Förstå kanalens webbadresser

Din kanal kan ha fler än en webbadress som omdirigerar tittarna till kanalens startsida. Webbadresserna kan se olika ut, men de leder tittarna till samma ställe – din kanal. Namnwebbadresser, anpassade webbadresser och webbadresser med gamla användarnamn är olika typer av anpassade webbadresser. Du kan se alla webbadresser som är kopplade till din kanal på youtube.com/handle.

Kanalens webbadress (id-baserad)

Exempel: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Det här är en standardwebbadress som används för kanaler på YouTube. Den innehåller ditt unika kanal-id som utgörs av raden med siffror och bokstäver i slutet av webbadressen.

Hitta din namnwebbadress

Så här hittar du din kanals namnwebbadress:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Under Namn kan du se namnwebbadressen.

Namnwebbadress

Exempel: youtube.com/@youtubecreators

En namnwebbadress skapas automatiskt när du väljer eller ändrar namnet som kanalägare. Slutet på webbadressen börjar med symbolen @ och innehåller ditt valda namn. Anpassade webbadresser du eventuellt redan har fortsätter att fungera.

Läs mer om hur du ser eller ändrar namnet.

Anpassad webbadress

Exempel: youtube.com/c/YouTubeCreators

Nya anpassade webbadresser kan inte längre skapas eller ändras. Anpassade webbadresser du eventuellt redan har fortsätter att fungera. Alla äldre webbadresser omdirigerar nu användare till din nya kanaladress som är baserad på ditt namn

Webbadress med gammalt användarnamn

Exempel: youtube.com/user/YouTube

Beroende på när din kanal skapades kan den ha ett användarnamn. Användarnamn krävs inte längre för kanaler, men du kan fortfarande använda webbadressen för att omdirigera tittare till din kanal. Det gäller även om kanalnamnet har ändrats sedan du valde användarnamn. Det går inte att ändra befintliga användarnamn.