Een kortingscode inwisselen

Een YouTube-kortingscode is een tegoed dat je kunt inwisselen voor de huur of aankoop van een film of tv-programma. Kortingscodes kunnen alleen voor een specifiek doel worden ingewisseld. Als je bijvoorbeeld een kortingscode hebt ontvangen voor het huren van een film, kun je dat tegoed niet gebruiken om een tv-programma te kopen.

Je kunt kortingscodes inwisselen op computers en bepaalde mobiele apparaten.

Een kortingscode inwisselen op de mobiele YouTube-app voor Android:

1. Ga naar de film die of het tv-programma dat je wilt kopen en selecteer de knop waarop de prijs staat.
  2. Selecteer Voer een promotiecode in onder de poster van de film of het tv-programma en typ de code die je hebt ontvangen.
  3. Selecteer de gewenste aankoopoptie.
  4. De korting wordt berekend en de geüpdatete aankoop- of huurprijs wordt weergegeven. Je moet een geldige betaalmethode selecteren om de code voor je gratis film of tv-programma in te wisselen. Selecteer de gewenste betaalmethode en tik op Kopen.

Als je problemen hebt met het inwisselen van je YouTube-kortingscode, kun je in de volgende gids zoeken naar mogelijke oplossingen. Ook kun je contact met ons opnemen voor support.

Tips om problemen met kortingcodes op te lossen:

• Controleer of je de kortingscode in het juiste veld hebt ingevoerd. YouTube-kortingscodes werken niet in het veld 'Cadeaukaart of promotiecode voor Google Play inwisselen'.
  • Controleer of je de juiste code hebt getypt. Let op hoofdletters en kleine letters in de code.
  • Controleer of je de kortingscode voor het beoogde doel gebruikt. Als je bijvoorbeeld een kortingscode hebt ontvangen waarmee je gratis een film of tv-programma huurt, kun je deze code niet gebruiken voor de aankoop van een film of tv-programma.
  • Controleer of de kortingscode nog geldig is:
    • Controleer de vervaldatum. Sommige kortingscodes moeten vóór een bepaalde datum worden gebruikt. Voor kortingscodes met de vermelding 'beperkte tijd geldig' staat de vervaldatum bij de code of in de e-mail die je ontvangt.
    • Controleer of de kortingscode al is gebruikt. Nadat een code is ingewisseld, kun je dezelfde code niet nog eens gebruiken.
  • Controleer of je een geldige betaalmethode hebt geselecteerd voordat je op Kopen klikt om de aankoop of huur van je film of tv-programma met korting te voltooien.