Configurar el Gestor de continguts

Quan se t'aprova com a partner de YouTube, YouTube crea el teu compte del Gestor de continguts. Els administradors del compte poden utilitzar la informació que s'indica a continuació per configurar el Gestor de continguts i començar a afegir-hi usuaris.
  • Gestor de continguts: eina web per als partners que gestionen contingut i drets d'autor a YouTube. Un compte del Gestor de continguts és propietari d'un o més canals de YouTube i dels recursos associats a aquests canals. També es coneix com a Gestor de continguts de Studio.
  • Administrador: persona que administra un Gestor de continguts i convida altres persones perquè puguin accedir-hi.
  • Usuari: qualsevol persona que utilitzi un Gestor de continguts.
El compte del Gestor de continguts és diferent del de YouTube. Per accedir al Gestor de continguts, has d'iniciar la sessió a un compte del Gestor de continguts, i no al teu compte individual d'usuari de YouTube.

Com es pot configurar el Gestor de continguts

1. Enllaça els teus canals

Enllaça un compte del Gestor de continguts a diversos canals creant canals o convidant altres canals a unir-s'hi.

Un cop hagis enllaçat un canal, pots penjar-hi contingut, controlar-ne la monetització i definir-ne el brànding.

2. Associa un compte d'AdSense

Per guanyar diners amb els vídeos i cobrar-los, has d'associar un compte d'AdSense al teu compte del Gestor de continguts. Pots crear un compte d'AdSense o associar-ne un que ja tinguis.

3. Configura les notificacions
Per especificar qui rep notificacions quan es fan activitats al compte, has de configurar les notificacions per correu electrònic.
4. Canvia la configuració predeterminada (opcional)

A la pàgina Configuració , pots triar les opcions d'inserció i les regles d'atribució del Gestor de continguts.

Per canviar la moneda predeterminada, ves a Configuració  i, a continuació, Preferències de l'usuari i tria la moneda que vols utilitzar. Això no canvia la moneda de pagament que has definit al teu compte de Google AdSense. Fins i tot si reps els pagaments en la mateixa moneda, és possible que l'import que es mostri en aquest apartat sigui diferent del del pagament final, ja que es poden aplicar taxes de canvi diferents.

També pots triar una acció de campanya predeterminada a Configuració  i, a continuació, Campanyes. En el cas de les reclamacions de Content ID, pots optar per destacar els vídeos oficials als vídeos penjats pels fans o per no fer res. Les campanyes personalitzades poden substituir aquesta opció de configuració.

5. Convida usuaris (opcional)

Pots començar a convidar altres usuaris al compte del Gestor de continguts perquè comencin a gestionar-ne el contingut.

Quan YouTube crea el Gestor de continguts, un o més usuaris actuen com a administradors del compte. A més de convidar usuaris, els administradors també poden crear funcions d'usuari, que especifiquen quines funcions i restriccions s'apliquen a cada tipus d'usuari.

Consell: un cop hagis configurat el Gestor de continguts, obtén més informació sobre les seves funcions i eines: Navegar pel Gestor de continguts de Studio.