Midroll-advertentiepauzes in lange video's beheren

Als je video's van acht minuten of langer uploadt, kun je naast advertenties aan het begin of eind van de video ook advertenties halverwege de video inschakelen (midroll).

Midroll-advertenties worden standaard automatisch op natuurlijke pauzemomenten in je video's geplaatst, zodat ze het kijkplezier zo min mogelijk verstoren en je toch inkomsten kunt genereren. Als je midroll-advertenties niet als standaard hebt ingeschakeld voor nieuwe uploads, kun je ze voor afzonderlijke video's inschakelen.

Gebruik de tool voor advertentiepauzes om automatisch geplaatste midroll-advertenties te maken, te bewerken en voorbeelden ervan te bekijken, of om handmatig advertentiepauzes in video's te plaatsen. Je kunt dit doen ongeacht de standaardinstellingen voor uploads op kanaalniveau.

Using Mid-roll Ads in Long Videos

De advertentiebeleving van kijkers kan verschillen afhankelijk van het gebruikte apparaat.

• Op desktops: er wordt vijf seconden afgeteld voordat kijkers een midroll-advertentie te zien krijgen.
  • Op andere platforms: gele markeringen in de voortgangsbalk van de video geven aan wanneer kijkers mogelijk een advertentie te zien krijgen.
Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik midroll-advertenties moet gebruiken?

Hoewel YouTube automatisch de beste plaatsing voor midroll-advertenties kan vinden, kun je ze beter uitschakelen als ze niet geschikt zijn voor je content. Meditatievideo's zijn bijvoorbeeld mogelijk niet geschikt voor midroll-advertenties. Als je ze wel gebruikt, raden we aan dat je automatische plaatsing kiest zodat ze op de meest natuurlijke pauzes in je content komen te staan en je kijkers zo min mogelijk storen.

Hoe werken automatisch geplaatste midroll-advertenties?

Automatisch geplaatste midroll-advertenties zijn bedoeld om een balans te vinden tussen inkomsten genereren en kijkplezier. De geavanceerde machine learning-technologie van YouTube analyseert veel verschillende video's en leert de beste plaatsing te vinden voor midroll-advertenties. Hiervoor worden factoren geëvalueerd zoals natuurlijke visuele of audiopauzes. Volgens gebruikersonderzoeken zijn handmatig geplaatste midroll-advertenties twee keer zo storend als automatisch geplaatste midroll-advertenties.

Zijn midroll-advertenties niet vervelend voor kijkers?

Sommige kijkers vinden midroll-advertenties vervelend of storend. Daarom voorspellen we heel zorgvuldig de beste momenten voor de advertenties, zodat het kijkplezier zo min mogelijk wordt verstoord. Op ons platform streven we naar een goede balans tussen de wensen van kijkers, adverteerders en creators.

Kan ik automatisch geplaatste midroll-advertentiepauzes nog steeds aanpassen?

Ja. Als automatisch geplaatste midroll-advertenties zijn ingeschakeld, kun je de plaatsing in een video handmatig aanpassen via de instellingen voor inkomsten genereren.

Advertentiepauzes beheren in YouTube Studio

De plaatsing van midroll-advertenties kan invloed hebben op het kijkplezier en de kans op advertentieweergave. Als midroll-advertentiepauzes handmatig op storende momenten in een video zijn geplaatst, geeft het advertentiesysteem mogelijk minder advertenties weer.

Je kunt op twee manieren midroll-advertenties plaatsen:
  • Geautomatiseerde advertentiepauzes: Als je automatische plaatsing van midroll-advertenties inschakelt, worden vanzelf de beste plaatsing en frequentie gekozen voor gebalanceerd kijkplezier.
  • Handmatige advertentiepauzes: Als je advertentiepauzes handmatig wilt plaatsen, probeer je ze in te lassen tijdens natuurlijke pauzes. Zo krijg je het beste resultaat. Plaats midroll-advertenties niet op storende momenten, zoals midden in een zin of actiescène. Als je in je video bewust rekening hebt gehouden met natuurlijke advertentiepauzes, kun je ze handmatig plaatsen zodat de pauzes op de juiste momenten voorkomen.

