Översätta titlar och beskrivningar till dina egna videor

Du kan lägga till översatta titlar och beskrivningar för dina videor så att tittarna kan hitta dem på sina egna språk. Det gör videorna mer lättillgängliga för tittare i andra länder. Det innebär också att det blir enklare för dig att bygga upp en internationell publik.

Med verktygen nedan kan du se till att en videos titel och beskrivning visas på rätt språk för rätt användare. Om du hanterar innehåll med anspråk med Innehållshanteraren från YouTube kan du ladda upp en CSV-fil för att översätta titeln och beskrivningen för en video.

Översätta titlar och beskrivningar

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Transkriptioner i menyn till vänster.
  3. Välj en video.
  4. Om du inte har valt språk för en video ombeds du att välja språk och Bekräfta.
  5. Välj Lägg till språk och välj sedan språket du vill översätta till.
  6. Under Titel och beskrivning väljer du Lägg till.
  7. Ange den översatta titeln och beskrivningen och välj Publicera.
Instruktioner för klassiska Studio

Öppna Videohanteraren för kanalen:

1. Klicka på kontoikonen  längst upp i hörnet.
  2. Välj Studio.
  3. Klicka på Videohanteraren till vänster. Här visas en lista över dina uppladdade videor.

Lägg till en översatt titel eller beskrivning:

1. Klicka på Redigera > Info och inställningar bredvid videon du vill lägga till en översatt titel och beskrivning för.
  2. Klicka på fliken Översättningar under videon.
  3. Ange videons språk genom att markera rutan under Originalspråk.
    • Tips: Originalspråket bör vara det språk du vill använda som standard för videometadata och paketering, till exempel titel och beskrivning.
    • Tips: Du kan också ange det som standardspråk för alla nya uppladdningar genom att markera kryssrutan bredvid Standard för nya uppladdningar.
  4. Under Översätt till väljer du eller lägger till språket du vill lägga till den översätta titeln och beskrivningen för.
  5. Ange den översatta titeln och beskrivningen och klicka på Spara ändringar.

Obs! Språket i de avancerade inställningarna bör vara det språk som talas i videon.