Advertentiepauzes in lange video's beheren

Je kunt advertenties inschakelen aan het begin van video's die je naar je kanaal uploadt. Als je lange video's (van tien minuten of langer) uploadt, kun je naast advertenties aan het begin ook advertenties halverwege de video inschakelen (midroll).

Gebruik de tool voor advertentiepauzes om automatisch gegenereerde of handmatig ingestelde midroll-advertenties te maken, te bewerken en voorbeelden ervan te bekijken.

De advertentiebeleving van kijkers kan verschillen afhankelijk van het gebruikte apparaat.

• Op desktops: er wordt vijf seconden afgeteld voordat kijkers een midroll-advertentie te zien krijgen.
  • Op andere platforms: gele markeringen in de voortgangsbalk van de video geven aan wanneer kijkers mogelijk een advertentie te zien krijgen.

Advertentiepauzes beheren in de bètaversie van YouTube Studio

Automatisch gegenereerde plaatsing

Je kunt automatisch midroll-advertentiepauzes instellen voor één video.

1. Ga naar https://studio.youtube.com en selecteer Video's in het linkermenu.
  2. Klik op de video waarin je een advertentie wilt plaatsen en klik vervolgens in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Vink het vakje aan naast 'Videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen' en/of 'Videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen'.
  4. Vink het vakje aan naast 'Tijdens video'.
  5. Je midroll-advertentiepauzes worden automatisch geplaatst.

Handmatige plaatsing

1. Ga naar https://studio.youtube.com en selecteer Video's in het linkermenu.
  2. Klik op de video waarin je een advertentie wilt plaatsen en klik vervolgens in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Vink het vakje aan naast 'Videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen' en/of 'Videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen'.
  4. Vink het vakje aan naast 'Tijdens video'.
  5. Klik rechtsboven op 'Opslaan'.
  6. Klik op de link 'Beheren in editor' naast het vakje 'Tijdens video'.
  7. Zoek naar de rij met het pictogram Inkomsten genereren . Je automatisch gegenereerde midroll-advertentiepauzes worden weergegeven als verticale balken.
    • Handmatig een advertentiepauze plaatsen: klik op een verticale balk en verplaats deze naar de gewenste tijd.
    • Een advertentiepauze toevoegen: klik op +Advertentiepauze en verplaats de pauze naar de gewenste tijd.
    • Eén advertentiepauze verwijderen: klik op een advertentiepauze en klik vervolgens linksboven op het pictogram Verwijderen .
    • Alle advertentiepauzes verwijderen: klik op het pictogram Meer en selecteer Alle advertentiepauzes verwijderen.
  8. Klik rechtsboven op Opslaan. Volg de rest van de instructies op het scherm.

Advertentiepauzes beheren in de klassieke versie van Creator Studio

Handmatige plaatsing

Handmatig midroll-advertenties plaatsen

In lange video's kun je handmatig midroll-advertenties plaatsen.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik op Bewerken voor de video waarin je een advertentie wilt plaatsen.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Informatie en instellingen.
  4. Open het tabblad Inkomsten genereren.
  5. Scroll naar het gedeelte Advertentiepauzes.
  6. Als je handmatig midroll-advertentiepauzes wilt instellen voor meerdere video's, klik je op Advertentie-onderbrekingen bulksgewijs invoegen of op Advertentie-onderbrekingen bulksgewijs bewerken als de video al midroll-advertentiepauzes heeft.
  7. Voer de gewenste tijd in. '2:30, 10:45' houdt bijvoorbeeld in dat de eerste advertentiepauze wordt weergegeven nadat 2 minuten en 30 seconden van de video zijn afgespeeld en dat de tweede na 10 minuten en 45 seconden wordt getoond.
  8. Klik op Advertenties bewerken om de wijzigingen op te slaan.
  9. Je kunt wijzigingen aanbrengen door op de tijdlijn te klikken en de advertentie naar het punt te slepen waarop je wilt dat deze wordt weergegeven.
  10. Je kunt extra advertenties toevoegen door op Advertentie invoegen te klikken en de advertenties naar de gewenste plek te slepen.

Automatisch gegenereerde plaatsing

Je kunt zowel op video- als kanaalniveau automatisch gegenereerde midroll-advertentiepauzes inschakelen. Je kunt dit ook voor meerdere video's doen.

Midroll-advertentiepauzes instellen voor één video
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik op Bewerken voor de video waarin je een advertentie wilt plaatsen.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Informatie en instellingen.
  4. Open het tabblad Inkomsten genereren.
  5. Scroll naar het gedeelte Advertentiepauzes.
  6. Als je automatisch gegenereerde midroll-advertentiepauzes wilt inschakelen, klik je op Plaatsingen voorstellen. Je kunt wijzigingen aanbrengen door op de tijdlijn te klikken en de advertentie naar het punt te slepen waarop je wilt dat deze wordt weergegeven.
  7. Je kunt extra advertenties toevoegen door op Advertentie invoegen te klikken en de advertenties naar de gewenste plek te slepen.
Midroll-advertentiepauzes instellen voor content die door gebruikers is geüpload (contentmanagers)
  1. Ga naar Content Manager.
  2. Selecteer het tabblad Instellingen.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Scroll naar het gedeelte 'Advertentie-indelingen voor content geüpload door gebruikers'.
  5. Klik op het bewerkingspictogram .
  6. Vink het vakje aan naast Automatische midroll-advertenties.
  7. Klik op Opslaan.
Midroll-advertentiepauzes instellen voor meerdere video's
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Selecteer de video's met de selectievakjes aan de linkerzijde van de videothumbnail.
  3. Selecteer in het dropdownmenu Acties > Meer acties > Advertentiepauzes.
  4. Vink het vakje aan naast Automatische midroll-advertenties.
  5. Klik op Verzenden.
Midroll-advertentiepauzes als standaard instellen voor je kanaal

Je kunt instellen dat automatisch gegenereerde midroll-pauzes standaard zijn ingeschakeld voor alle nieuwe content die je uploadt.

1. Ga naar Kanalen.
  2. Klik op Standaardinstellingen voor uploads onder de kanaalinstellingen.
  3. Scroll naar 'Advertentiepauzes' en vink het vakje aan voor Automatische midroll-advertenties.
Opmerking: Als je automatisch gegenereerde midroll-pauzes gebruikt, kan de plaatsing van de advertenties wijzigen nadat je deze hebt ingesteld. Hiermee wordt het aantal of de kwaliteit van de pauzes verbeterd.

Advertentieplaatsing bekijken en aanpassen

Als je de automatisch gegenereerde midroll-advertentiepauzes hebt geaccepteerd of ze automatisch hebt ingevoegd, kun je de plaatsing ervan in je video snel bekijken.

1. Klik op de advertentie die je wilt bekijken.
  2. Klik op Advertentievoorbeeld. De video wordt kort voor de advertentiepauze afgespeeld.
  3. Wanneer de video bij de advertentiepauze is aanbeland, wordt deze gepauzeerd en wordt het scherm 'Advertentiepauze' weergegeven, zodat je kunt controleren of dit een goede plek is voor een advertentie.
  4. Als de plaatsing je niet bevalt, kun je de timing aanpassen door in de editor te dubbelklikken op de tijdelijke aanduiding voor de advertentie en de tijd in te voeren waarop je de advertentie wilt laten weergeven.

Een advertentie verwijderen

1. Klik op de tijdelijke aanduiding van de advertentie.
  2. Klik rechts van de tijd van de advertentie op X.