Maksun jäädytys henkilötietojen vahvistamatta jättämisen vuoksi

On joitakin tilanteita, jolloin saatamme pyytää sinua antamaan henkilötietoja. Tällainen on esimerkiksi tilanne, jossa AdSensen maksutiimi pyytää sinua lähettämään tiettyjä tietoja henkilöllisyytesi vahvistamiseksi. Tällöin AdSense-tilillesi asetetaan tilapäinen maksun jäädytys siihen asti, kunnes olet vahvistanut kyseiset tiedot.

Mistä tiedän, onko tililläni maksun jäädytys?

Seuraavista seikoista selviää, onko tililläsi maksun jäädytys:

• Lähetämme sinulle sähköpostiviestin osoitteeseen, jonka olet määrittänyt AdSense-tilisi kohdassa Maksut > Asetukset. Viestin lähettäjä on maksutiimi, ja viesti tulee Googlen sähköpostialiaksesta. Viestissä pyydämme sinua toimittamaan joitakin henkilötietoja.
  • AdSense-tilillä näkyy punainen ilmoitus, jossa kerrotaan, että tililläsi on maksun jäädytys.
  • Maksutapahtumat-sivulla näet, että maksu on lähetetty sinulle ja että tililläsi on myös maksun jäädytys.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä voin tehdä, jos tililläni on maksun jäädytys? Miten pääsen eroon maksun jäädytyksestä?
Jos et saa Google-maksutiimiltä Googlen sähköpostialiaksesta lähetettyä viestiä, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos näet tililläsi punaisen maksun jäädytysilmoituksen, mutta et ole saanut Google-maksutiimiltä sähköpostiviestiä, ota meihin yhteyttä ilmoituksessa olevan painikkeen kautta.

Jos saat Google-maksutiimiltä Googlen sähköpostialiaksesta lähetetyn viestin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan henkilötietosi, tee näin:

1. Vastaa suoraan viestiin.
  2. Kerro kaikki tarvittavat tiedot ja toimita tarvittaessa kopiot asiakirjoista.

Vastaa sähköpostiviestiin ja anna tarvittavat tiedot viiden arkipäivän kuluessa. Huomaa, että et saa maksuja, ennen kuin olet antanut nämä tiedot.

Miksi pyydätte minulta näitä tietoja?
Joskus Googlen pankki (tai välittäjäpankki) edellyttää henkilötietojen vahvistamista AdSense-maksusuoritusten käsittelyn viimeistelemiseksi. Google ei tallenna julkaisijatietoja, kuten syntymäaikaa tai kansalaisuutta, joten kun pankki haluaa vahvistaa nämä tiedot ennen maksun käsittelyä, otamme yhteyttä sinuun.

Huomaa, että maksun jäädytys ei vaikuta kaikkiin julkaisijoihin. Tämä käsittely on yleisempi maissa, joissa tapahtuu paljon petoksia.

Mitä tietoja pyydätte minua antamaan?
Voimme pyytää sinua vahvistamaan osan tai kaikki seuraavista tiedoista:
  • syntymäaikasi
  • syntymämaasi
  • täydellinen tililläsi annettu maksunsaajan nimi
  • osoitteesi
  • kansalaisuutesi
  • passisi numero
  • kansallinen henkilötunnuksesi.

Voimme pyytää sinua toimittamaan meille kopion joistakin tai kaikista seuraavista asiakirjoista:

• passi tai muu virallinen henkilötodistus
  • todistus osoitteesta (esim. sähkölasku tai pankkitilin tiliote).
Mitä tapahtuu, kun olen antanut henkilötietoni?
Kun olet antanut tarvittavat tiedot ja ne on vahvistettu, tietoja pyytänyt pankki viimeistelee maksun käsittelyn ja maksun jäädytys poistetaan tililtäsi.
Jaetaanko henkilötietoni?
Huomaa, että meille lähettämäsi tiedot voidaan jakaa kolmannen osapuolen (oman pankkimme tai välittäjäpankin) kanssa, jotta maksun käsittely voidaan viimeistellä. Vastaamalla sähköpostiviestiimme ja lähettämällä tarvittavat tiedot hyväksyt sen, että nämä tiedot voidaan jakaa kolmannen osapuolen (oman pankkimme tai välittäjäpankin) kanssa. Jos haluat lisätietoja tietosuojakäytännöistämme, tutustu Googlen tietosuojakäytäntöön.
Muista:
  • Sähköpostiviestimme tulee aina virallisesta Googlen sähköpostialiaksesta, esimerkiksi account-compliance@google.com. Viesti ei tule esimerkiksi tällaisesta sähköpostiosoitteesta: paymentsgoogle@gmail.com.
  • Emme koskaan pyydä pankkitilisi tietoja. Varo siis mahdollisia vilpillisiä sähköpostiviestejä, joissa näitä tietoja saatetaan pyytää.