VR180- en 360°-video's bekijken met Cardboard

Met Cardboard en de mobiele YouTube-app kun je VR180-video's en 360°-video's bekijken voor een meeslepende kijksessie in virtual reality.

1. Zet Google Cardboard in elkaar.
  2. Open de YouTube-app.
  3. Zoek een VR-video of ga naar het YouTube-kanaal voor virtual reality door te zoeken naar 'Virtual Reality'. Zoek dit pictogram om het juiste kanaal te vinden.
  4. Selecteer een VR-video.
  5. Tik op de afspeelknop om de video te starten.
  6. Tik op het Cardboard-pictogram . Het scherm wordt opgesplitst in twee kleinere schermen.
  7. Doe je telefoon in Cardboard.
  8. Kijk om je heen om de video in VR180 of 360° te bekijken.

Als je Cardboard met iOS-apparaten wilt gebruiken, heb je iOS 9 of hoger nodig.

Opmerking: In mobiele browsers kun je geen VR180- en 360°-video's afspelen. Dit geldt ook voor webweergaven van apps en sites buiten YouTube.