Films reserveren op YouTube

Op YouTube kun je bepaalde films reserveren zodat ze direct aan je account worden toegevoegd zodra ze beschikbaar zijn. Reserveren is mogelijk op YouTube.com via een webbrowser of in de mobiele YouTube-app. Opmerking: Deze functie is momenteel niet beschikbaar op iOS-apparaten.

Een film reserveren

Als een film op YouTube kan worden gereserveerd, wordt de knop 'Reserveren' weergegeven op de weergavepagina. Je hoeft pas te betalen voor een reservering op het moment dat de film beschikbaar is om te kijken.

1. Open YouTube op een computer of open de YouTube-app.
  2. Zoek het item dat je wilt reserveren.
  3. Selecteer Reserveren.
  4. Voltooi de bestelling.

We sturen je een e-mail nadat je reservering is geplaatst en ook zodra de film beschikbaar is.

Een reservering annuleren

Als je een gereserveerde film niet meer wilt kopen, kun je de reservering annuleren zolang de film nog niet beschikbaar is.

Opmerking: Je kunt reserveringen alleen op een computer annuleren, niet via de mobiele app.

1. Ga naar de pagina Aankopen op je computer.
  2. Zoek de reservering die je wilt annuleren.
  3. Selecteer Reservering annuleren.

Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je de bestelling hebt geannuleerd.

Releasedatum gewijzigd

Als de releasedatum van een film wordt gewijzigd, sturen we je een e-mail. Je reservering blijft nog steeds actief en de film wordt op de nieuwe releasedatum aan je account toegevoegd.

Waarom is mijn reservering geannuleerd?

Een reservering kan worden geannuleerd als je betaling wordt geweigerd. Je kunt opnieuw een bestelling plaatsen nadat je de betalingsgegevens in je Google-account hebt geüpdatet.