Samarbeta med spellistor

Du kan låta vänner lägga till videor i din spellista. Då kan alla du delar länken till spellistan med lägga till videor i den (och ta bort videor de har lagt till).

Innan du börjar behöver du skapa en spellista. Om du behöver hjälp följer du dessa steg för att skapa en spellista.

Lägga till samarbetspartner till en spellista

Obs! I YouTube Studio-betan väljer du Klassiska Studio i menyn till vänster och följer de här stegen.
  1. Öppna sidan Spellistor på en dator. Det gör du genom att klicka på din profilbild längst upp till höger följt av Studio. Klicka på Videohanteraren följt av Spellistor till vänster.
  2. Klicka på Redigera bredvid spellistan du vill aktivera samarbete för.
  3. Du kan behöva klicka på Redigera igen.
  4. Klicka på Dela.
  5. Markera rutan Tillåt personer med länk att lägga till videor.
  6. Kopiera spellistans unika länk och dela den med personer du vill samarbeta med.

Tips! Om du vill gå tillbaka och lägga till personer att samarbeta med efter att du har skapat en spellista så går du till den spellistan, klickar på Inställningar för spellista följt av fliken Samarbeta och väljer Redigeringsbehöriga kan lägga till videor i den här spellistan.

Spellistans ägare får en avisering när videor läggs till i eller tas bort från spellistan och när nya samarbetspartner läggs till.

Lägga till videor i en spellista

När du har fått en inbjudan att lägga till videor i en spellista kan du lägga till videor och ta bort videor du själv har lagt till.

Lägga till videor
  1. Använd länken som du fått från spellistans ägare för att öppna sidan med spellistan.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att bekräfta att du vill bidra till spellistan. Spellistan sparas automatiskt.
  3. Om du vill lägga till videor från datorn eller en mobil enhet väljer du ett av följande alternativ:
    • På sidan med spellistan väljer du Lägg till video och klistrar in webbadressen till en video, väljer en video från dina uppladdningar eller söker efter en video på YouTube.
    • Öppna sidan med den video du vill lägga till och välj Spara  i videons meny.

När du har lagt till en video visas ditt namn bredvid videon i spellistan. Alla samarbetspartner får meddelanden när nya videor läggs till i spellistan.

Ta bort videor
  1. Använd länken som du fått från spellistans ägare för att öppna sidan med spellistan.
  2. Håll muspekaren över videon du vill ta bort.
  3. Klicka på X för att ta bort videon.

Obs! Du kan bara ta bort videor du själv har lagt till i spellistan (inte andras bidrag).

Hantera bidrag

Sluta ta emot bidrag till en spellista

Du kan när som helst stänga av möjligheten att bidra till spellistor som du har delat:

1. Öppna sidan Spellistor på en dator. Det gör du genom att klicka på din profilbild längst upp till höger följt av Studio. Klicka på Videohanteraren följt av Spellistor till vänster.
  2. Klicka på Redigera bredvid spellistan du vill aktivera samarbete för.
  3. Du kan behöva klicka på Redigera igen.
  4. Klicka på Inställningar för spellista.
  5. Inaktivera alternativet att tillåta samarbetspartner lägga till videor i spellistan.
Stoppa nya användare från att gå med

Du kan förhindra att nya användare går med i din spellista genom att följa dessa steg:

1. Öppna sidan Spellistor på en dator. Det gör du genom att klicka på din profilbild längst upp till höger följt av Studio. Klicka på Videohanteraren följt av Spellistor till vänster.
  2. Klicka på Redigera bredvid spellistan.
  3. Du kan behöva klicka på Redigera igen.
  4. Klicka på Inställningar för spellista.
  5. Klicka på Inaktivera länk om du vill förhindra fler personer från att lägga till videor i spellistan.