je alle meldingen voor dit kanaal uit, niet alleen voor exclusieve content voor leden.
  • Alle meldingen voor je account uitzetten.

Exclusieve content bekijken op het tabblad Community

Exclusieve content wordt op het tabblad Community getagd als Alleen voor leden. Dit geldt onder andere voor tekstberichten, gifjes, polls en video's.

Ongepaste speciale voordelen melden

Zie je een aanbod dat volgens jou in strijd is met de Communityrichtlijnen van YouTube (zoals seksueel getinte, gewelddadige of haatdragende content, misleidende aanbiedingen of spam)? Zo kun je dit melden: Klik eerst op de knop Lid worden en daarna in het aanbiedingsscherm op Speciale voordelen melden. Als je al lid bent, kun je meteen naar Speciale voordelen bekijken gaan.

Privacyinformatie

Zichtbare lidmaatschapsstatus

Als je lid wordt van een kanaal, is deze informatie voor iedereen zichtbaar op YouTube en kan het kanaal deze delen met externe bedrijven:
  • URL van je kanaal
  • De naam van je YouTube-kanaal
  • Je profielfoto
  • Wanneer je lid bent geworden van het kanaal
  • Je lidmaatschapsniveau
Opmerking: Het kanaal deelt deze informatie mogelijk met een kleine groep externe bedrijven om de speciale voordelen van het kanaal te kunnen aanbieden.

Hoe je informatie kan worden gebruikt

Andere kijkers kunnen de informatie hierboven over jou zien. Welke informatie wordt gedeeld, is afhankelijk van het kanaal waarvan je lid bent geworden. Deze lijst is niet volledig:
  • Alle leden hebben een zichtbare badge die in reacties en chats naast je kanaalnaam staat.
  • Als je lid wordt van een kanaal tijdens een livestream op dat kanaal, verschijnt er in de live chat een felgroene melding Nieuw lid. Je profielfoto wordt 5 minuten bovenaan de chat vastgezet. De kanaalnaam verschijnt als iemand de cursor erop plaatst.
  • Sommige kanalen kunnen de hierboven genoemde informatie toevoegen aan een lijst met bedankjes in de video's of aan de erkenningsplank.
  • Sommige kanalen kunnen je hierboven vermelde informatie delen om een service te bieden (zoals exclusieve toegang voor leden tot een chatroom die wordt gehost door een ander bedrijf).

De toegang voor sites of apps van derden checken en intrekken

De toegang voor sites of apps van derden intrekken

Als je een site of app toegang hebt gegeven tot je account, maar je deze site of app niet meer vertrouwt, kun je de toegang tot je Google-account intrekken. De site of app heeft dan geen toegang meer tot informatie van je Google-account. Misschien moet je nog wel vragen om verwijdering van de gegevens die de app of site al heeft.
  1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster links op Beveiliging
  3. Ga naar het deelvenster Apps van derden met accounttoegang en selecteer Toegang door derden beheren.
  4. Kies de site of app waarvan je de toegang wilt intrekken.
  5. Selecteer Toegang intrekken.

Sites of apps van derden melden

Volg deze stappen als je denkt dat een site of app je gegevens misbruikt, bijvoorbeeld door spam te maken, je identiteit na te bootsen of je gegevens op schadelijke manieren te gebruiken.

1. Ga in je Google-account naar het gedeelte Apps met toegang tot je account. Je moet misschien inloggen.
  2. Selecteer de app die je wilt melden en dan Deze app melden.

Meer informatie over accounttoegang door sites en apps van derden