Lägga till informationskort i videor

Du kan göra videon mer interaktiv genom att lägga till informationskort. Informationskort kan innehålla en video, spellista, kanal eller länk. Kort är inte tillgängliga i videor som har angetts som avsedda för barn.

Lägga till kort i en video

Lägg till kort i en video genom att följa stegen nedan.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon du vill redigera.
  4. Välj Redigerare i menyn till vänster.
  5. Välj Informationskort och välj det kort du vill lägga till. Obs! Du kan lägga till upp till fem kort i en video.
    • Video: Med det här informationskortet kan du länka till en offentlig YouTube-video som dina tittare kan interagera med.
    • Spellista: Med det här informationskortet kan du länka till en offentlig YouTube-spellista som dina tittare kan se på.
    • Kanal: Med det här informationskortet kan du länka till en YouTube-kanal som dina tittare kan engagera sig i. Du kan till exempel använda ett informationskort för att tacka en kanal som hjälpte till med videon eller för att rekommendera en annan kanal för tittarna.
    • Länk: Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du länka till en extern webbplats och dela den med tittarna via det här informationskortet. Du kan även lägga till slutskärmar i dina videor. Obs! Kontrollera att den länkade externa webbplatsen följer våra policyer, riktlinjerna för communityn och användarvillkoren. Överträdelser kan leda till att dina kort eller länkar tas bort, att du får varningar eller att ditt Google-konto sägs upp.
  6. Justera starttiden för kortet nedanför videon.
  7. Lägg till valfri text för meddelande och intresseväckare om videon. Obs! Text för meddelande och intresseväckare krävs för kanalkort.
  8. Klicka på Spara.

Hur tittare kan interagera med kort

Kort är avsedda att komplettera videor och ge en bättre tittarupplevelse med relevant information. I och med att systemet utvecklas förbättrar vi det så att det lyfter fram de intresseväckare och kort som är mest relevanta utifrån resultat, tittarbeteende och vilken enhet de använder.

Så här hittar tittarna korten

• När en tittare tittar på en video ser de en intresseväckare vid en tidpunkt du väljer.
  • När intresseväckaren inte visas kan tittarna se infoikonen genom att hålla muspekaren över spelaren och klicka på kortikonen . På mobila enheter kan tittare se kortikonen när spelarkontrollerna visas.
  • När de klickar på intresseväckaren eller ikonen kan de bläddra bland korten i videon.

Så här kan kort förändra innehållet

Så här visas kort i videor

Kort visas under videons beskrivning. Om en video har flera kort kan tittare scrolla bland dem samtidigt som videon spelas upp.

Vilka kan se kort?

Den här funktionen är tillgänglig för användare på datorer. Funktionen är inte tillgänglig i Adobe Flash.

Tittare kan inte se kort på videor som är avsedda för barn.