Een kortingscode inwisselen

Een YouTube-kortingscode is een tegoed dat je kunt inwisselen voor de huur of aankoop van een film of tv-programma. Kortingscodes kunnen alleen voor een specifiek doel worden ingewisseld. Als je bijvoorbeeld een kortingscode hebt ontvangen voor het huren van een film, kun je dat tegoed niet gebruiken om een tv-programma te kopen.

Je kunt kortingscodes inwisselen op computers en bepaalde mobiele apparaten.

Een kortingscode inwisselen op je computer:

1. Ga naar de pagina Films en series of zoek op YouTube films of tv-programma's die je wilt kopen of huren.
  2. Klik op de knop met de huur- of aankoopprijs.
  3. Selecteer Voer een promotiecode in onder de poster van de film of het tv-programma en typ de code die je hebt ontvangen.
  4. Selecteer de gewenste huur- of aankoopoptie.
  5. De korting wordt berekend en de geüpdatete aankoop- of huurprijs wordt weergegeven. Ook als je film of tv-programma na het inwisselen van de code kosteloos is, moet je een geldige betaalmethode selecteren. Selecteer de gewenste betaalmethode en tik op Kopen.

Als je problemen hebt met het inwisselen van je YouTube-kortingscode, probeer dan de volgende tips of neem contact met ons op voor hulp.

Tips om problemen met kortingcodes op te lossen:

• Controleer of je de kortingscode in het juiste veld hebt ingevoerd. YouTube-kortingscodes werken niet in het veld 'Cadeaukaart of promotiecode voor Google Play inwisselen'.
  • Ga na of je de code goed hebt ingevuld. Let op hoofdletters en kleine letters in de code.
  • Check of je de kortingscode gebruikt waarvoor deze bedoeld is. Als je bijvoorbeeld een kortingscode hebt gekregen waarmee je kosteloos een film of tv-programma kunt huren, kun je deze code niet gebruiken voor de aankoop van content.
  • Check of de kortingscode nog geldig is:
    • Controleer de vervaldatum: sommige kortingscodes moeten vóór een bepaalde datum worden gebruikt. Voor kortingscodes met de vermelding 'beperkte tijd geldig' staat de vervaldatum bij de code of in de e-mail die je ontvangt.
    • Check of de kortingscode al is gebruikt. Nadat je een code hebt ingewisseld, kun je dezelfde code niet nog eens gebruiken om opnieuw kosteloos een film of tv-programma te huren of kopen.
  • Check of je een geldige betaalmethode hebt geselecteerd voordat je op Kopen klikt om de aankoop of huur van je film of tv-programma met korting te voltooien.