Slik fungerer nettadresser for YouTube-kanaler

Det er mulig å ha mer enn én nettadresse som fører seerne til kanalsiden din. Nettadressene kan se forskjellige ut, men alle sørger for at brukeren ender opp på samme sted – på kanalen din. Både egendefinerte nettadresser og nettadresser med brukernavn (nyere og eldre versjoner) er former for personlig tilpassede nettadresser. Du kan se alle nettadressene som er tilknyttet kanalen din, på youtube.com/handle.

Kanalnettadresse (ID-basert)

Eksempel: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Dette eksempelet er standardnettadressen som brukes for kanaler på YouTube. Nettadressen inneholder den unike kanal-ID-en din, som er tallene og bokstavene på slutten av nettadressen.

Finn nettadressen din med brukernavn

Slik finner du nettadressen med brukernavn for kanalen din:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Tilpasning etterfulgt av Informasjon.
  3. Under Brukernavn kan du se nettadressen med brukernavn.

Nettadresse med brukernavn

Eksempel: youtube.com/@youtubecreators

En nettadresse med brukernavn opprettes automatisk når du velger eller endrer brukernavn som kanaleier. Slutten på nettadressen består av et «@»-symbol og brukernavnet du har valgt. Eventuelle egendefinerte nettadresser du allerede har, kommer fortsatt til å fungere.

Finn ut mer om hvordan du kan se eller endre brukernavnet ditt.

Egendefinert nettadresse

Eksempel: youtube.com/c/YouTubeCreators

Det er ikke lenger mulig å konfigurere nye egendefinerte nettadresser – eller å endre eksisterende. Eventuelle egendefinerte nettadresser du allerede har, kommer fortsatt til å fungere. Nå viderekobler alle eldre nettadresser brukere til den nye kanalnettadressen basert på brukernavnet ditt.

Nettadresse med brukernavn (eldre versjon)

Eksempel: youtube.com/user/YouTube

Avhengig av når du opprettet kanalen, kan den ha et tilknyttet brukernavn. YouTube krever ikke lenger at kanaler har brukernavn, men du kan fortsatt bruke en nettadresse med et eldre brukernavn til å sende brukere til kanalen din. Dette gjelder også om kanalnavnet ditt har endret seg siden du valgte brukernavnet. Eksisterende brukernavn kan ikke endres.