Automatische plaatsing

Je kunt automatische midroll-advertentiepauzes instellen voor één video.​

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Kies een video en selecteer daarna Inkomsten genereren.
  4. Schakel inkomsten genereren voor de video in als je dit nog niet hebt gedaan.
  5. Vink onder 'Locatie van videoadvertenties' het vakje naast 'Tijdens de video (midroll)' aan.

Handmatige plaatsing

Je kunt midroll-advertentiepauzes handmatig instellen, bijvoorbeeld als in je video al rekening is gehouden met de plaatsing van midroll-advertentiepauzes op bepaalde locaties.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Kies een video en selecteer daarna Inkomsten genereren.
  4. Schakel inkomsten genereren voor de video in als je dit nog niet hebt gedaan.
  5. Vink onder 'Locatie van videoadvertenties' het vakje naast 'Tijdens de video (midroll)' aan.
  6. Selecteer MIDROLLS BEHEREN.
    • Een advertentiepauze toevoegen: Klik op + PAUZE TOEVOEGEN. Voer de begintijd van de advertentie in of sleep de verticale balk naar de gewenste tijd.
    • Een advertentiepauze verwijderen: Klik op Verwijderen  naast de advertentiepauze.
  7. Klik rechtsboven op Doorgaan en daarna op Opslaan.

Advertentiepauzes plaatsen bij het uploaden van een nieuwe video

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Upload een video van minimaal acht minuten.
  3. Schakel inkomsten genereren in op het tabblad 'Inkomsten genereren'.
  4. Vink onder 'Advertentie-instellingen' het vakje naast 'Handmatig selecteren' aan.
  5. Vink onder 'Locatie van videoadvertenties' het vakje naast 'Tijdens de video (midroll)' aan.
  6. Selecteer HANDMATIG PLAATSEN.
    • Een advertentiepauze toevoegen: Klik op + PAUZE TOEVOEGEN. Voer de begintijd van de advertentie in of sleep de verticale balk naar de gewenste tijd.
    • Een advertentiepauze verwijderen: Klik op Verwijderen naast de advertentiepauze.
  7. Klik rechtsboven op Doorgaan.
  8. Voltooi het uploaden.

Voorbeeld bekijken en midroll-advertentieplaatsing aanpassen

Je kunt een voorbeeld van je geplaatste midroll-advertentiepauzes bekijken en ze waar nodig aanpassen.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Kies een video en selecteer daarna Inkomsten genereren.
  4. Ga naar 'Locatie van videoadvertenties' en selecteer MIDROLLS BEHEREN onder 'Tijdens de video (midroll)'.
  5. Selecteer 'Afspelen'  in de videospeler.
  6. Sleep de cursor om naar een specifiek punt in de video te gaan.
Midroll-advertentiepauzes beheren voor een video
Volg de onderstaande stappen als je midroll-advertentiepauzes wilt in- of uitschakelen voor een afzonderlijke video.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Kies een video en selecteer daarna Inkomsten genereren.
  4. Schakel onder 'Locatie van videoadvertenties' midroll-advertentiepauzes in of uit met het vakje naast 'Tijdens de video (midroll)'. Midroll-advertenties worden automatisch geplaatst als deze optie ingeschakeld is.
  5. Klik op OPSLAAN.

Midroll-advertentiepauzes beheren voor meerdere video's

Volg de onderstaande stappen als je midroll-advertentiepauzes wilt in- of uitschakelen voor meerdere video's.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Kies meerdere video's en selecteer 'Advertentie-instellingen' in het menu 'Bewerken'.
  4. Schakel midroll-advertentiepauzes in of uit met de optie 'Advertenties tijdens video inschakelen'. Midroll-advertenties worden standaard automatisch geplaatst als deze optie is ingeschakeld.
  5. Selecteer VIDEO'S UPDATEN en volg de getoonde stappen om deze wijziging te bevestigen.
  6. Voltooi de wijziging door VIDEO'S UPDATEN te selecteren.

De standaardinstellingen voor uploads van het kanaal voor midroll-advertentiepauzes wijzigen

Je kunt de standaard uploadinstellingen van je kanaal wijzigen om midroll-advertentiepauzes weer te geven of uit te schakelen voor toekomstige uploads.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer 'Standaardinstellingen voor uploads' en ga naar Inkomsten genereren.
  4. Schakel 'Tijdens de video (midroll)' uit onder 'Locatie van videoadvertenties'.
  5. Klik op OPSLAAN.