Samarbeta med spellistor

Du kan låta vänner lägga till videor i din spellista. Då kan alla du delar länken till spellistan med lägga till videor i den (och ta bort videor de har lagt till).

Innan du börjar behöver du skapa en spellista. Om du behöver hjälp följer du dessa steg för att skapa en spellista.

Lägga till samarbetspartner till en spellista

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Spellistor i menyn till vänster.
  3. Klicka på Redigera bredvid spellistan du vill lägga till samarbetspartner för.
  4. Klicka på Mer nedanför spellistans titel.
  5. Klicka på Samarbeta .
  6. Klicka på skjutreglaget bredvid Redigeringsbehöriga kan lägga till videor i denna spellista.
  7. Aktivera Tillåt nya samarbetspartner.
  8. Kopiera spellistans länk och dela den med personer du vill samarbeta med.

Spellistans ägare får meddelanden när videor läggs till i eller tas bort från spellistan och när nya samarbetspartner läggs till.

Lägga till videor i en spellista

När du har fått en inbjudan att lägga till videor i en spellista kan du lägga till videor och ta bort videor du själv har lagt till.

Lägga till videor
  1. Använd länken som du fått från spellistans ägare för att öppna sidan med spellistan.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att bekräfta att du vill bidra till spellistan. Spellistan sparas automatiskt.
  3. Om du vill lägga till videor från datorn eller en mobil enhet väljer du ett av följande alternativ:
    • På sidan med spellistan väljer du Lägg till video och klistrar in webbadressen till en video, väljer en video från dina uppladdningar eller söker efter en video på YouTube.
    • Öppna sidan med den video du vill lägga till och välj Spara  i videons meny.

När du har lagt till en video visas ditt namn bredvid videon i spellistan. Alla samarbetspartner får meddelanden när nya videor läggs till i spellistan.

Ta bort videor
  1. Använd länken som du fått från spellistans ägare för att öppna sidan med spellistan.
  2. Håll muspekaren över videon du vill ta bort.
  3. Klicka på X så tas videon bort.

Obs! Du kan bara ta bort videor du själv har lagt till i spellistan (inte andras bidrag).

Hantera bidrag

Sluta ta emot bidrag till en spellista

Du kan när som helst stänga av möjligheten att bidra till spellistor som du har delat:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Spellistor i menyn till vänster.
  3. Klicka på Redigera bredvid spellistan du vill uppdatera.
  4. Klicka på Mer nedanför spellistans titel.
  5. Klicka på Samarbeta .
  6. Klicka på skjutreglaget bredvid Redigeringsbehöriga kan lägga till videor i denna spellista.
  7. Inaktivera Tillåt nya samarbetspartner.