VR180- en 360°-video's bekijken met Cardboard

Met Cardboard en de mobiele YouTube-app kun je VR180-video's en 360°-video's bekijken voor een meeslepende kijksessie in virtual reality.

1. Zet Google Cardboard in elkaar.
  2. Open de YouTube-app.
  3. Zoek een VR-video of ga naar het YouTube-kanaal voor virtual reality door te zoeken naar 'Virtual Reality'. Zoek dit icoon  om het juiste kanaal te vinden.
  4. Selecteer een VR-video.
  5. Tik op de afspeelknop om de video te starten.
  6. Tik op het Cardboard-icoon . Het scherm wordt opgesplitst in twee kleinere schermen.
  7. Stop je telefoon in Cardboard.
  8. Kijk om je heen om de video in VR180 of 360° te bekijken.

Meer informatie over het bekijken van 360°- en 180°-content.

Als je Cardboard met iPhones en iPads wilt gebruiken, heb je iOS 9 of hoger nodig.

Opmerking: In mobiele browsers kun je geen VR180- en 360°-video's afspelen. Dit geldt ook voor webweergaven van apps en sites buiten YouTube.