Hantera pauser för midroll-annonser i långa videor

I intäktsgenererande videor som är åtta minuter eller längre kan du aktivera annonser som spelas upp under videon (så kallade midroll-annonser).

Midroll-annonser placeras som standard automatiskt i naturliga pauser i dina videor för att balansera tittarupplevelsen och intäktspotentialen för dig. Om du inte har aktiverat midroll-annonser som standard för nya uppladdningar kan du aktivera dem för enskilda videor.

Använd verktyget för annonspaus för att skapa, förhandsgranska och redigera automatiskt placerade midroll-annonser eller för att placera annonspauser manuellt i videor. Du kan använda verktyget oavsett vilken standardinställning för uppladdningar som används på kanalnivå.

Om du är kvalificerad kan du även aktivera midroll-annonser för dina livestreamar.

Använda midroll-annonser i långa videor

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Tittarnas annonsupplevelse kan skilja sig lite åt beroende på vilken typ av enhet de använder.

• På datorn: En fem sekunder lång nedräkning visas före en midroll-annons.
  • På andra plattformar: Gula markeringar visas i videons förloppsindikator och anger när en annons kan visas.
Vanliga frågor

Hur vet jag om jag ska använda midroll-annonser?

YouTube hittar automatiskt den bästa placeringen för midroll-annonser, men du kan välja att inaktivera midroll-annonser som inte är lämpliga. Midroll-annonser lämpar sig till exempel kanske inte i meditationsvideor. Om du väljer att använda midroll-annonser rekommenderar vi att du väljer automatisk placering för att hitta naturliga pauser i innehållet och undvika att avbryta tittarupplevelsen.

Hur fungerar automatiska midroll-annonser?

Syftet med automatiska midroll-annonser är att balansera tittarupplevelsen och intäktspotentialen för kreatören. YouTubes avancerade maskininlärningsteknologi går igenom ett stort antal videor och lär sig att identifiera de bästa placeringarna för midroll-annonser. Det görs genom utvärdering av faktorer som naturliga pauser i bild eller ljud. Användarundersökningar visar att automatiska midroll-annonser är två gånger mindre störande än manuella midroll-annonser.

Störs inte tittarna av midroll-annonser?

Vissa tittare kan tycka att midroll-annonser är irriterande eller störande. Vi vill alltid förbättra tittarupplevelsen, så för oss är det viktigt att förutse vilka annonsplaceringar som stör minst. Målet är att balansera tittarnas, annonsörernas och kreatörernas behov på plattformen.

Kan jag fortfarande anpassa automatiskt placerade midroll-annonser?

Ja. När automatiskt placerade midroll-annonser är aktiverade kan du öppna inställningarna för intäktsgenerering för videor och manuellt ändra placeringarna av annonspauser.

Hantera annonspauser i YouTube Studio

Placeringen av midroll-annonser kan påverka tittarupplevelsen och sannolikheten att annonser visas i videor. Vårt annonssystem kan visa färre annonser om pauser med midroll-annonser placeras vid olämpliga tillfällen i videon manuellt.

Det finns två sätt att visa midroll-annonser:
  • Automatiska annonspauser: Du kan aktivera automatisk placering av midroll-annonser, vilket innebär att vi räknar ut bästa möjliga annonsplacering och frekvens för att ge tittarna en så bra upplevelse som möjligt.
  • Manuella annonspauser: Om du väljer att placera annonspauser manuellt bör du försöka att skapa naturliga pauser för bästa resultat. Undvik att placera midroll-annonser vid olämpliga tillfällen, som mitt i en mening eller handling. Om du har skapat innehåll med utrymme för naturliga annonspauser kan du använda manuella annonspauser för att se till att annonserna visas när du vill.

Automatisk placering

Du kan ställa in midroll-annonspauser för en video automatiskt:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Välj en video och sedan Intäktsgenerering .
  4. Aktivera intäktsgenerering för videon om du inte redan har gjort det.
  5. Markera rutan bredvid Placera annonser under videon (midroll).

