Kaarten toevoegen aan video's

Met kaarten kun je je video's interactiever maken. Kaarten kunnen kijkers wijzen op een video, playlist, kanaal of link. Kaarten zijn niet beschikbaar bij video's die zijn ingesteld als 'gemaakt voor kinderen'.

Kaarten toevoegen aan een video

Volg de onderstaande stappen om kaarten toe te voegen aan een video. Je kunt maximaal vijf kaarten toevoegen aan een video.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op het vak Kaarten en selecteer het type kaart dat je wilt toevoegen.
  5. Kies je gewenste video, playlist, kanaal of link.
  6. Wijzig de begintijd van de kaart onder de video.
  7. Voeg eventueel een bericht en teasertekst over de video toe. Opmerking: Berichten en teaserteksten zijn vereist voor kanaalkaarten.
  8. Klik op Opslaan.

Soorten kaarten

Hieronder staan de verschillende soorten kaarten die je kunt gebruiken om je video aan te passen. Je kunt ook YouTube Analytics gebruiken om prestatierapporten voor kaarten te bekijken.

Videokaarten

Link naar een andere openbare YouTube-video die kijkers interessant kunnen vinden. Je kunt naar een specifiek moment in een video linken.

Playlistkaarten

Link naar een andere openbare YouTube-playlist die kijkers interessant kunnen vinden. Je kunt naar een specifiek moment in een video linken.

Kanaalkaarten

Link naar een kanaal dat je onder de aandacht van je kijkers wilt brengen. Je kunt bijvoorbeeld een kaart gebruiken om een kanaal te bedanken dat heeft geholpen met je video, of om een ander kanaal aan te bevelen.
Linkkaarten

Kaarten voor bijbehorende websites

Stuur kijkers van je video rechtstreeks naar je bijbehorende website via een link.

Kaarten voor crowdfunding

Leid kijkers rechtstreeks naar je creatieve projecten op een van deze goedgekeurde crowdfunding-URL's.

Merchandisekaarten

Breng gelicentieerde merchandise rechtstreeks vanuit je video onder de aandacht. Controleer of je URL op de lijst met URL's van goedgekeurde verkopers staat.

Opmerking: Je kanaal moet deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma om kaarten te gebruiken die linken naar bijbehorende websites of naar websites voor crowdfunding of merchandise.

Wat kijkers met kaarten kunnen doen

Kaarten zijn bedoeld om video's aan te vullen en kijkers meer relevante informatie te bieden. We verbeteren het systeem op basis van prestaties, kijkersgedrag en het gebruikte apparaat, zodat de meest relevante teasers en kaarten worden weergegeven.

Waar kijkers kaarten vinden

• Als iemand je video bekijkt, wordt er een teaser weergegeven op een door jou gekozen moment.
  • Als de teaser niet wordt weergegeven, kunnen kijkers de muisaanwijzer op de speler plaatsen en op het kaarticoon  klikken. Op mobiele apparaten zien kijkers het kaarticoon als de afspeelbediening wordt weergegeven.
  • Als ze op de teaser of het icoon klikken, kunnen ze door de kaarten van de video browsen.

Hoe kaarten je content veranderen

Hoe kaarten eruitzien op video's

Op een computer worden kaarten rechts van de video weergegeven. Op mobiele apparaten worden ze onder de video weergegeven. Als een video meerdere kaarten bevat, kunnen kijkers door de kaarten scrollen terwijl de video wordt afgespeeld.

Wie kan kaarten zien?

Deze functie is beschikbaar voor kijkers op computers. Deze functie is niet beschikbaar in Adobe Flash.
Krijg handige tips over het gebruik van kaarten om kijkers meer van je content te laten ontdekken.