Gjør deg kjent med kanalnettadressene dine

Kanalen din kan ha flere nettadresser som leder brukeren til kanalens startside. Nettadressene kan se forskjellige ut, men alle sørger for at brukeren ender opp på samme sted – på kanalen din.

Finn nettadressen til kanalen din

Slik finner du nettadressen til kanalen din:

1. Logg på YouTube.com.
  2. Velg profilbildet ditt og så Kanalen din.
  3. Kopiér nettadressen til denne siden fra nettleseren din. Dette er den ID-baserte nettadressen til kanalen din.

ID-basert nettadresse

Eksempel: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Dette er standardnettadressen som brukes for alle kanaler på YouTube. Nettadressen inneholder den unike kanal-ID-en din, som altså er tallene og bokstavene på slutten av nettadressen.

Egendefinert nettadresse

Eksempel: youtube.com/c/YouTubeCreators

En egendefinert nettadresse er en kortere nettadresse som er lett å huske, og som du kan dele med seerne dine. Kvalifiserte kanaler får tildelt egendefinerte nettadresser, som kan være basert på det gjeldende visningsnavnet ditt, et eldre brukernavn eller det tilknyttede, bekreftede domenet ditt. Du kan sjekke om du har gjort krav på en egendefinert nettadresse, i de avanserte kontoinnstillingene.

Finn ut mer om hvordan du skaffer deg en egendefinert nettadresse for kanalen din.

Du kan dele en kortere versjon av den egendefinerte nettadressen din ved å fjerne «/c», for eksempel youtube.com/YouTubeCreators.

Nettadresser med eldre brukernavn

Eksempel: youtube.com/user/partnersupport

Avhengig av når du opprettet kanalen din, kan den ha et tilknyttet brukernavn. YouTube krever ikke lenger brukernavn for kanaler, men du kan fortsatt bruke nettadressen for eldre brukernavn til å dirigere brukere til kanalen din. Dette gjelder også selv om kanalnavnet ditt har endret seg siden du valgte brukernavnet. Eksisterende brukernavn kan ikke endres.

Du kan dele en kortere versjon av nettadressen med det gamle brukernavnet ditt ved å fjerne «/user», for eksempel youtube.com/partnersupport. Dette er ikke mulig hvis en annen kanal har gjort krav på en egendefinert nettadresse med samme navn.