Overzicht van het YouTube Certified-programma

Het YouTube Certified-programma biedt trainingen aan alle gebruikers, videomakers en professionals op YouTube. Meer dan 13.000 YouTube-partners zijn al gecertificeerd.

Ons doel is om individuen en bedrijven te helpen succes te boeken op het platform. Dit doen we door de meest recente praktische tips en branchekennis aan te reiken.

Vereisten en voordelen

Met een YouTube-certificering leer je hoe je je kanaal opzet, laat groeien, optimaliseert en er inkomsten mee genereert. Het programma biedt certificeringen voor individuen en bedrijven. Deze zijn achttien maanden geldig vanaf de datum waarop je de certificering behaalt of aan de criteria voor YouTube Certified-bedrijven voldoet.

Individuele certificering

Je moet 75% of hoger scoren voor het examen. Iedereen die voor een certificeringscursus slaagt, ontvangt een individuele certificering.

Bedrijfscertificering

De bedrijfscertificering is momenteel niet beschikbaar omdat we het programma verbeteren. Kom later nog eens terug.

Opmerking: We proberen het YouTube Certified-programma zo nuttig mogelijk te maken, maar YouTube biedt geen garanties ten aanzien van de prestaties of de kwaliteit van een persoon of bedrijf met de YouTube Certified-status. YouTube garandeert niet dat videomakers specifieke resultaten behalen als ze werken met YouTube Certified-personen of -bedrijven. Het is altijd belangrijk om de bedrijven waarmee je wilt samenwerken goed te evalueren en zelf te bepalen welke keuze het meest zinvol is voor jouw bedrijf.

Certificeringen

YouTube Certified biedt vier verschillende certificeringen die zijn ontworpen voor unieke, zakelijke YouTube-rollen.

Eigendom van content Inkomsten genereren met items Kanaalgroei Muziek
Kanaalbeheerders Aanbevolen   Aanbevolen
Bedrijfsvoering Aanbevolen
Digitale rechtenbeheerders en juridisch medewerkers Aanbevolen Aanbevolen
Beheerders van artiestenkanalen en vertegenwoordigers van platenmaatschappijen   Aanbevolen   Aanbevolen

Meer informatie over de doelgroep en de onderwerpen die in elke certificering aan de orde komen:

Eigendom van content

Word een expert in het gebruik van CMS, auteursrechten, claims en analyses.

• Doelgroep: YouTube-partners met Content ID, bedrijfsanalisten en operationeel analisten
  • Behandelde onderwerpen:
    • Auteursrecht op YouTube
    • Bedrijfsvoering met CMS
    • Rechten handhaven met Content ID

Inkomsten genereren met items

Schaal en optimaliseer het genereren van inkomsten met je items, dankzij een beter begrip van digitale rechten, geavanceerde analytische gegevens en complexe claimscenario's.

• Doelgroep: Digitale rechtenbeheerders en juridisch medewerkers
  • Behandelde onderwerpen:
    • De opbrengst van items optimaliseren
    • Opbrengstanalyse en -rapportage

Kanaalgroei

Beoordeel hoe een kanaal presteert en inkomsten genereert, met kennis van het verdienmodel van YouTube en platformstrategieën.

• Doelgroep: Kanaalbeheerders en strategen
  • Behandelde onderwerpen:
    • Platformoverzicht
    • Kanaalbeoordeling
    • Kanaalopbrengst

Muziek

Ontdek hoe je de fanbase van een artiest kunt vergroten en kanaalprestaties kunt meten met strategieën die specifiek zijn toegespitst op artiesten en hun teams.
  • Doelgroep: Beheerders van artiestenkanalen en vertegenwoordigers van platenmaatschappijen
  • Behandelde onderwerpen:
    • Content- en kanaalstrategieën
    • Promoties en betrokkenheid
    • Analytics
    • Opbrengst
    • Basisprincipes van rechtenbeheer