Gjør deg kjent med kanalnettadressene dine

Kanalen din kan ha mer enn én nettadresse som tar seerne til kanalsiden din. Nettadressene kan se forskjellige ut, men alle sørger for at brukeren ender opp på samme sted – på kanalen din.

Finn nettadressen til kanalen din

Slik finner du nettadressen til kanalen din:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Tilpasning etterfulgt av Grunnleggende informasjon.
  3. Under Kanalnettadresse kan du se og kopiere kanalnettadressen din.

Kanalnettadresse (ID-basert)

Eksempel: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Dette er standardnettadressen som brukes for kanaler på YouTube. Nettadressen inneholder den unike kanal-ID-en din, som altså er tallene og bokstavene på slutten av nettadressen.

Egendefinert nettadresse

Eksempel: youtube.com/c/YouTubeCreators

En egendefinert nettadresse er en kortere adresse som er lett å huske, og som du kan dele med seerne dine. Den kan være basert på det gjeldende visningsnavnet ditt, et eldre brukernavn eller det tilknyttede og bekreftede domenet ditt. Hvis du vil lage en egendefinert nettadresse for kanalen din, må du oppfylle følgende krav:

• Kanalen din må ha minst 100 abonnenter.
  • Kanalen må ha blitt opprettet for minst 30 dager siden.
  • Du må ha lastet opp et profilbilde på kanalen.
  • Du må ha lastet opp et bannerbilde.

Du kan sjekke om du har gjort krav på en egendefinert nettadresse, i innstillingen for grunnleggende informasjon.

Du kan dele en kortere versjon av den egendefinerte nettadressen din ved å fjerne «/c», for eksempel youtube.com/YouTubeCreators.

Nettadresser med eldre brukernavn

Eksempel: youtube.com/user/partnersupport

Avhengig av når du opprettet kanalen din, kan den ha et tilknyttet brukernavn. YouTube krever ikke lenger brukernavn for kanaler, men du kan fortsatt bruke nettadressen for eldre brukernavn til å dirigere brukere til kanalen din. Dette gjelder også selv om kanalnavnet ditt har endret seg siden du valgte brukernavnet. Eksisterende brukernavn kan ikke endres.

Du kan dele en kortere versjon av nettadressen med det gamle brukernavnet ditt ved å fjerne «/user», for eksempel youtube.com/partnersupport. Dette er ikke mulig hvis en annen kanal har gjort krav på en egendefinert nettadresse med samme navn.