Mainostaminen YouTube Kids -sovelluksessa

Kaikkien YouTube Kids -sovellukseen myytyjen mainosten on noudatettava seuraavassa esitettyjä mainostuksen lisäkäytäntöjä ja YouTuben yleisiä mainostuskäytäntöjä. YouTube Kidsin mainoskäytännöt voivat muuttua ajan mittaan. Suosittelemme mainostajia tutustumaan säännöllisesti uusimpiin muutoksiin. YouTuben käytäntöjenvalvontatiimin on tarkistettava maksulliset mainokset ennen niiden esittämistä YouTube Kids -sovelluksessa. Lisäksi mainostajien on noudatettava soveltuvia lakeja ja säädöksiä (kuten aiheeseen liittyviä itsesääntelyä ja toimialaa koskevia ohjeistuksia). Lisätietoja mainosmuotoon liittyvistä vaatimuksistamme on seuraavassa.

Mikä on maksullinen mainos YouTube Kidsissä?

YouTube Kidsin ilmaisen käytön mahdollistaa rajallinen mainostus. Kun valitset sovelluksessa YouTube-videon, ennen sen esittämistä sinulle voidaan näyttää mainospuskuri ja videomainos, jossa on Mainos-merkintä. Nämä ovat maksullisia mainoksia ("Maksulliset mainokset").

Käyttäjien kanavilleen lataamaa sisältöä ei pidetä maksullisina mainoksina. Esimerkiksi haku termillä "junat" voi antaa tulokseksi leikkijunien TV-mainoksen, jonka käyttäjä tai leikkijunia valmistava yritys on ladannut, eivätkä nämä ole tässä tarkoitettuja maksullisia mainoksia. Samoin haun "suklaa" tuloksena voidaan näyttää käyttäjän lataama video suklaajälkiruoan valmistuksesta, vaikka emme salli suklaapuotien maksullista mainostusta.

Mainosmuotoon liittyvät vaatimukset

• Muoto: Tällä hetkellä hyväksymme YouTube Kidsissä vain In-Stream-videomainosmuodon.
  • Enimmäiskesto: 15–20 sekuntia ei-ohitettaville mainoksille (riippuen katsojan sijainnista) ja 60 sekuntia ohitettaville mainoksille (kesto voi vaihdella markkinoittain). Tähän ei kuulu kolmen sekunnin mainospuskuri, joka voidaan näyttää ennen maksullista mainosta.
  • Kohde-URL-osoitteet: Kohde-URL-osoitteet ja lähtevät linkit (mukaan lukien toimintakehotuspeittokuvat ja tietokortit) eivät ole käytettävissä sovelluksessa. Mainoksia ei voi klikata YouTube Kidsissä.
  • Sivuston toimittamat: Kaikkien maksullisten mainosten on sijaittava YouTubessa. Kolmannen osapuolen toimittamat mainokset ovat kiellettyjä.

Mainosten kohdistaminen ja tietojenkeruu

• Aihepiiriin perustuva mainonta on kielletty YouTube Kidsissä.
  • Maksulliset mainokset, joissa on uudelleenmarkkinointi- tai muunlaisia seurantakuvapisteitä, ovat kiellettyjä.

Rajoitetut tuoteluokat

Seuraavien tuotteiden maksulliset mainokset ovat kiellettyjä YouTube Kidsissä.

Ikärajoitettu mediasisältö

Media, jota ei voi näyttää alle 13-vuotiaille käyttäjille, on kielletty. Esimerkiksi alle 13-vuotiailta kiellettyjen elokuvien ja TV-ohjelmien mainokset ovat kiellettyjä.

Kauneus ja kuntoilu

Tuotteet, jotka liittyvät ulkoiseen henkilökohtaiseen hyvinvointiin, kuntoiluun, painonpudotukseen, ruokavalioon ja ravitsemukseen, ovat kiellettyjä.

Seuranhaku tai parisuhteet

Treffisivujen, perheneuvonnan ja avioliitto- tai avioeroneuvontapalvelujen mainokset ovat kiellettyjä.

