Je kanaal-URL's begrijpen

Je kanaal kan meer dan 1 URL hebben die je kijkers naar de homepage van je kanaal leidt. Deze URL's zien er soms heel verschillend uit, maar ze brengen je kijkers allemaal naar dezelfde plaats: je kanaal.

De URL van je kanaal vinden

Zo vind je de URL van je kanaal:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Onder Kanaal-URL kun je de URL van je kanaal bekijken en kopiëren.

Kanaal-URL (op basis van je kanaal-ID)

Voorbeeld: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Dit is de standaard-URL voor YouTube-kanalen. De letters en cijfers aan het eind van de URL zijn je unieke kanaal-ID.

Gepersonaliseerde URL

Voorbeeld: youtube.com/c/YouTubeCreators

Een gepersonaliseerde URL is een kortere, makkelijker te onthouden URL die je met je publiek kunt delen. Deze kunnen worden gebaseerd op je huidige weergavenaam, een verouderde gebruikersnaam of je gekoppelde en geverifieerde webdomein. Als je een aangepaste URL wilt maken voor je kanaal, moet je account:

• minimaal 100 abonnees hebben,
  • minimaal 30 dagen bestaan,
  • een geüploade profielfoto hebben,
  • een geüploade bannerafbeelding hebben.

In de instellingen voor je basisinformatie kun je zien of je een gepersonaliseerde URL hebt geclaimd.

Je kunt een kortere versie van je aangepaste URL delen door '/c' te verwijderen, bijvoorbeeld youtube.com/YouTubeCreators.

URL gebaseerd op verouderde gebruikersnaam

Voorbeeld: youtube.com/user/partnersupport

Je kanaal heeft misschien een gebruikersnaam, afhankelijk van het moment waarop je kanaal is gemaakt. Je hebt nu geen gebruikersnaam meer nodig voor een kanaal, maar je kunt deze URL nog steeds gebruiken om naar je kanaal te gaan, zelfs als je kanaalnaam is veranderd nadat je de gebruikersnaam had gekozen. Bestaande gebruikersnamen kunnen niet worden gewijzigd.

Je kunt een kortere versie delen van je URL op basis van een verouderde gebruikersnaam. Dit doe je door '/user' te verwijderen, bijvoorbeeld youtube.com/partnersupport. Dit kan niet als een ander kanaal een gepersonaliseerde URL met dezelfde naam heeft geclaimd.