Video's offline bekijken op mobiele apparaten in bepaalde landen en regio's

In sommige gebieden kun je bepaalde video's via de app YouTube voor mobiel downloaden en offline afspelen.

De in dit artikel beschreven functies zijn beschikbaar in de landen hieronder. Als YouTube Premium op jouw locatie beschikbaar is, kun je gedownloade video's op je mobiele apparaat bekijken door YouTube Premium-lid te worden. Ben je YouTube Premium-lid? Ontdek dan hoe je jouw downloadinstellingen beheert.

Locaties waar je video's kunt downloaden

Op de volgende locaties is YouTube mogelijk niet beschikbaar. Als dat het geval is, kun je YouTube hier niet gebruiken. We zijn bezig om YouTube in meer gebieden te lanceren en een gelokaliseerde versie van YouTube in meer landen/regio's aan te bieden.

• Afghanistan
  • Algerije
  • Angola
  • Antarctica
  • Armenië
  • Azerbeidzjan
  • Bahrein
  • Bangladesh
  • Benin
  • Bhutan
  • Botswana
  • Bouveteiland
  • Brits Territorium in de Indische Oceaan
  • Brunei
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Ivoorkust
  • Cambodja
  • Kameroen
  • Kaapverdië
  • Centraal-Afrikaanse Republiek
  • Tsjaad
  • Comoren
  • Cookeilanden
  • Democratische Republiek Congo
  • Djibouti
  • Egypte
  • Equatoriaal-Guinea
  • Eritrea
  • Eswatini
  • Ethiopië
  • Micronesië
  • Fiji
  • Frans-Guyana
  • Frans-Polynesië
  • Gabon
  • Georgië
  • Ghana
  • Grenada
  • Guam
  • Guinee
  • Guinee-Bissau
  • India
  • Indonesië
  • Iran
  • Irak
  • Israël
  • Jordanië
  • Kenia
  • Kiribati
  • Koeweit
  • Kirgizië
  • Laos
  • Libanon
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libië
  • Macau
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Maleisië
  • Maldiven
  • Mali
  • Marshalleilanden
  • Mauritanië
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Moldavië
  • Mongolië
  • Marokko
  • Mozambique
  • Myanmar (Birma)
  • Namibië
  • Nauru
  • Nepal
  • Nieuw-Caledonië
  • Niger
  • Nigeria
  • Noordelijke Marianen
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Palestina
  • Papoea-Nieuw-Guinea
  • Filipijnen
  • Qatar
  • Republiek Congo
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé en Principe
  • Sint-Helena
  • Saint-Pierre en Miquelon
  • Samoa
  • Saudi-Arabië
  • Senegal
  • Seychellen
  • Sierra Leone
  • Slowakije
  • Salomonseilanden
  • Somalië
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Sudan
  • Sri Lanka
  • Sudan
  • Spitsbergen en Jan Mayen
  • Tadzjikistan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Gambia
  • Oost-Timor
  • Togo
  • Tonga
  • Tunesië
  • Turkije
  • Turkmenistan
  • Tuvalu
  • Uganda
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Oezbekistan
  • Vanuatu
  • Vietnam
  • Westelijke Sahara
  • Jemen
  • Zambia
  • Zimbabwe

Video's downloaden om offline te bekijken

Als je je in een van de bovenstaande landen of regio's bevindt, kun je bepaalde video's via de app YouTube voor mobiel downloaden om ze offline te bekijken. Deze video's zijn dan maximaal 48 uur beschikbaar. Je apparaat moet daarna om de 48 uur opnieuw verbinding maken met een mobiel netwerk of wifi-netwerk. Als je apparaat opnieuw verbinding maakt, kan de app checken of de video is gewijzigd en nog beschikbaar is.

1. Ga naar de weergavepagina van de video.
  2. Tik onder de video op Downloaden of tik op Meer '' en dan Downloaden.
  3. Nadat de video is gedownload, wordt Gedownload blauw onder de video.

Als de verbinding van het apparaat wordt verbroken terwijl je een video of playlist downloadt, wordt het proces automatisch hervat als je weer verbinding hebt met internet.

Opmerking: In sommige landen en regio's kun je video's zonder muziek tot 29 dagen afspelen zonder internetverbinding. Daarna moet je minimaal eens per 29 dagen verbinding maken met internet.

