Översikt över programmet Certifierad av YouTube

Från och med oktober 2019 gäller nya behörighetskrav för kurser i Certifierad av YouTube. Kurser i Certifierad av YouTube är endast öppna för kreatörer och partner som har en YouTube-partneransvarig eller åtkomst till Content ID. Om du tidigare blivit godkänd på en kurs i Certifierad av YouTube men inte uppfyller de här kraven är du inte behörig att certifiera om dig.

Certifierad av YouTube består av ett antal kurser som skapats i syfte att hjälpa kvalificerade kreatörer och partner att använda YouTubes avancerade system och verktyg. Kurserna fokuserar på koncept som rättighetshantering och avancerad statistik. Läs mer om att gå en kurs i Certifierad av YouTube.

Obs! YouTube stödjer inte kreatörer och partner som har slutfört kurser i Certifierad av YouTube. YouTube lovar eller garanterar ingenting vad gäller deras kunskap om och användning av YouTubes avancerade system och verktyg.

Ändringar av märket Certifierad av YouTube

YouTube delar inte längre ut märken till personer som slutför en kurs i Certifierad av YouTube. Befintliga märken är inte längre giltiga.

Använd eller visa inte märken för Certifierad av YouTube som tidigare delats ut. Mer information finns i användarvillkoren för programmet Certifierad av YouTube och uppförandekoden för Certifierad av YouTube.

Om kurser i Certifierad av YouTube

Certifierad av YouTube består av fyra olika kurser som är utformade för följande arbetsområden.

Kurs i äganderätt till innehåll
Kurs i intäktsgenerering av tillgångar Musikkurs Hantering av musikrättigheter
Kanalansvariga Rekommenderas
Affärsverksamhet Rekommenderas Rekommenderas
Ansvariga för digitala rättigheter och juridiska frågor Rekommenderas Rekommenderas Rekommenderas Rekommenderas
Ansvariga för artistkanaler och skivbolagsrepresentanter     Rekommenderas Rekommenderas
Obs! Kanaltillväxt ges inte längre som en kurs i Certifierad av YouTube.

Kurs i äganderätt till innehåll

Få erkända kunskaper i CMS, upphovsrätt, anspråk och statistik.
  • Målgrupp: innehållshanterare, affärsverksamhet
  • Ämnen som behandlas:
    • Upphovsrätt på YouTube
    • Företagsverksamhet med CMS
    • Upprätthålla rättigheter med Content ID

Kurs i intäktsgenerering av tillgångar

Anpassa och optimera intäktsgenerering av tillgångar med fördjupad kunskap om digitala rättigheter, avancerad statistik och komplicerade fall med anspråk.
  • Målgrupp: ansvariga för digitala rättigheter och juridiska frågor, affärsverksamhet
  • Ämnen som behandlas:
    • Optimera tillgångar för ökade intäkter
    • Intäktsanalys och rapportering

Musikkurs

Lär dig hur du kan göra för att en artist ska få fler fans och hur du mäter kanalens resultat med strategier som är skräddarsydda efter artister och deras team.
  • Målgrupp: ansvariga för digitala rättigheter och juridiska frågor, ansvariga för artistkanaler och skivbolagsrepresentanter
  • Ämnen som behandlas:
    • Innehålls- och kanalstrategier
    • Kampanjer och engagemang
    • Analytics
    • Intäkter
    • Grundläggande rättighetshantering

Kurs i hantering av musikrättigheter

Hantera musikrättigheter i stor skala och maximera en katalogs möjligheter att tjäna pengar med kurser för ansvariga för digitala rättigheter inom musikbranschen.
  • Målgrupp: ansvariga för digitala rättigheter och juridiska frågor, ansvariga för artistkanaler och skivbolagsrepresentanter
  • Ämnen som behandlas:
    • Upphovsrätt till musik på YouTube
    • Optimera tillgångar för ökade intäkter
    • Content ID-anspråk och policyer
    • Innehållsleverans och rapportering