Adverteren op YouTube Kids

Alle advertenties in de YouTube Kids-app moeten voldoen aan het aanvullende advertentiebeleid hieronder en het algemene advertentiebeleid van YouTube. Het YouTube Kids-advertentiebeleid kan in de loop van de tijd veranderen. We raden je aan regelmatig te controleren op nieuwe updates. Alle betaalde advertenties moeten eerst worden goedgekeurd door het beleidsteam van YouTube voordat ze mogen worden weergegeven in de YouTube Kids-app. Verder moeten adverteerders voldoen aan toepasselijke regelgeving (inclusief relevante zelfregulerende of brancherichtlijnen). Lees hieronder meer over onze vereisten voor advertentie-indelingen.

Wat is een betaalde advertentie in YouTube Kids?

Omdat YouTube Kids een gratis service is, wordt er een beperkte weergave van advertenties toegestaan. Als je een YouTube-video in de app selecteert, kan er een advertentiebumper worden weergegeven, gevolgd door een videoadvertentie die met een advertentiedisclaimer is gemarkeerd, voordat de geselecteerde video wordt afgespeeld. Dit zijn betaalde advertenties.

Content die door gebruikers naar hun kanalen wordt geüpload, wordt niet als een betaalde advertentie beschouwd. Als je bijvoorbeeld naar 'treinen' zoekt, kunnen de zoekresultaten een tv-reclame voor speelgoedtreinen bevatten die door een gebruiker of een speelgoedfabrikant is geüpload. Dit zijn geen betaalde advertenties. Zo kan een zoekopdracht naar 'chocolade' ook een video van een gebruiker opleveren over het maken van chocoladefudge, ondanks dat betaalde advertenties van chocoladefabrikanten niet zijn toegestaan.

Vereisten voor advertentie-indelingen

• Indeling: op dit moment accepteren we alleen de InStream-videoadvertentie-indeling in YouTube Kids.
  • Maximale duur: vijftien tot twintig seconden voor advertenties die niet kunnen worden overgeslagen (afhankelijk van de locatie van de kijker) en zestig seconden voor advertenties die wel kunnen worden overgeslagen (de duur kan per markt verschillen). Dit is exclusief de advertentiebumper van drie seconden die mogelijk vóór de betaalde advertentie wordt afgespeeld.
  • Bestemmings-URL's: bestemmings-URL's en uitgaande links (inclusief call-to-action-overlays en infokaarten) worden uitgeschakeld in de app. Advertenties in YouTube Kids zijn dan niet klikbaar.
  • Op de site weergegeven: alle betaalde advertenties moeten worden gehost op YouTube. Advertenties die door derden worden gehost, zijn verboden.

Advertentietargeting en gegevensverzameling

• Advertenties die zijn gericht op interesses, zijn verboden in YouTube Kids.
  • Betaalde advertenties met remarketing- of andere trackingpixels zijn verboden.

Beperkte productcategorieën

Betaalde advertenties voor de volgende producten zijn verboden in YouTube Kids.

Leeftijdsgevoelige mediacontent

Mediacontent die niet gepast is voor gebruikers jonger dan 13 is verboden. Dit kunnen bijvoorbeeld advertenties zijn voor films en tv-programma's die zijn beoordeeld als 'niet geschikt voor alle leeftijden'.

Beauty en fitness

Producten gerelateerd aan uiterlijke verzorging, fitness, beweging, gewichtsverlies, dieet en voeding zijn verboden.

Dating of relaties

Betaalde advertenties voor datingsites, gezinstherapie en trouw- of scheidingsdiensten zijn verboden.

Voedsel en dranken

Producten gerelateerd aan eten en drinken zijn verboden, ongeacht de aard van de voeding.

Illegale of gereguleerde producten

Producten die worden gereguleerd of die niet aan kinderen mogen worden gericht, zoals verboden content en beperkte content, zijn verboden. Dit omvat ook producten die een gevaar kunnen vormen voor kinderen.

Online of virtuele community's

Platforms en services gerelateerd aan virtuele community's waarvan de leden voornamelijk op internet actief zijn, zijn verboden.

Politieke advertenties

Politieke betaalde advertenties zijn in elke vorm verboden, inclusief informatie over politieke kandidaten en hun standpunten, politieke partijen, fondsenwerving of politieke actiecomités en hun programma's.

Religieuze advertenties

Religieuze betaalde advertenties zijn in elke vorm verboden.

Videogames

Elektronische videogames (en gerelateerde accessoires) die kunnen worden gespeeld op een gameconsole, computer of ander elektronisch apparaat, zoals een telefoon of tablet, zijn verboden als de beoordeling van de game aangeeft dat deze niet geschikt is voor personen van twaalf jaar of jonger. Wel toegestaan zijn bijvoorbeeld games met de beoordeling E10 volgens de Amerikaanse ESRB-richtlijnen, 12 volgens de Europese PEGI-richtlijnen of een lokaal equivalent volgens IARC. Apps en webcontent met interactieve educatieve content, zoals puzzels, werkbladen, reken- en taaloefeningen, zijn toegestaan.

Richtlijnen voor verboden content

Betaalde advertenties die de volgende content tonen of promoten, zijn streng verboden.

Content voor volwassenen of seksueel suggestieve content

Seksueel getinte content en content die is bedoeld voor volwassenen en die niet geschikt is voor gebruikers jonger dan 13 jaar.

Brandingelementen.

De betaalde advertenties moeten duidelijk de merknaam van de adverteerder of het product in de video weergeven. Het moet voor de gebruiker duidelijk zijn dat het om een betaalde advertentie gaat en niet deel is van de normale YouTube-content.

Wedstrijden

Promoties voor wedstrijden en loterijen, zelfs als deelname gratis is.

Gevaarlijke content

Content die gevaarlijk of ongepast is voor gebruikers jonger dan 13, of waarvoor ouderlijk toezicht vereist is.

Aanzet tot aankoop

Promoties en content die kinderen aansporen een product of service te kopen, of ouders of anderen te vragen het artikel te kopen.

Misleidende en valse claims
  • Betaalde advertenties mogen niet misleidend zijn voor kinderen of valse en/of ongegronde claims bevatten. Alle claims en beweringen moeten worden bevestigd door de video.
  • Betaalde advertenties mogen niet suggereren dat het product de sociale status verbetert.
  • Betaalde advertenties mogen geen elementen of call-to-actions bevatten die niet werken of waarmee de gewenste actie niet kan worden voltooid.
Gewelddadige content

Gewelddadige en expliciete content die is bedoeld voor volwassenen en die niet geschikt is voor kinderen jonger dan 13.