Laster

Wetten over laster variëren van land tot land, maar gaan meestal over content die schadelijk is voor de reputatie van een andere persoon of een ander bedrijf. Hoewel de definitie van laster wereldwijd varieert, houdt laster doorgaans elke onjuiste bewering in die schadelijk is voor de reputatie van iemand anders of die ertoe leidt dat iemand wordt genegeerd of vermeden.

We houden bij het blokkeren wegens laster rekening met de plaatselijke wettelijke overwegingen en vereisen in enkele gevallen een rechterlijk bevel. We kunnen een verzoek tot blokkering wegens laster alleen verwerken als de claim specifiek en voldoende onderbouwd is. Je moet bijvoorbeeld in de claim uitleggen waarom je meent dat de uitspraken onwaar zijn en op welke manier ze je reputatie beschadigen.

In sommige gevallen verwijdert de gebruiker die de video heeft geüpload de schadelijke content vrijwillig. Omdat het verkrijgen van een rechterlijk bevel duur en tijdrovend kan zijn, willen we graag dat gebruikers rechtstreeks contact opnemen met de gebruiker die de betreffende content heeft geüpload.

Als je de gebruiker die de video heeft geüpload niet kunt bereiken, controleer je of de video voldoet aan de eisen om in overeenstemming met ons privacybeleid of intimidatiebeleid te worden verwijderd.

Als je hebt geprobeerd om in contact te komen met de uploader en van mening bent dat een claim wegens laster toepasselijker is dan een privacy- of intimidatieklacht, selecteer je hieronder je land van geschil in het dropdownmenu en volg je de aanwijzingen.

Dien dit formulier in.

Als je je land niet kunt vinden in het dropdownmenu hierboven:

YouTube.com is onderworpen aan Amerikaanse wetgeving.

Omdat we de waarheidsgetrouwheid van posts niet kunnen beoordelen, verwijderen we videoposts niet in geval van vermeende laster. In overeenstemming met artikel 230(c) van de Amerikaanse Communications Decency Act raden we je aan om je bezwaren rechtstreeks te melden aan degene die de content heeft gepost. Als je juridische stappen wilt ondernemen tegen de creator, zijn we mogelijk bereid te handelen in overeenstemming met een gerechtelijk bevel waarin wordt geëist dat de creator de post in kwestie verwijdert.

Als je beschikt over een rechterlijk bevel met betrekking tot content die op www.youtube.com is gepost, kun je dit per post doorsturen naar: YouTube, Inc., Attn Legal Support, 901 Cherry Ave., Second Floor, San Bruno, CA 94066, VS.

Je kunt ook contact opnemen met de uploader.

Ga voor meer informatie over auteursrecht naar ons Auteursrechtcentrum. Meer informatie over schendingen van het YouTube-beleid vind je in ons Rapportagecentrum.