Advertentiepauzes in lange video's beheren

Je kunt advertenties inschakelen aan het begin van video's die je naar je kanaal uploadt. Als je lange video's (van tien minuten of langer) uploadt, kun je naast advertenties aan het begin ook advertenties halverwege de video inschakelen (midroll).

Gebruik de tool voor advertentiepauzes om automatisch gegenereerde of handmatig ingestelde midroll-advertenties te maken, te bewerken en voorbeelden ervan te bekijken.

De advertentiebeleving van kijkers kan verschillen afhankelijk van het gebruikte apparaat.

• Op desktops: er wordt vijf seconden afgeteld voordat kijkers een midroll-advertentie te zien krijgen.
  • Op andere platforms: gele markeringen in de voortgangsbalk van de video geven aan wanneer kijkers mogelijk een advertentie te zien krijgen.

Advertentiepauzes beheren in YouTube Studio

Automatisch gegenereerde plaatsing

Je kunt automatisch midroll-advertentiepauzes instellen voor één video.​

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Kies een video en selecteer vervolgens Inkomsten genereren.
  4. Schakel inkomsten genereren voor de video in als je dit nog niet hebt gedaan.
  5. Vink onder 'Locatie van videoadvertenties' het vakje naast 'Tijdens video' aan.

Handmatige plaatsing

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Kies een video en selecteer vervolgens Inkomsten genereren.
  4. Schakel inkomsten genereren voor de video in als je dit nog niet hebt gedaan.
  5. Vink onder 'Locatie van videoadvertenties' het vakje naast 'Tijdens video' aan.
  6. Selecteer HANDMATIG PLAATSEN.
    • Een advertentiepauze toevoegen: Klik op + PAUZE TOEVOEGEN. Voer de begintijd van de advertentie in of sleep de verticale balk naar de gewenste tijd.
    • Een advertentiepauze verwijderen: Klik op Verwijderen  naast de advertentiepauze.
  7. Klik rechtsboven op Doorgaan en vervolgens op Opslaan.

Advertentiepauzes plaatsen bij het uploaden van een nieuwe video

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Upload een video van minimaal tien minuten
  3. Schakel inkomsten genereren in op het tabblad 'Inkomsten genereren'.
  4. Vink onder 'Advertentie-instellingen' het vakje naast 'Handmatig selecteren' aan.
  5. Vink onder 'Locatie van videoadvertenties' het vakje naast 'Tijdens video' aan.
  6. Selecteer HANDMATIG PLAATSEN.
    • Een advertentiepauze toevoegen: Klik op + PAUZE TOEVOEGEN. Voer de begintijd van de advertentie in of sleep de verticale balk naar de gewenste tijd.
    • Een advertentiepauze verwijderen: Klik op Verwijderen naast de advertentiepauze.
  7. Klik rechtsboven op Doorgaan.
  8. Voltooi het uploaden.

Advertentieplaatsing bekijken en aanpassen

Je kunt een voorbeeld van je geplaatste advertentiepauzes zien in de editor van Studio:

1. Open je video in YouTube Studio.
  2. Selecteer Editor in het linkermenu.
  3. Selecteer Afspelen  in de videospeler.
  4. Sleep de cursor om naar een specifiek punt in de video te gaan.

Advertentiepauzes beheren in de klassieke versie van Creator Studio

Handmatige plaatsing

Handmatig midroll-advertenties plaatsen

In lange video's kun je handmatig midroll-advertenties plaatsen.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik op Bewerken voor de video waarin je een advertentie wilt plaatsen.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Informatie en instellingen.
  4. Open het tabblad Inkomsten genereren.
  5. Scroll naar het gedeelte Advertentiepauzes.
  6. Als je handmatig midroll-advertentiepauzes wilt instellen voor meerdere video's, klik je op Advertentiepauzes bulksgewijs invoegen of op Advertentiepauzes bulksgewijs bewerken als de video al midroll-advertentiepauzes heeft.
  7. Voer de gewenste tijd in. '2:30, 10:45' houdt bijvoorbeeld in dat de eerste advertentiepauze wordt weergegeven nadat 2 minuten en 30 seconden van de video zijn afgespeeld en dat de tweede na 10 minuten en 45 seconden wordt getoond.
  8. Klik op Advertenties bewerken om de wijzigingen op te slaan.
  9. Je kunt wijzigingen aanbrengen door op de tijdlijn te klikken en de advertentie naar het punt te slepen waarop je wilt dat deze wordt weergegeven.
  10. Je kunt extra advertenties toevoegen door op Advertentie invoegen te klikken en de advertenties naar de gewenste plek te slepen.

Automatisch gegenereerde plaatsing

Je kunt zowel op video- als kanaalniveau automatisch gegenereerde midroll-advertentiepauzes inschakelen. Je kunt dit ook voor meerdere video's doen.

Midroll-advertentiepauzes instellen voor één video
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik op Bewerken voor de video waarin je een advertentie wilt plaatsen.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Informatie en instellingen.
  4. Open het tabblad Inkomsten genereren.
  5. Scroll naar het gedeelte Advertentiepauzes.
  6. Als je automatisch gegenereerde midroll-advertentiepauzes wilt inschakelen, klik je op Plaatsingen voorstellen. Je kunt wijzigingen aanbrengen door op de tijdlijn te klikken en de advertentie naar het punt te slepen waarop je wilt dat deze wordt weergegeven.
  7. Je kunt extra advertenties toevoegen door op Advertentie invoegen te klikken en de advertenties naar de gewenste plek te slepen.
Midroll-advertentiepauzes instellen voor content die door gebruikers is geüpload (contentbeheerders)
  1. Ga naar Content Manager.
  2. Selecteer het tabblad Instellingen.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Scroll naar het gedeelte 'Advertentie-indelingen voor content geüpload door gebruikers'.
  5. Klik op het bewerkingspictogram .
  6. Vink het vakje aan naast Automatische midroll-advertenties.
  7. Klik op Opslaan.
Midroll-advertentiepauzes instellen voor meerdere video's
  1. Ga naar Videobeheer.
  2. Selecteer de video's met de selectievakjes aan de linkerzijde van de videothumbnail.
  3. Selecteer in het dropdownmenu Acties > Meer acties > Advertentiepauzes.
  4. Vink het vakje aan naast Automatische midroll-advertenties.
  5. Klik op Verzenden.
Midroll-advertentiepauzes als standaard instellen voor je kanaal

Je kunt instellen dat automatisch gegenereerde midroll-pauzes standaard zijn ingeschakeld voor alle nieuwe content die je naar je kanaal uploadt.

1. Ga naar Kanalen.
  2. Klik op Standaardinstellingen voor uploads onder de kanaalinstellingen.
  3. Scroll naar 'Advertentiepauzes' en vink het vakje aan voor Automatische midroll-advertenties.
Opmerking: Als je automatisch gegenereerde midroll-pauzes gebruikt, kan de plaatsing van de advertenties wijzigen nadat je deze hebt ingesteld. Hiermee wordt het aantal of de kwaliteit van de pauzes verbeterd.