Lösa in en kupongkod

En YouTube-kupongkod är ett tillgodokvitto du kan använda för att hyra eller köpa en film eller ett tv-program. Kupongkoder kan bara användas i sitt avsedda syfte. Om du till exempel har fått en kupongkod för att hyra en film kan du inte använda den när du köper ett tv-program.

Du kan lösa in kupongkoder på en dator eller på vissa mobila enheter.

Så här löser du in en kupongkod i YouTube-appen för Android:

1. Öppna sidan med filmen eller tv-programmet du vill köpa och välj knappen som visar köppriset.
  2. Välj Ange en kampanjkod under filmens eller tv-programmets bild och ange din kod.
  3. Välj det önskade köpalternativet.
  4. Hyrpriset eller inköpspriset visas med det uppdaterade priset beroende på rabattbeloppet. Du måste dock välja en giltig betalningsmetod för att kunna lösa in gratisfilmen eller tv-programmet. Välj önskad betalningsmetod och tryck på Köp.

Om du stöter på problem när du försöker lösa in YouTube-kupongkoden kan du försöka ta reda på varför med hjälp av instruktionerna nedan. Om du behöver hjälp kan du kontakta oss.

Vanliga felsökningstips för kupongkoder:

• Kontrollera att du har angett kupongkoden i rätt fält. YouTube-kupongkoder fungerar inte i fälten Lös in presentkort eller kampanjkod på Google Play.
  • Kontrollera att du har angett rätt kod. Se till att du använder versaler och gemener på rätt ställe i koden.
  • Se till att du använder kupongkoden i avsett syfte. Om du exempelvis får en kupongkod för att hyra en film eller ett tv-program gratis kan du inte använda den för att köpa en film eller ett tv-program.
  • Kontrollera att kupongkoden fortfarande är giltig:
    • Kontrollera utgångsdatumet. Vissa kupongkoder måste användas före ett angivet datum. Om du har en kod som bara gäller under en begränsad tid ska utgångsdatumet stå på kupongkoden eller i det e-postmeddelande du fick.
    • Kontrollera om kupongkoden redan har använts. När en kod har använts en gång kan du inte lösa in samma kod igen.
  • Kontrollera att du har valt en giltig betalningsmetod innan du klickar på Köp för att slutföra köpet eller hyrningen av filmen eller tv-programmet till ett rabatterat pris.