Kunnianloukkaus

Kunnianloukkauksia koskeva lainsäädäntö vaihtelee maittain, mutta yleensä lait koskevat sisältöä, joka vahingoittaa toisen henkilön tai yrityksen mainetta. Kunnianloukkaukselle on useita määritelmiä eri puolilla maailmaa, mutta yleisesti ottaen kunnianloukkauksella tarkoitetaan perätöntä väitettä, joka vahingoittaa toisen osapuolen mainetta tai johtaa toisen osapuolen karttamiseen tai syrjimiseen.

Otamme juridiset seikat huomioon kunnianloukkausten estokäytännöissämme, ja joissain tapauksissa vaadimme oikeuden määräyksen. Kunnianloukkauksen estopyynnön käsittely edellyttää, että valitus on täsmällinen ja vahvasti perusteltu. Valituksessa on esimerkiksi selitettävä, miksi väittämät ovat mielestäsi perättömiä ja miten ne vahingoittavat mainettasi.

Joissain tapauksissa lataajat poistavat vahingollisen sisällön vapaaehtoisesti. Oikeuden määräyksen saaminen voi olla kallista ja kestää kauan, joten on suositeltavaa olla suoraan yhteydessä asiaa koskevan sisällön lataajaan.

Jos et saa yhteyttä lataajaan, voit selvittää, voisiko videon poistaminen olla aiheellista tietosuoja- tai häirintäkäytäntöjemme nojalla.

Jos olet yrittänyt ottaa yhteyttä lataajaan ja uskot, että asia on parempi käsitellä kunnianloukkausvalituksen kuin tietosuoja- tai häirintävalituksen kautta, valitse kiistan maa alla olevasta avattavasta valikosta ja seuraa ohjeita.

Koska emme voi ratkaista kiistoja lähetettyjen tietojen oikeellisuudesta, emme poista videoita kunnianloukkausväitteiden perusteella. Communications Decency Act ‑lain pykälään 230(c) viitaten suosittelemme, että kohdistat vaatimuksesi suoraan sisällön lataajalle. Jos päätät ryhtyä oikeustoimiin sisällöntuottajaa vastaan, saatamme olla valmiita noudattamaan päätöstä, jossa sisällöntuottajaa vaaditaan poistamaan loukkaava sisältö.

Jos tuomioistuin on antanut määräyksen, johon liittyy youtube.comiin postattu sisältö, lähetä tämä viesti osoitteeseen: YouTube, Inc., Attn Legal Support, 901 Cherry Ave., Second Floor, San Bruno, CA 94066, USA.

Voit myös ottaa yhteyttä lataajaan.

Jos asiasi koskee tekijänoikeuksia, katso lisätietoja tekijänoikeuskeskuksestamme. Jos asiasi liittyy jollakin muulla tavalla YouTuben käytäntöjen rikkomuksiin, siirry raporttikeskukseemme.

Jos et löydä maatasi yllä olevasta valikosta

YouTube.com on Yhdysvaltain lakien alainen sivusto.

Koska emme voi ratkaista kiistoja lähetettyjen tietojen oikeellisuudesta, emme poista videoita kunnianloukkausväitteiden perusteella. Communications Decency Act ‑lain pykälään 230(c) viitaten suosittelemme, että kohdistat vaatimuksesi suoraan sisällön lataajalle. Jos päätät nostaa kanteen sisällöntuottajaa vastaan, huomaa, että saatamme olla valmiita noudattamaan mahdollista päätöstä, joka vaatii sisällöntuottajaa poistamaan loukkaavan sisällön.

Jos tuomioistuin on antanut määräyksen, johon liittyy www.youtube.comiin postattu sisältö, lähetä tämä viesti osoitteeseen: YouTube, Inc., Attn Legal Support, 901 Cherry Ave., Second Floor, San Bruno, CA 94066, USA.

Voit myös ottaa yhteyttä lataajaan.

Jos asiasi koskee tekijänoikeuksia, katso lisätietoja tekijänoikeuskeskuksestamme. Jos asiasi liittyy jollakin muulla tavalla YouTuben käytäntöjen rikkomuksiin, siirry raporttikeskukseemme.