180 tai 360 asteen videoiden lataaminen

YouTube tukee 180 ja 360 asteen videoiden lataamista ja toistoa tietokoneella Chrome-, Firefox-, MS Edge- ja Opera-selaimilla.

Voit katsoa 180 ja 360 asteen videoita myös YouTube-sovelluksella tai YouTube VR ‑sovelluksella, joka on käytettävissä useimmilla VR-katselulaitteilla. Jos haluat entistä huikeamman katselukokemuksen, tutustu VR-katselulaitteen käyttöön.

Katso lisätietoja 360 asteen ja 180 asteen videoiden luomisesta.

180 ja 360 asteen videoiden katseleminen edellyttää, että käytät uusinta Chrome-, Opera-, Firefox- tai MS Edge ‑selainta. Mobiililaitteella on oltava YouTube-sovelluksen uusin versio.
Vaihe 1: Videon luominen
  1. Luo tiedosto joko kameran mukana toimitetulla yhdistämisohjelmistolla tai erillisellä 180 tai 360 asteen videon yhdistämisohjelmistolla.
  2. Varmista muokkausohjelmiston avulla, että sarjan asetukset vastaavat virtuaalitodellisuutta ja videon lähtötallennetta.

Vinkkejä:

Vaihe 2: Lataamisen valmisteleminen

Jotta voit ladata 180 tai 360 asteen videotiedoston, tiedostoa on ensin muokattava sovelluksella, kuten Adobe Premiere (2019 tai uudempi) tai komentosarjalla. Katso lisätietoja 360 asteen tai 180 asteen videon lataamisesta.

Vaihe 3: Tiedoston lataaminen

Voit katsoa videon omalla tietokoneellasi ennen julkaisua ja varmistaa, että 360 asteen toisto on käytettävissä. Voi kestää enimmillään tunnin ennen kuin 360 asteen toisto on käytettävissä.

360 asteen videoiden vasemmassa yläkulmassa on panorointipainike, ja niitä voi kääntää käyttämällä näppäimiä W, A, S ja D. Jos nämä ominaisuudet ovat käytettävissä, video on 360 asteen video. Voit myös selata videon läpi klikkaamalla ja vetämällä tilaa.

Opettele käyttämään spatiaalista audiota, niin katsojasi voivat kuulla videon äänen kaikista suunnista aivan kuin oikeassa elämässä.