Oversikt over YouTube-sertifiseringsprogrammet

Kvalifikasjonskravene for YouTube-sertifiseringskursene ble endret i oktober 2019. Påmelding til YouTube-sertifiseringskursene er nå forbeholdt skapere og partnere som enten har en YouTube-partneradministrator eller tilgang til Content ID. Hvis du tidligere har bestått et YouTube-sertifiseringskurs, men ikke oppfyller disse kravene, kan du ikke fornye den aktuelle sertifiseringen.

YouTube-sertifisering består av en rekke kurs vi har utviklet for at kvalifiserte skapere og partnere skal kunne bruke avanserte YouTube-systemer og -verktøy. I kursene fokuserer vi på konsepter som rettighetsadministrasjon og avansert statistikk. Finn ut hvordan du tar YouTube-sertifiseringskurs.

Merk: YouTube anbefaler ikke skapere eller partnere bare fordi de har fullført YouTube-sertifiseringskurs. YouTube gir ingen lovnader om eller garantier i forbindelse med disse partenes kunnskap om eller bruk av avanserte YouTube-systemer og -verktøy.

Endringer som omfatter YouTube-sertifiseringsmerket

YouTube gir ikke lenger merker til personer som fullfører YouTube-sertifiseringskurs. Eksisterende merker er ikke lenger gyldige.

Du skal ikke lenger bruke eller vise frem YouTube-sertifiseringsmerker du har fått tidligere. Du finner mer informasjon om dette i vilkårene for bruk av YouTube-sertifiseringsprogrammet samt i atferdsreglene for YouTube-sertifisering.

Om YouTube-sertifiseringskursene

I YouTube-sertifiseringsprogrammet tilbys det fire ulike kurs som er utviklet for følgende bedriftsrelaterte roller.

Kurs om
innholdseierskap
Kurs om inntektsgenerering for innholdselementer Musikkurs Administrering av musikkrettigheter
Kanaladministratorer Anbefalt
Forretningsdrift Anbefalt Anbefalt
Juridisk og administratorer for digitale rettigheter Anbefalt Anbefalt Anbefalt Anbefalt
Administratorer for artistkanalen og representanter for plateselskapet     Anbefalt Anbefalt
Merk: Kurset om kanalvekst inngår ikke lenger i YouTube-sertifiseringsprogrammet.

Kurs om innholdseierskap

Oppnå anerkjente ferdigheter innen bruk av innholdsstyringssystemer, opphavsrett, krav og statistikk.
  • målgruppe– innholdsadministratorer, andre innen forretningsdrift
  • emner som dekkes:
    • opphavsrett på YouTube
    • forretningsdrift med CMS
    • håndhevelse av rettigheter med Content ID

Kurs om inntektsgenerering for innholdselementer

Skaler og optimaliser inntektsgenereringen for innholdselementene dine med en dypere forståelse av digitale rettigheter, avansert statistikk og komplekse kravsituasjoner.
  • målgruppe – administratorer av digitale rettigheter og andre juridiske kontakter, andre innen forretningsdrift
  • emner som dekkes:
    • optimalisering av innholdselementer med tanke på inntektsgenerering
    • inntektsanalyse og -rapportering

Musikkurs

Finn ut hvordan du kan skaffe artisten flere fans og måle kanalresultatene med utgangspunkt i strategier som er skreddersydd for artisten og teamet rundt vedkommende.
  • målgruppe – administratorer av digitale rettigheter og andre juridiske kontakter, artistkanaladministratorer og representanter for plateselskap
  • emner som dekkes:
    • innholds- og kanalstrategier
    • kampanjer og engasjement
    • statistikk
    • inntekter
    • grunnleggende rettighetsadministrering

Kurs i administrering av musikkrettigheter

Med disse kursene, som er spesielt utviklet for administratorer av digitale rettigheter i musikkbransjen, lærer du å administre musikkrettigheter i stor skala og maksimere inntjeningspotensialet for en musikkatalog.
  • målgruppe – administratorer av digitale rettigheter og andre juridiske kontakter, artistkanaladministratorer og representanter for plateselskap
  • emner som dekkes:
    • musikkopphavsrett på YouTube
    • optimalisering av innholdselementer med tanke på inntektsgenerering
    • Content ID-krav og -regler
    • innholdslevering og -rapportering