Begränsa inbäddning

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

Som standard kan användare av Innehållshanteraren lägga till YouTube-videor på sina webbplatser och appar genom att bädda in dem. Du kan styra var dina videor ska bäddas in genom att ange vilka webbplatser och appar du vill blockera eller tillåta. Dessa regler kan tillämpas på videor du äger (Licensierat innehåll) och videor du gör anspråk på (Innehåll som laddats upp av användare).

Obs! Inbäddningsbegränsningar kan inte tillämpas i iOS-appar.

Begränsa inbäddning på webbplatser

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. I avsnittet Översikt scrollar du till Blockera inbäddning på domäner.
  4. Klicka på Innehåll som laddats upp av användare och välj den regel som du vill tillämpa på webbplatser som bäddar in användaruppladdade videor med anspråk från en av dina tillgångar:
    • Tillåt på alla domäner (standardalternativet): Det finns inga begränsningar för inbäddning på webbplatser.
    • Tillåt på vissa domäner: Blockera inbäddning på alla webbplatser förutom de specifika webbplatser du anger i textrutan Domäner.
    • Blockera på vissa domäner: Tillåt inte användare att bädda in videor på de specifika webbplatser du anger i textrutan Domäner.
    • Blockera på alla domäner: Tillåt inte inbäddning av videor på någon webbplats.
  5. Ange webbadresserna i textrutan Domäner (en domänadress per rad).
  6. Klicka på Licensierat innehåll och välj den regel du vill tillämpa på webbplatser som bäddar in videor från dina kanaler.
  7. Ange webbadresserna i textrutan Domäner (en domänadress per rad).
  8. Klicka på SPARA.

Begränsa inbäddning i appar

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. I avsnittet Översikt scrollar du till Blockera inbäddning i appar.
  4. Klicka på Innehåll som laddats upp av användare och välj den regel som du vill tillämpa på appar som bäddar in användaruppladdade videor med anspråk från en av dina tillgångar:
    • Tillåt i alla appar (standardalternativet): Det finns inga begränsningar för inbäddning i appar.
    • Tillåt i appar baserat på id: Blockera inbäddning i alla appar utom de specifika appar du anger i textrutan App-id:n.
    • Blockera i appar baserat på id: Tillåt inte att användare bäddar in videor i specifika appar som du anger i textrutan App-id:n.
    • Blockera i alla appar: Tillåt inte inbäddning av videor i några appar.
  5. Ange webbadresserna i textrutan App-id:n (ett app-id per rad).
  6. Klicka på Licensierat innehåll och välj den regel du vill tillämpa på appar som bäddar in videor från dina kanaler.
  7. Ange webbadresserna i textrutan App-id:n (en webbadress för app-id per rad).
  8. Klicka på SPARA.