Veelgestelde vragen over YouTube Live

Hoe begin ik met streamen?
Ga naar youtube.com/livestreaming om te beginnen. Streamen kun je op meerdere manieren doen en in dit artikel vind je meer informatie hierover.
Waarom zijn er geen start- en stopknoppen voor Nu streamen?
In het live dashboard voor Nu streamen heb je geen start- en stopknoppen nodig om te beginnen met streamen. Als je content verzendt vanuit je coderingssoftware, ga je direct live. Wanneer je klaar bent, stop je in je coderingsprogramma met streamen om weer offline te gaan. Je vindt alle knoppen die je nodig hebt dus al in je coderingsprogramma.
Hoe stop ik met streamen via Nu streamen?
Stop de stream via je coderingsprogramma. YouTube detecteert dat je bent gestopt met content verzenden en stopt de stream vervolgens.
Waar vind ik alle archieven van mijn live streams?
Wanneer je stopt met streamen, uploaden we automatisch een archief van je live stream naar je kanaal. Je vindt het archief onder Creator Studio > Videobeheer. Meer informatie over het archiveren van live streams.
Waar vind ik analytische gegevens voor een specifieke live stream?
Je kunt de analytische gegevens voor al je live streams bekijken door Alle analytische gegevens bekijken te selecteren in het gedeelte Analytics van je live dashboard.
Waarom duurt het zo lang voordat mijn archief is verwerkt?
Wanneer je stopt met streamen, uploaden we automatisch een archief van je live stream naar je kanaal. Als je live stream lang is, kan het even duren voordat het archief is verwerkt.
Zijn de archieven van mijn live streams openbaar?
Op een archief wordt standaard dezelfde instelling toegepast als op de bijbehorende live stream. Als je stream openbaar is, zal je archief dat ook zijn. Je kunt de instelling voor je archief wijzigen.
Wat is er gebeurd met de gebruikersgegevens van mijn archief?
Als je stopt met streamen, krijgt je archief dezelfde video-ID. Hierin vind je ook het aantal weergaven, vind-ik-leuks en vind-ik-niet-leuks van de live stream. Eventuele live chats die hebben plaatsgevonden tijdens de stream worden niet meegenomen in het archief.
Waar vind ik analytische gegevens voor al mijn live streams?
Je kunt de analytische gegevens voor al je live streams op YouTube bekijken door op Alle analytische gegevens bekijken te klikken in het gedeelte Analytics van je live dashboard. Meer informatie over analytische gegevens voor live streams.
Ik heb de naam of sleutel van mijn stream per ongeluk gereset. Kan ik deze nog herstellen?
Dat is niet nodig. Je kunt je coderingsprogramma gewoon updaten met de nieuwe naam of sleutel van de stream.
Kan ik de metadata van mijn live stream nog updaten nadat het evenement is begonnen?
Ja. Je kunt alle gegevens op de tabbladen Basisinformatie, Inkomsten genereren en Kaarten nog updaten als je al live bent. De nieuwe gegevens zijn direct zichtbaar voor nieuwe kijkers. Bestaande kijkers zien de nieuwe gegevens zodra ze je stream hebben vernieuwd.
Welke beheeropties zijn er tijdens een live chat?
Je kunt reacties verwijderen of markeren en gebruikers een time-out geven of blokkeren. Ook kun je taken delegeren door een moderator toe te wijzen. Meer informatie over het beheren van een live chat.
Wat gebeurt er als een deelnemer aan een live chat een time-out krijgt?
De gebruiker kan gedurende vijf minuten geen berichten in de live chat plaatsen en ontvangt een bericht wanneer hij dit toch probeert.
Is mijn live stream openbaar?
Live streams kunnen Openbaar, Verborgen of Privé zijn.
De opname van mijn live stream gaat moeizaam, dus ik wil overschakelen naar Google Public DNS
Als de opname van je live stream moeizaam gaat, kan dit komen door een verkeerd geconfigureerde DNS die de stream naar een verre geografische locatie verzendt. Volg de instructies voor Google Public DNS om je netwerk te configureren.