Kesken videon näkyvät mainokset ja mainoskatkot pitkissä videoissa

Jos kaupallistettu video on vähintään kahdeksan minuuttia pitkä, voit myös laittaa päälle kesken videon näkyvät mainokset.

Oletusarvoisesti kesken videon näkyvät mainokset sijoitellaan automaattisesti luonteviin taukokohtiin, jotta katselukokemus ja kaupallistamispotentiaali olisivat tasapainossa. Jos kesken videon näkyvät mainokset eivät ole päällä oletuksena uusissa latauksissa, ne voi laittaa päälle yksittäisille videoille.

Mainoskatkotyökalulla voit luoda, esikatsella ja muokata automaattisesti sijoiteltuja kesken videon näkyviä mainoksia tai sijoitella mainoskatkot videoihin manuaalisesti. Voit käyttää työkalua riippumatta kanavatasolla valituista latausten oletusasetuksista.

Voit myös käynnistää kesken videon näkyviä mainoksia livestriimin aikana, jos täytät ominaisuuden ehdot.

Kesken videon näkyvien mainosten käyttäminen pitkissä videoissa

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Mainoskokemukset ovat hieman erilaisia riippuen siitä, mitä laitetta katsoja käyttää.

• Tietokoneella: Viiden sekunnin lähtölaskenta näkyy ennen kesken videon näkyvää mainosta.
  • Muilla alustoilla: Videon etenemispalkissa näkyy keltaisia merkkejä, jotka osoittavat mainoksen mahdollisen näkymiskohdan.
Usein kysyttyä

Mistä tiedän, kannattaisiko käyttää kesken videon näkyvä mainoksia?

YouTube voi etsiä kesken videon näkyville mainoksille parhaat kohdat. Voit myös ottaa tällaiset mainokset pois päältä, jos ne eivät sovi sisältöön. Ne eivät välttämättä sovi esimerkiksi meditointivideoihin. Jos päätät käyttää niitä, suosittelemme automaattisesti sijoiteltuja mainoksia. Niille etsitään sisällöstä luontevat taukokohdat, jotta ne eivät häiritse katselua.

Miten automaattisesti sijoitellut kesken videon näkyvät mainokset toimivat?

Automaattisesti sijoitelluilla kesken videon näkyvillä mainoksilla pyritään löytämään tasapaino katselukokemuksen ja sisällöntuottajan tulopotentiaalin välille. YouTuben tasokas koneoppimisteknologia analysoi suuria videomääriä ja oppii tunnistamaan videoon sisältyvien mainosten parhaat paikat. Se tapahtuu arvioimalla erilaisia tekijöitä, kuten luonnollisia taukoja kuvassa ja äänessä. Käyttäjätutkimusten mukaan automaattisesti sijoitellut kesken videon näkyvät mainokset häiritsevät katsojia puolet vähemmän kuin manuaalisesti sijoitellut.

Eivätkö kesken videon näkyvät mainokset ärsytä katsojia?

Osa katsojista saattaa pitää kesken videon näkyviä mainoksia ärsyttävinä tai häiritsevinä. Pyrimme kuitenkin ennakoimaan parhaita sijoitteluja siten, että mainokset olisivat mahdollisimman vähän häiritseviä ja katselukokemus paras mahdollinen. Pyrimme huomioimaan sekä katsojien, mainostajien että sisällöntuottajien tarpeet.

Voinko kuitenkin muuttaa automaattisesti sijoiteltujen kesken videon näkyvien mainosten paikkaa?

Kyllä. Kun kesken videon näkyvien mainosten automaattinen sijoittelu on päällä, voit muuttaa mainoskatkojen paikkoja manuaalisesti videon kaupallistamisasetuksista.

Mainoskatkojen käsittely YouTube Studiossa

Kesken videon näkyvän mainoksen sijoittelu voi vaikuttaa katselukokemukseen ja mainosten näyttämisen todennäköisyyteen. Jos kesken videon näkyvät mainoskatkot on manuaalisesti sijoitettu häiritseviin kohtiin, mainosjärjestelmä voi näyttää tavallista vähemmän mainoksia.

Kesken videon näkyvät mainokset voi sijoittaa kahdella tapaa:
  • Automaattiset mainoskatkot: Kun laitat päälle kesken videon näkyvien mainosten automaattisen sijoittelun, järjestelmä etsii niille parhaat kohdat ja parhaan näyttötiheyden. Näin kokemus on tasapainoinen katsojille.
  • Manuaaliset mainoskatkot: Jos haluat sijoittaa mainokset manuaalisesti, pyri lisäämään ne luonnollisiin mainoskohtiin parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Vältä kesken videon näkyvien mainosten sijoittamista häiritseviin kohtiin, joissa lause tai toiminta keskeytyy. Jos olet luonut sisältöösi luonnollisia taukoja mainoskatkoille, manuaalisilla mainoskatkoilla voit varmistaa, että mainokset näkyvät haluamallasi tavalla.