Manuell placering

Du kan ställa in pauser för midroll-annonser manuellt:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Välj en video och sedan Intäktsgenerering
  4. Aktivera intäktsgenerering för videon om du inte redan har gjort det.
  5. Markera rutan bredvid Placera annonser under videon (midroll).
  6. Välj GRANSKA PLACERING.
    • Lägga till en annonspaus: Klicka på  Lägg till i spellista  ANNONSPAUS. Ange annonsens starttid eller dra den vertikala stapeln till önskad tid.
    • Radera en annonspaus: Klicka på Radera  bredvid annonspausen.
  7. Längst upp till höger klickar du på Fortsätt och sedan på Spara.

Placera annonspauser när en ny video laddas upp

Du kan placera annonspauser när du laddar upp en ny video:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Ladda upp en video som är minst åtta minuter.
  3. Aktivera intäktsgenerering på fliken Intäktsgenerering.
  4. Markera rutan bredvid Placera annonser under videon (midroll).
  5. När videon har bearbetats väljer du GRANSKA PLACERING.
    • Lägga till en annonspaus: Klicka på  Lägg till i spellista  ANNONSPAUS. Ange annonsens starttid eller dra den vertikala stapeln till önskad tid.
    • Radera en annonspaus: Klicka på Radera  bredvid annonspausen.
  6. Klicka på Nästa längst ned till höger.
  7. Slutför uppladdningen.

Placera annonspauser när du redigerar en video

Du kan även placera annonspauser när du redigerar en video:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon du vill redigera.
  4. Klicka på Redigerare i menyn till vänster.
  5. Välj REDIGERA bredvid     Annonspauser.
    • Manuell placering: Klicka på Lägg till i spellista  ANNONSPAUS och ange annonsens starttid eller dra den vertikala stapeln till önskad tid.
    • Automatisk placering: Klicka på PLACERA AUTOMATISKT.
    • Radera en annonspaus: Klicka på Radera     bredvid annonspausen.
  6. Radera en annonspaus genom att klicka på Radera bredvid annonspausen.
  7. Klicka på Spara.

Förhandsgranska och ändra midroll-annonsens placering

Du kan förhandsgranska och ändra placeringen av midroll-annonsen.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Välj en video och sedan Intäktsgenerering.
  4. Välj GRANSKA PLACERING under Placera annonser under videon (midroll).
  5. Välj Spela  på videospelaren.
  6. Dra markören för att komma till en specifik del av videon.

Hantera pauser för midroll-annonser för en video

Du kan aktivera eller inaktivera pauser för midroll-annonser för en enskild video:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Välj en video och sedan Intäktsgenerering.
  4. Markera rutan bredvid Placera annonser under videon (midroll) för att aktivera eller inaktivera pauser för midroll-annonser. När annonser är aktiverade placeras de som standard ut automatiskt.
  5. Välj SPARA.

Hantera pauser för midroll-annonser för flera videor

Du kan aktivera eller inaktivera pauser för midroll-annonser för flera videor:
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Markera flera videor och välj sedan Annonsinställningar från menyn Redigera.
  4. Markera Placera annonser under videon (midroll) för att aktivera eller inaktivera pauser för midroll-annonser. När annonser är aktiverade placeras de som standard ut automatiskt.
  5. Välj om du bara vill uppdatera videor utan annonspauser eller ersätta befintliga annonspauser.
  6. Välj UPPDATERA VIDEOR och följ anvisningarna för att bekräfta ändringen.
  7. Slutför ändringen genom att välja UPPDATERA VIDEOR.

Ändra kanalens standardinställning för midroll-annonser för videor som laddas upp

Du kan ändra kanalens standardinställning för midroll-annonser som laddas upp i framtida videor. Du kan även inaktivera den här inställningen:
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Välj Standardinställningar för uppladdning följt av Intäktsgenerering.
  4. Markera rutan bredvid Placera annonser under videon (midroll) för att aktivera eller inaktivera pauser för midroll-annonser. När annonser är aktiverade placeras de som standard ut automatiskt.
  5. Välj SPARA.