Upload 180°- eller 360°-videoer

YouTube understøtter upload og afspilning af sfæriske 180°- eller 360°-videoer på computere i browserne Chrome, Firefox, MS Edge og Opera.

Du kan også se 180°- og 360°-videoer i YouTube-appen eller YouTube VR-appen, som er tilgængelig på de fleste VR-headsets. Hvis du gerne vil have en mere medrivende oplevelse, kan du få flere oplysninger om at se videoer med et VR-headset.

Få flere oplysninger om, hvordan du laver 360°- og 180°-videoer.

Du skal have den nyeste version af Chrome, Opera, Firefox eller MS Edge for at se 180°- eller  360°-videoer. På mobilenheder skal du bruge den nyeste version af YouTube-appen.
Trin 1: Lav videoen
  1. Sammensæt filen ved hjælp af enten kameraets indbyggede software til at sætte billeder sammen eller separat software til 180°- eller 360°-videoer.
  2. Brug redigeringssoftware til at sikre, at sekvensindstillingerne er i VR og passer til dine kildeoptagelser.

Her er nogle tips:

Trin 2: Gør videoen klar til upload

180°- og 360°-videofiler skal modificeres med en app, f.eks. Adobe Premiere (2019 eller nyere), eller et script, før de uploades. Få flere oplysninger om at uploade 360°- eller 180°-videoer.

Trin 3: Upload filen

Inden du offentliggør din video, kan du bekræfte, at 360°-afspilning er aktiveret for filen, ved at se videoen på din computer. Det kan tage op til en time, før 360°-afspilning er tilgængelig.

I 360°-videoer er der en panoreringsknap øverst til venstre, og du kan ændre retning i videoerne ved hjælp af tasterne WASD. Kig derfor efter disse funktioner for at bekræfte, at din video er i 360°. Du kan også kigge en video hurtigt igennem ved at klikke og trække dig gennem området.

Lær at bruge rumlig lyd, så dine seere kan opleve din videos lyd i alle retninger, ligesom i virkeligheden.