Metadata updaten met spreadsheettemplates

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Met de spreadsheettemplates van YouTube kun je de metadata updaten van eerder geüploade video's. Met een spreadsheet kun je meerdere video's tegelijk updaten. Bekijk meer informatie over items aanleveren met spreadsheettemplates.

Tips om spreadsheettemplates te gebruiken

• Voor video-updates gebruik je de video_ID die door YouTube is toegewezen om aan te geven welke video je updatet.

• Voor itemupdates gebruik je de video_ID die door YouTube is toegewezen of je custom_ID om aan te geven welk item je updatet.

• Als je bepaalde metadatawaarden niet wilt updaten, laat je de kolom leeg of geef je dezelfde waarde op in de kolom. YouTube updatet de waarden van lege kolommen niet.

• Voor elk veld dat een lijst met waarden accepteert, vervangen de waarden in de spreadsheet alle bestaande waarden voor het veld. Je kunt niet stuk voor stuk nieuwe waarden toevoegen. Als de huidige waarde van het veld Eigendom bijvoorbeeld 'JP|CA|US' is en je wilt eigendom in Mexico toevoegen, typ je 'JP|CA|US|MX' in de kolom Eigendom.

Er is een apart sjabloon voor elk type video dat je kunt uploaden naar YouTube (films, televisieprogramma's, muziekvideo's en webvideo's). Ook zijn er 3 templates die updates van alleen items ondersteunen (geluidsopnamen, muziekvideo's en een algemene itemupdate).