Automaattinen sijoittelu

Näin valitset automaattiset kesken videon näkyvät mainoskatkot yksittäisille videoille:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Valitse ensin jokin video ja sitten Kaupallistaminen .
  4. Jos videota ei ole kaupallistettu, laita kaupallistaminen päälle.
  5. Merkitse "Näytä mainoksia kesken videon" ‐ruutu valituksi.

Manuaalinen sijoittelu

Näin lisäät kesken videon näkyvät mainoskatkot manuaalisesti:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Valitse ensin jokin video ja sitten Kaupallistaminen
  4. Jos videota ei ole kaupallistettu, laita kaupallistaminen päälle.
  5. Merkitse "Näytä mainoksia kesken videon" ‐ruutu valituksi.
  6. Valitse TARKISTA MAINOSTEN SIJOITTELU.
    • Mainoskatkon lisääminen: Klikkaa   MAINOSKATKO. Lisää mainoksen alkamisaika tai vedä pystypalkki haluamaasi kohtaan.
    • Mainoskatkon poistaminen: Klikkaa mainoskatkon vierestä Poista .
  7. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Jatka ja sitten Tallenna.

Mainoskatkojen lisääminen uuden videon latauksen yhteydessä

Näin lisäät mainoskatkot uuden videon lataamisen aikana:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Lataa video, jonka pituus on vähintään kahdeksan minuuttia.
  3. Laita kaupallistaminen päälle Kaupallistaminen-välilehdeltä.
  4. Merkitse "Näytä mainoksia kesken videon" ‐ruutu valituksi.
  5. Kun video on käsitelty, valitse TARKISTA MAINOSTEN SIJOITTELU.
    • Mainoskatkon lisääminen: Klikkaa   MAINOSKATKO. Lisää mainoksen alkamisaika tai vedä pystypalkki haluamaasi kohtaan.
    • Mainoskatkon poistaminen: Klikkaa mainoskatkon vierestä Poista .
  6. Klikkaa oikeasta alakulmasta Seuraava.
  7. Viimeistele latausprosessi.

Mainoskatkojen lisääminen videon muokkauksen yhteydessä

Näin lisäät mainoskatkot videon muokkaamisen aikana:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Editori.
  5. Mene kohtaan    Mainoskatkot ja valitse MUOKKAA.
    • Manuaalinen sijoittelu: Klikkaa  MAINOSKATKO ja lisää mainoksen alkamisaika tai vedä pystypalkki haluamaasi kohtaan.
    • Automaattinen sijoittelu: Klikkaa SIJOITA AUTOMAATTISESTI.
    • Mainoskatkon poistaminen: Klikkaa mainoskatkon vierestä Poista    .
  6. Poista mainoskatko klikkaamalla sen vierestä Poista .
  7. Klikkaa TALLENNA.

Kesken videon näkyvien mainosten sijoittelun esikatselu ja muokkaaminen

Voit esikatsella kesken videon näkyvien mainosten sijoittelua ja muuttaa sitä.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Valitse video ja sitten Kaupallistaminen.
  4. Valitse "Näytä mainoksia kesken videon" ‑kohdan alta TARKISTA MAINOSTEN SIJOITTELU.
  5. Paina videosoittimen toistopainiketta .
  6. Vedä osoitin haluamaasi videon kohtaan.

Kesken videon näkyvien mainoskatkojen asetukset yksittäisessä videossa

Näin laitat kesken videon näkyvät mainoskatkot päälle tai pois päältä yksittäisessä videossa:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Valitse video ja sitten Kaupallistaminen.
  4. Merkitse "Näytä mainoksia kesken videon" ‐ruutu valituksi, minkä jälkeen mainoksia sijoitellaan videon keskelle oletuksena automaattisesti.
  5. Valitse TALLENNA.

Kesken videon näkyvien mainoskatkojen asetukset useassa videossa

Näin laitat kesken videon näkyvät mainoskatkot päälle tai pois päältä useassa videossa:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Valitse haluamasi videot ja valitse sitten muokkausvalikosta "Mainosasetukset".
  4. Laita kesken videon näkyvät mainokset päälle tai pois päältä valintaruudusta "Näytä mainoksia kesken videon". Kun ruutu on valittu, mainoksia sijoitellaan videon keskelle oletuksena automaattisesti.
  5. Valitse, päivitetäänkö vain videot, joissa ei ole mainoskatkoja, vai korvataanko videoissa jo olevat mainoskatkot.
  6. Vahvista muutos valitsemalla PÄIVITÄ VIDEOT ja seuraa ohjeita.
  7. Viimeistele muutos valitsemalla PÄIVITÄ VIDEOT.

Kesken videon näkyvien mainoskatkojen kanavatason oletusasetuksen muuttaminen

Voit laittaa kesken videon näkyvät mainoskatkot oletuksena päälle kanavan latausasetuksista. Jos haluat asetuksen pois päältä, tee näin:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset.
  3. Valitse Latausten oletusasetukset ja sitten Kaupallistaminen.
  4. Merkitse "Näytä mainoksia kesken videon" ‐ruutu valituksi, minkä jälkeen mainoksia sijoitellaan videon keskelle oletuksena automaattisesti.
  5. Valitse TALLENNA.