Meer informatie over offline YouTube-video's

Gedownloade video's bekijken en verwijderen

Afzonderlijke video's verwijderen

Als je gedownloade video's of playlists wilt bekijken, tik je op Downloads  op het tabblad Bibliotheek  van de mobiele YouTube-app.

Je kunt je gedownloade video's op twee manieren verwijderen:

1. Tik op Gedownload  boven de video die je wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen.

of

1. Ga naar het tabblad Bibliotheek  in de mobiele YouTube-app.
  2. Tik op Downloads
  3. Tik op Meer  naast de video die je wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen uit downloads.

Alle gedownloade video's verwijderen

Doorloop de volgende stappen om je gedownloade video's te bekijken en te verwijderen:

1. Tik op je profielfoto  en dan Instellingen  .
  2. Tik onder Instellingen op Achtergrond en downloads en dan Alle downloads verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen in het dialoogvenster onder Alle gedownloade video's en playlists verwijderen?.

Downloadinstellingen updaten

Video's worden standaard gedownload via zowel wifi als mobiele data. Als je ook via mobiele netwerken video's of playlists wilt kunnen downloaden, tik je op je profielfoto  en dan Instellingen  en dan Achtergrond en downloads en schakel je Alleen downloaden via wifi uit.

Je kunt ook de standaardkwaliteit van je downloads instellen. Dit doe je via Instellingen  en dan Achtergrond en downloads en dan Downloadkwaliteit. Video's van hogere kwaliteit zorgen mogelijk voor een hoger dataverbruik. Ook kan het langer duren voordat ze in het gedeelte Downloads worden weergegeven en kunnen ze meer ruimte in beslag nemen op je apparaat.

Als je wilt weten hoeveel ruimte er op je apparaat nog beschikbaar is voor downloadbare video's, tik je in de app op je profielfoto  en dan Instellingen  en danAchtergrond en downloads. Als er minder dan 5% opslagruimte op je apparaat beschikbaar is, kun je geen video's meer downloaden. Wil je extra ruimte vrijmaken, verwijder dan bestaande downloads of andere content die op je apparaat is opgeslagen.

Offline beschikbaarheid

Sommige video's kunnen niet offline worden afgespeeld. In de meeste landen en regio's is Downloaden  niet beschikbaar als een video niet offline afgespeeld kan worden.

Opmerkingen:
  • In India hebben gebruikers vanaf 29 oktober 2020 een YouTube Premium-abonnement nodig om muziek van T-Series te downloaden.
  • In Zuid-Afrika en India zijn video's op YouTube beschikbaar als download (behalve betaalde programma's en films), maar voor sommige items heb je hiervoor een YouTube Premium-lidmaatschap nodig.
    • Als je nog geen lid bent en je tikt op Downloaden , wordt je gevraagd je aan te melden voor YouTube Premium. YouTube Premium-leden kunnen de video downloaden.

Gedownloade video's kunnen maximaal 48 uur offline worden afgespeeld. Je apparaat moet daarna om de 48 uur opnieuw verbinding maken met een mobiel netwerk of wifi-netwerk. Door opnieuw verbinding te maken, kan de app controleren of de video is gewijzigd en nog beschikbaar is. Als de video niet meer offline kan worden afgespeeld, wordt die van je apparaat verwijderd tijdens de volgende synchronisatie.

Je moet ingelogd zijn om video's te kunnen downloaden. Video's en playlists die je aan Downloads toevoegt, kun je afspelen als je bent ingelogd op het account waarmee je ze hebt toegevoegd. Bepaalde functies, zoals reacties en likes, zijn alleen beschikbaar als je apparaat is verbonden met een mobiel netwerk of wifi-netwerk.

Aanbevolen downloads

Op de pagina Downloads, onder de video's die je al hebt gedownload, staat een lijst met aanbevolen content. Onderaan je scherm kan ook een pop-upvenster worden weergegeven als er nieuwe aanbevolen downloads zijn.

Tik op Downloaden  om aanbevolen video's te downloaden.

Aanbevolen downloads worden niet automatisch opgeslagen op je apparaat en nemen geen opslagruimte in beslag, tenzij je op Downloaden  tikt om ze op te slaan. Als je op Downloaden tikt terwijl je offline bent, wordt de video gedownload als je weer verbinding maakt met een netwerk dat is goedgekeurd voor downloads.

Downloadaanbevelingen kun je als volgt uitschakelen:

1. Tik op je profielfoto  .
  2. Tik op Instellingen  en dan Achtergrond en downloads.
  3. Schakel Downloads aanbevelen uit.