Lær mere om webadresser til din YouTube-kanal

Din kanal kan have mere end én webadresse, der fører dine seere til kanalens startside. Disse webadresser kan se forskellige ud, men alle webadresser sender dine seere til det samme sted – din kanal. Webadresser med kaldenavne, tilpassede webadresser og webadresser for ældre brugernavne er alle former for personligt tilpassede webadresser. Du kan se alle webadresser, der er knyttet til din kanal, på youtube.com/handle.

Kanalwebadresse (id-baseret)

Eksempel: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Dette eksempel er en standardwebadresse, som bruges til YouTube-kanaler. Den anvender dit unikke kanal-id, som er tallene og bogstaverne i slutningen af webadressen.

Find webadressen med dit kaldenavn

Sådan finder du din kanals webadresse med dit kaldenavn:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Tilpasning og så Grundlæggende oplysninger.
  3. Du kan se webadressen med dit kaldenavn under Kaldenavn.

Webadressen med dit kaldenavn

Eksempel: youtube.com/@youtubecreators

Der oprettes automatisk en webadresse med dit kaldenavn, når du vælger eller ændrer dit kaldenavn som kanalejer. Slutningen af webadressen starter med symbolet "@" og indeholder det valgte kaldenavn. Eventuelle tilpassede webadresser, som du allerede har, fungerer fortsat.

Få flere oplysninger om, hvordan du ser eller ændrer dit kaldenavn.

Tilpasset webadresse

Eksempel: youtube.com/c/YouTubeCreators

Nye tilpassede webadresser kan ikke længere konfigureres. Eventuelle tilpassede webadresser, som du allerede har, fungerer fortsat. Alle ældre webadresser omdirigerer nu brugere til din nye kanals webadresse, der er baseret på dit kaldenavn

Webadresse for gammelt brugernavn

Eksempel: youtube.com/user/YouTube

Afhængigt af, hvornår din kanal blev oprettet, kan den have et brugernavn. Der kræves ikke længere brugernavne til kanaler, men du kan stadig bruge denne webadresse til at henvise til din kanal. Dette gælder også, selvom dit kanalnavn er ændret, siden du valgte dit brugernavn. Eksisterende brugernavne kan ikke ændres.