Configurar el Gestor de continguts

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube Studio.
Quan se t'aprova com a partner de YouTube, YouTube crea el teu compte del Gestor de continguts. Els administradors del compte poden utilitzar la informació següent per configurar el Gestor de continguts i començar a afegir-hi usuaris.
  • Gestor de continguts: eina web per als partners que gestionen contingut i drets d'autor a YouTube. Un compte del Gestor de continguts és propietari d'un o més canals de YouTube i dels recursos associats a aquests canals. També es coneix com a Gestor de continguts de Studio.
  • Administrador: algú que administra un compte del Gestor de continguts i convida altres persones perquè hi accedeixin.
  • Usuari: qualsevol persona que utilitzi un Gestor de continguts.
El compte del Gestor de continguts és diferent del de YouTube. Per accedir al Gestor de continguts, has d'iniciar la sessió a un compte del Gestor de continguts, i no al teu compte d'usuari particular de YouTube.

Com es pot configurar el Gestor de continguts

1. Enllaça els teus canals

Un compte del Gestor de continguts es pot enllaçar a diversos canals creant canals o convidant altres canals a unir-s'hi.

Un cop hagis enllaçat un canal, pots penjar-hi contingut, controlar-ne la monetització i definir-ne el brànding.

2. Associa un compte d'AdSense per a YouTube

Per guanyar diners amb els vídeos i rebre els pagaments, associa un compte d'AdSense per a YouTube al teu compte del Gestor de continguts. Pots crear un compte d'AdSense per a YouTube o associar-ne un que ja tinguis.

3. Configura les notificacions
Per especificar a qui s'informa quan es fan activitats al compte, has de configurar les notificacions per correu electrònic.
4. Canvia la configuració predeterminada (opcional)

A la pàgina Configuració , pots triar les opcions d'inserció i les regles d'atribució del Gestor de continguts.

Per canviar la moneda predeterminada, ves a Configuració i després Preferències de l'usuari i tria la moneda que vols utilitzar. Aquest canvi no afecta la moneda de pagament que has definit al teu compte d'AdSense per a YouTube. Fins i tot si reps els pagaments en la mateixa moneda, és possible que l'import que es mostri en aquest apartat sigui diferent del pagament final, ja que es poden aplicar taxes de canvi diferents.

També pots triar una acció de campanya predeterminada a Configuració i després Campanyes. En el cas de les reclamacions de Content ID, pots optar per destacar els vídeos oficials als vídeos penjats pels fans o per no fer res. Les campanyes personalitzades poden anul·lar aquesta opció de configuració.

5. Convida usuaris (opcional)

Pots començar a convidar altres usuaris al compte del Gestor de continguts perquè comencin a gestionar-ne el contingut.

Quan YouTube crea el Gestor de continguts, un o més usuaris actuen com a administradors del compte. A més de convidar usuaris, els administradors també poden crear funcions d'usuari, que especifiquen quines funcions i restriccions s'apliquen a cada tipus d'usuari.

Consell: un cop hagis configurat el Gestor de continguts, obtén més informació sobre les seves funcions i eines: Navegar pel Gestor de continguts de Studio.