Je kanaal-URL's begrijpen

Je kanaal kan over meerdere URL's beschikken die je publiek naar de homepage van je kanaal brengen. Deze URL's zien er soms heel verschillend uit, maar ze brengen je kijkers allemaal naar dezelfde plaats: je kanaal.

De URL van je kanaal vinden

Ga als volgt te werk om de URL van je kanaal te vinden:

1. Log in op youtube.com.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Je kanaal .
  3. Kopieer de URL van deze pagina vanuit je browser. Dit is de op ID gebaseerde URL van je kanaal.

Op ID gebaseerde URL

Voorbeeld: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Dit is de standaard-URL die voor alle YouTube-kanalen wordt gebruikt. Hiervoor wordt je unieke kanaal-ID gebruikt. Dit zijn de letters en cijfers aan het eind van de URL.

Aangepaste URL

Voorbeeld: youtube.com/c/YouTubeCreators

Een aangepaste URL is een kortere, makkelijker te onthouden URL die je kunt delen met je publiek. Aangepaste URL's worden toegewezen aan de kanalen die daarvoor in aanmerking komen. Ze kunnen worden gebaseerd op je huidige weergavenaam, een verouderde gebruikersnaam of je gekoppelde en geverifieerde webdomein. Je kunt in je geavanceerde accountinstellingen controleren of je een aangepaste URL hebt geclaimd.

Lees hoe je een aangepaste URL voor jouw kanaal kunt krijgen.

Je kunt een kortere versie van je aangepaste URL delen door '/c' te verwijderen, bijvoorbeeld youtube.com/YouTubeCreators.

URL gebaseerd op verouderde gebruikersnaam

Voorbeeld: youtube.com/user/partnersupport

Je kanaal heeft mogelijk een gebruikersnaam, afhankelijk van het moment waarop je kanaal is gemaakt. Je hebt nu geen gebruikersnaam meer nodig voor een kanaal, maar je kunt deze URL nog steeds gebruiken om naar je kanaal te gaan, zelfs als je kanaalnaam is veranderd nadat je de gebruikersnaam had gekozen. Bestaande gebruikersnamen kunnen niet worden gewijzigd.

Je kunt een kortere versie delen van je URL op basis van een verouderde gebruikersnaam. Dit doe je door '/user' te verwijderen, bijvoorbeeld youtube.com/partnersupport. Dit is niet mogelijk als een ander kanaal een aangepaste URL met dezelfde naam heeft geclaimd.