Verstaan jou YouTube-kanaal se URL’e

Jou kanaal kan meer as een URL hê wat jou gehoor na jou kanaaltuisblad lei. Hierdie URL’e kan verskillend lyk, maar elke URL kan jou gehoor na dieselfde plek toe lei – jou kanaal. Sosialemedianaam-URL'e, gepasmaakte URL'e en reedsbestaande gebruikernaam-URL'e is almal vorms van gepersonaliseerde URL'e. Jy kan alle URL'e wat met jou kanaal geassosieer is, by youtube.com/handle bekyk.

Kanaal-URL (ID-gebaseer)

Voorbeeld: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Hierdie voorbeeld is ’n standaard URL wat deur YouTube-kanale gebruik word. Dit gebruik jou unieke kanaal-ID, wat die syfers en letters aan die einde van die URL is.

Kry jou skermnaam-URL

Om jou kanaal se skermnaam-URL te kry:

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Pasmaking en dan Basiese inligting op die linkerkieslys.
  3. Jy kan jou skermnaam-URL onder Skermnaam bekyk.

Skermnaam-URL

Voorbeeld: youtube.com/@youtubecreators

’n Skermnaam-URL word outomaties geskep wanneer ook al jy kies of wanneer jy as kanaaleienaar jou skermnaam verander. Die einde van die URL begin met ’n “@”-simbool en sluit jou gekose skermnaam in. Enige gepasmaakte URL’e wat jy dalk reeds het, sal steeds aanhou werk.

Kry meer inligting oor hoe om jou skermnaam te bekyk of te verander.

Gepasmaakte URL

Voorbeeld: youtube.com/c/YouTubeCreators

Nuwe gepasmaakte URL’e kan nie meer opgestel of verander word nie. Enige gepasmaakte URL’e wat jy dalk reeds het, sal steeds aanhou werk. Alle reedsbestaande URL’e herlei gebruikers nou na jou nuwe kanaal-URL wat op jou skermnaam gegrond is.

Reedsbestaande gebruikernaam-URL

Voorbeeld: youtube.com/user/YouTube

Jou kanaal het dalk ’n gebruikernaam, afhangend van wanneer jy dit geskep het. Gebruikername word deesdae nie meer vir kanale vereis nie, maar jy kan steeds hierdie URL gebruik om kykers na jou kanaal te lei. Dit sluit ook in as jou kanaalnaam verander het sedert jy jou gebruikernaam gekies het. Bestaande gebruikername kan nie verander word nie.