Förstå din kanals webbadresser

Du kanal kan ha fler än en webbadress som omdirigerar tittarna till kanalens startsida. Webbadresserna kan se olika ut, men de leder till samma ställe – din kanal.

Hitta kanalens webbadress

Så här hittar du din kanals webbadress:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Du kan se och kopiera kanalens webbadress under Kanalens webbadress.

Id-baserad webbadress

Exempel: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Det här är standardwebbadressen som används för kanaler på YouTube. Den innehåller ditt unika kanal-id som utgörs av raden med siffror och bokstäver i slutet av webbadressen.

Anpassad webbadress

Exempel: youtube.com/c/YouTubeCreators

En anpassad webbadress är kortare och enklare att komma ihåg, och du kan dela den med dina tittare. Du kan skapa anpassade webbadresser utifrån ditt aktuella visningsnamn, ditt gamla användarnamn eller din länkade och verifierade webbdomän. Du kan kontrollera om du har en anpassad webbadress i de grundläggande kontoinställningarna.

Läs mer om hur du får en anpassad webbadress för din kanal.

Du kan dela en kortare version av din anpassade webbadress genom att ta bort ”/c”, som youtube.com/YouTubeCreators.

Webbadress med gammalt användarnamn

Exempel: youtube.com/user/partnersupport

Beroende på när din kanal skapades kan den ha ett användarnamn. Användarnamn krävs inte längre för kanaler, men du kan fortfarande använda webbadressen för att omdirigera till din kanal – även om kanalnamnet har ändrats sedan du valde användarnamn. Det går inte att ändra befintliga användarnamn.

Du kan dela en kortare version av din webbadress med gammalt användarnamn genom att ta bort ”/user”, till exempel youtube.com/partnersupport. Det här är inte möjligt om en annan kanal har gjort anspråk på en anpassad webbadress med samma namn.