Informació general del programa de certificació de YouTube

L'octubre de 2019 vam canviar els requisits d'idoneïtat per als cursos de certificació de YouTube. Ara només estan oberts a creadors i partners amb un gestor de partners de YouTube o amb accés a Content ID. Si ja has aprovat un curs de certificació de YouTube però no compleixes aquests requisits, no podràs tornar a sol·licitar la certificació.

El programa de certificació de YouTube és un conjunt de cursos dissenyats per ajudar els creadors i partners aptes a utilitzar eines i sistemes avançats de YouTube. Els cursos se centren en conceptes com la gestió de drets i les analítiques avançades. Obtén informació sobre com pots fer un curs de certificació de YouTube.

Nota: YouTube no recomana creadors o partners que hagin completat els cursos de certificació de YouTube. YouTube no dona garanties ni assumeix cap responsabilitat sobre els coneixements i l'ús de les eines i els sistemes avançats de YouTube.

Canvis a la insígnia de certificació de YouTube

YouTube ja no distribueix insígnies a les persones que completin un curs de certificació de YouTube. Les insígnies que s'havien concedit anteriorment ja no són vàlides.

No utilitzis ni mostris les insígnies de certificació de YouTube distribuïdes anteriorment. Per obtenir més informació, consulta les condicions del servei i el codi de conducta del programa de certificació de YouTube.

Informació sobre els cursos de certificació de YouTube

El programa de certificació de YouTube ofereix quatre cursos diferents dissenyats per a les funcions empresarials següents:

Curs de propietat
de contingut
Curs Monetització de recursos Curs Música Gestió de drets d'autor musicals
Gestors de canals Recomanat
Operacions comercials Recomanat Recomanat
Gestors de drets digitals i assistència legal Recomanat Recomanat Recomanat Recomanat
Gestors de canals d'artistes i representants de discogràfiques     Recomanat Recomanat
Nota: el curs Creixement del canal ja no està disponible al programa de certificació de YouTube.

Curs Propietat de contingut

Desenvolupa competències acreditades en l'ús del sistema de gestió de continguts (CMS), en drets d'autor, reclamacions i analítiques.
  • Públic: gestors de continguts i operacions empresarials
  • Temes tractats:
    • Drets d'autor a YouTube
    • Operacions empresarials amb SGC
    • Aplicació de drets amb Content ID

Curs Monetització de recursos

Ajusta i optimitza la monetització dels teus recursos gràcies a un coneixement més profund sobre drets digitals, analítiques avançades i casos complexos de reclamacions.
  • Públic: gestors de drets digitals i assistència legal, i operacions empresarials
  • Temes tractats:
    • Optimització dels recursos per a l'obtenció d'ingressos
    • Informes i anàlisis d'ingressos

Curs Música

Obtén informació sobre com pots fer créixer la base de fans d'un artista i mesurar el rendiment del canal mitjançant estratègies dissenyades per als artistes i els seus equips.
  • Públic: gestors de drets digitals i assistència legal, gestors de canals d'artistes i representants de discogràfiques
  • Temes tractats:
    • Estratègies de contingut i de canal
    • Promocions i implicació
    • Analítiques
    • Ingressos
    • Gestió de drets bàsics

Curs Gestió de drets d'autor musicals

Gestiona drets d'autor musicals a escala i maximitza el potencial de guanys d'un catàleg gràcies a lliçons dissenyades per als gestors de drets digitals de la indústria musical.
  • Públic: gestors de drets digitals i assistència legal, gestors de canals d'artistes i representants de discogràfiques
  • Temes tractats:
    • Drets d'autor musicals a YouTube
    • Optimització dels recursos per a l'obtenció d'ingressos
    • Polítiques i reclamacions de Content ID
    • Informes i distribució de contingut