Lær mere om dine kanalwebadresser

Din kanal kan have flere webadresser, der fører din målgruppe til kanalens startside. Disse webadresser kan se forskellige ud, men de sender alle din målgruppe til det samme sted – din kanal.

Find din kanalwebadresse

Sådan finder du din kanals webadresse:

1. Log ind på youtube.com.
  2. Vælg dit profilbillede  og så Din kanal.
  3. Kopiér webadressen for denne side fra din browser. Dette er din kanals id-baserede webadresse.

Id-baseret webadresse

Eksempel: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Dette er standardwebadressen, som alle YouTube-kanaler bruger. Den anvender dit unikke kanal-id, som er tallene og bogstaverne i slutningen af ​​webadressen.

Brugertilpasset webadresse

Eksempel: youtube.com/c/YouTubeCreators

En brugertilpasset webadresse er en kortere webadresse, som er lettere at huske, og som du kan dele med din målgruppe. Kvalificerede kanaler kan tildeles brugertilpassede webadresser, og de kan baseres på dit nuværende viste navn, dit gamle brugernavn eller dit tilknyttede, bekræftede webdomæne. Du kan tjekke, om du har gjort krav på en brugertilpasset webadresse, under dine avancerede kontoindstillinger.

Lær, hvordan du kan få en brugertilpasset webadresse til din kanal.

Du kan dele en kortere version af din brugertilpassede webadresse ved at fjerne "/c", f.eks. youtube.com/YouTubeCreators.

Webadresse for gammelt brugernavn

Eksempel: youtube.com/user/partnersupport

Afhængigt af, hvornår din kanal blev oprettet, kan den have et brugernavn. Der kræves ikke længere brugernavne til kanaler, men du kan stadig bruge denne webadresse til at henvise til din kanal – også selvom dit kanalnavn er ændret, siden du valgte dit brugernavn. Eksisterende brugernavne kan ikke ændres.

Du kan dele en kortere version af webadressen for dit gamle brugernavn ved at fjerne "/user", f.eks. youtube.com/partnersupport. Dette er ikke muligt, hvis en anden kanal har gjort krav på en brugertilpasset webadresse med det samme navn.