Lær mere om dine kanalwebadresser

Din kanal kan have mere end én webadresse, der fører dine seere til kanalens startside. Disse webadresser kan se forskellige ud, men de sender alle din seere til det samme sted – din kanal.

Find din kanalwebadresse

Sådan finder du din kanals webadresse:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I venstre menu skal du vælge Tilpasning og derefter Grundlæggende oplysninger.
  3. Under "Kanalwebadresse" kan du se og kopiere din kanalwebadresse.

Id-baseret webadresse

Eksempel: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Dette er standardwebadressen, som bruges til YouTube-kanaler. Den anvender dit unikke kanal-id, som er tallene og bogstaverne i slutningen af webadressen.

Brugertilpasset webadresse

Eksempel: youtube.com/c/YouTubeCreators

En brugertilpasset webadresse er en kortere webadresse, som er lettere at huske, og som du kan dele med dine seere. Denne brugertilpassede webadresse kan være baseret på dit nuværende viste navn, dit gamle brugernavn eller dit tilknyttede, bekræftede webdomæne. Du kan tjekke, om du har gjort krav på en brugertilpasset webadresse, i indstillingerne for din kanals grundlæggende oplysninger.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan få en brugertilpasset webadresse til din kanal.

Du kan dele en kortere version af din brugertilpassede webadresse ved at fjerne "/c", f.eks. youtube.com/YouTubeCreators.

Webadresse for gammelt brugernavn

Eksempel: youtube.com/user/partnersupport

Afhængigt af, hvornår din kanal blev oprettet, kan den have et brugernavn. Der kræves ikke længere brugernavne til kanaler, men du kan stadig bruge denne webadresse til at henvise til din kanal – også selvom dit kanalnavn er ændret, siden du valgte dit brugernavn. Eksisterende brugernavne kan ikke ændres.

Du kan dele en kortere version af webadressen for dit gamle brugernavn ved at fjerne "/user", f.eks. youtube.com/partnersupport. Dette er ikke muligt, hvis en anden kanal har gjort krav på en brugertilpasset webadresse med det samme navn.