Bekræft vellykket levering

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes CMS til at administrere deres ophavsretsligt beskyttede indhold.

Når du har leveret lydoptagelser, kan du bekræfte, at YouTube har de korrekte oplysninger om vigtige numre. Sørg for at tjekke fem centrale punkter:

1. Bekræft, at leveringen er gennemført korrekt.

2. Tjek udgivelsesdatoerne for hvert område.

3. Bekræft, at ejerskabsoplysningerne er korrekte i alle områderne.

4. Hvis du har leveret en betalt musikvideo, skal du bekræfte, at den er associeret korrekt med nummeret.

5. Gennemgå de metadata, der bruges til at oprette det kunstneriske nummer eller aktivet.

Du gennemfører de to første trin på siden Uploadstatus – Listevisning og de resterende trin på siden med detaljer om aktivet for lydoptagelsesaktivet.

Gennemgå status for leveringen

Brug siden Uploadstatus (listevisning) til at overvåge statussen for igangværende jobs eller bekræfte, at et job er færdigbehandlet.

Sådan gennemgår du statussen for en gruppeupload:

1. Log ind på YouTubes kontrolpanel.

2. Vælg Uploadstatus > Listevisning via feltet Indholdslevering.

3. Vælg Alle i rullefeltet Jobstatus.

4. Klik på Vis job.

5. Vælg opgave-id'et for den gruppeupload, hvis status, du vil gennemgå

6. Klik på Statusfil.

7. Søg efter “fejl” for at finde problemer ved rapportering af statusopdateringer.

Tjek et nummers udgivelsesdatoer

For at tjekke udgivelsesdatoen for et nummer skal du gennemgå den metadatafil, som du brugte, da du leverede nummeret. I DDEX-metadatafiler angiver du udgivelsesdatoen ved hjælp af tagget <ValidityPeriod>. I et regneark til numre med albumcover findes udgivelsesdatoen i kolonnen track_territory_start_dates.

Sådan kontrollerer du udgivelsesdatoen for et nummer:

1. Find det leveringsjob, som indeholder nummeret.

Brug siden Uploadstatus (listevisning) til at finde leveringsjobbet. (Hvis du allerede har åbnet leveringsjobbet for at gennemgå uploadstatussen, kan du gå videre til næste trin).

1. Vælg Alle i rullefeltet Jobstatus.
    2. Klik på Avanceret søgning for at se feltet med søgekriterier.
    3. I rullelisten Søgefilter skal du vælge den type kriterier, du vil bruge til at finde leveringsjobbet. Vælg for eksempel Hvor – ISRC for nummer med albumcover for at finde jobbet ved hjælp af nummerets ISRC eller Hvor – filnavn for at finde det ved hjælp at filnavnet.
    4. Angiv den unikke værdi for nummeret i tekstfeltet, der vises til højre.
    5. Klik på Vis job.
  2. Klik på filnavnet, der vises i kolonnen Metadatafil i tabellen, eller feltet Jobmetadatafil på siden Uploadstatus – Job-id.

3. Tjek nummerets udgivelsesdatoer.

Et nummer kan have forskellige udgivelsesdatoer i forskellige geografiske områder.

• I en DDEX-fil vises udgivelsesdatoen som <StartDate>-subtag under <ValidityPeriod>-elementet for et bestemt territorium. Denne XML angiver f.eks. den tyske udgivelsesdato som 1. marts 2015:
      <TerritoryCode>DE</TerritoryCode>
             	<ValidityPeriod>
              	<StartDate>2015-03-01</StartDate>
              </ValidityPeriod>
    • I et regneark til numre med albumcover vises udgivelsesdatoerne for hvert territorium i kolonnen track_territory_start_dates. Hver værdi består af en landekode på to bogstaver og en dato adskilt af kolon (:). Værdien til angivelse af den tyske udgivelsesdato som 1. marts 2015 er f.eks. "DE:2015-03-01".
  4. Hvis udgivelsesdatoerne for nogen territorier er forkerte, skal du levere en opdateret metadatafil.

Bekræft ejerskabsoplysninger

Sådan kan du se oplysninger om ejerskab for et aktiv:

1. På siden Aktiver skal du vælge det aktiv, hvis ejerskabsoplysninger du vil gennemgå eller opdatere.

Du kan søge efter aktivet ved hjælp af optagelsens ISRC. Søgningen kan returnere flere YouTube-aktiver, der repræsenterer lydoptagelsen, musikvideoer eller numre med albumcover. Klik på lydoptagelsens navn for at se siden med oplysninger om det pågældende aktiv.

2. Klik på fanen Ejerskab og politik.

Siden viser de aktuelle oplysninger om ejerskab og den matchpolitik, der anvendes på brugergenererede videoer, der gøres krav på ved brug af dette aktiv (hvis det er relevant).

3. For at opdatere ejerskabsoplysningerne skal du klikke på blyantikonet øverst til højre i sektionen Ejerskab.

4. Angiv de områder, du ejer aktivet i.

Du kan angive de områder, du ejer aktivet i, eller de områder, du ikke ejer aktivet i, alt efter hvad der er lettest. Når du har valgt ejer dette aktiv i (standard) eller ejer dette aktiv alle steder undtagen, skal du klikke i feltet og vælge et territorium. Gentag denne proces, indtil du har valgt alle relevante områder.

5. Klik på Gem.

Se Administrer ejerskab af et aktiv for at få flere oplysninger.

Bekræft den officielle video til et nummer

Alle YouTube-lydoptagelsesaktiver har en officiel video tilknyttet. Hvis du ikke angiver en premium-musikvideo for en optagelse, viser YouTube et "nummer med albumcover".

For at angive den officielle video søger YouTube efter en musikvideo, hvor ISRC på den indlejrede lydoptagelse til musikvideoen matcher det tilsvarende ISRC for nummer med albumcover. Den officielle video er den YouTube-video, som du har uploadet til en kanal, som du ejer og har gjort krav på på vegne af musikvideoaktivet. Hvis musikvideoaktivet gør krav på mere end én video, bruger YouTube den mest populære af dem (den med flest visninger).

Bemærk! Hvis du vil redigere den officielle video for en lydoptagelse, skal du være indholdsejer og have rettighederne til ISRC.

Sådan knytter du en musikvideo til en lydoptagelse:

1. Find og åbn aktivet for lydoptagelsen på siden Aktiver.
  2. Klik på OFFICIEL VIDEO i fanelinjen på siden med detaljer om aktivet.
  3. Den nederste del af siden viser den video, der på nuværende tidspunkt er knyttet til denne optagelse.
  4. Klik på blyantikonet øverst til højre for at redigere listen.
  5. Find det musikvideoaktiv, som du vil bruge som den officielle musikvideo for denne lydoptagelse, og markér afkrydsningsfeltet i den tilsvarende række.
  6. Klik på Gem.
Gennemgå et nummers metadata

Sådan gennemgår du metadataene for et aktiv:

1. På siden Aktiver skal du vælge det aktiv, hvis metadata du vil gennemgå eller opdatere.

Du kan søge efter aktivet ved hjælp af optagelsens ISRC. Søgningen kan returnere flere YouTube-aktiver, der repræsenterer lydoptagelsen, musikvideoer eller numre med albumcover. Klik på lydoptagelsens navn for at se siden med oplysninger om det pågældende aktiv.

2. Klik på fanen Metadata.

3. Tjek værdierne for metadatafelterne, specielt Kunstnere, Sang, Genre og Tilpasset id (hvis de forefindes).

4. Hvis du vil opdatere nogen af værdierne, skal du levere en ny version af metadataene.