Ruoka ja juoma

Ruokaan ja juomaan liittyvät mainokset ovat kiellettyjä ravintosisällöstä riippumatta.

Laittomat tai säännellyt tuotteet

Tuotteet, joita säännellään tai joiden mainostaminen lapsille on kielletty laissa, mukaan lukien kielletty sisältö ja rajoitettu sisältö, ovat kiellettyjä. Näihin kuuluvat myös tuotteet, jotka voivat olla vaarallisia lasten turvallisuudelle.

Verkko- tai virtuaaliyhteisöt

Virtuaaliyhteisöihin liittyvät alustat ja palvelut, joiden jäsenet ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ensisijaisesti internetissä, ovat kiellettyjä are prohibited.

Poliittiset mainokset

Kaikenlaiset poliittiset maksulliset mainokset ovat kiellettyjä, mukaan lukien tiedot poliittisista ehdokkaista tai heidän linjauksistaan, puolueistaan, varainkeruustaan tai poliittisista valiokunnista tai niiden asialistoista.

Uskonnolliset mainokset

Kaikenlaiset uskonnolliset maksulliset mainokset ovat kiellettyjä.

Videopelit

Videopelikonsolilla, tietokoneella tai muulla sähköisellä laitteella, kuten matkapuhelimella tai tabletilla, pelattavat sähköiset videopelit (ja niihin liittyvät tarvikkeet) ovat kiellettyjä, jos peli ei ikärajoituksensa puolesta sovellu 12-vuotiaille tai sitä nuoremmille. Esimerkiksi pelit, joilla on Yhdysvaltojen ESRB-luokituksen mukainen ikärajoitus E10, EU:n PEGI-luokituksen mukainen ikärajoitus 12 tai alan mikä tahansa vastaava paikallinen, IARC:n mukainen ikärajoitus, ovat sallittuja. Pulmapelejä, tehtäväarkkeja, laskutehtäviä ja kielenoppimisharjoituksia tai muuta interaktiivista opetussisältöä sisältävät sovellukset tai verkkosisältö ovat sallittuja.

Ohjeita kielletystä sisällöstä

Maksulliset mainokset, joissa esitetään tai markkinoidaan jotain seuraavista sisällöistä, ovat ankarasti kiellettyjä.

Aikuisille suunnattu ja seksuaalisesti vihjaileva sisältö

Seksuaalinen ja aikuisille suunnattu sisältö, joka on tarkoitettu täysi-ikäisille yleisöille eikä sovi alle 13-vuotiaille käyttäjille

Brändäys

Maksulliset mainokset on brändättävä selkeästi videolla näkyvän mainostajan ja/tai tuotteen mukaan. Käyttäjän on ymmärrettävä, että kyseessä on mainos eikä yleinen YouTube-sisältö.

Kilpailut

Kilpailut tai arvontakampanjat, vaikka niihin osallistuminen olisi maksutonta

Vaarallinen sisältö

Sisältö, joka on vaarallista ja sopimatonta alle 13-vuotiaille käyttäjille tai joka vaatii yleensä aikuisen valvontaa

Yllyttäminen ostamaan

Kampanjat tai sisällöt, jotka yllyttävät lapsia ostamaan tuotteen tai palvelun tai kehottavat vanhempia tai muita ostamaan sen

Harhaanjohtavat ja vilpilliset väitteet
  • Maksulliset mainokset eivät saa johtaa lapsia harhaan, eikä niissä saa esittää vilpillisiä ja/tai perusteettomia väitteitä. Kaikki väitteet on perusteltava itse videossa.
  • Maksullisissa mainoksissa ei saa vihjata, että tuote parantaa sosiaalista asemaa.
  • Maksullisissa mainoksissa ei saa olla ominaisuuksia tai toimintakehotuksia, jotka eivät toimi tai joiden tarjoamaa toimintoa ei voi suorittaa.
Väkivaltainen sisältö

Väkivaltainen ja julma sisältö, joka on tarkoitettu aikuisille eikä sovellu alle 13-vuotiaille käyttäjille.