Samen playlists maken

Je kunt je vrienden video's laten toevoegen aan je playlist. Wanneer je dit inschakelt, kan iedereen met wie je een playlistlink deelt video's aan die playlist toevoegen (en toegevoegde video's ook weer verwijderen).

Maak een playlist voordat je begint. Als je hulp nodig hebt, volg je deze stappen om een playlist te maken.

Bijdragers toevoegen aan een playlist

Opmerking: Als je de bètaversie van YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.
  1. Ga op een computer naar de pagina Playlists. Je komt hier door rechtsboven te klikken op je profielfoto en dan Creator Studio. Klik links op Videobeheer en dan Playlists.
  2. Klik op Bewerken naast de playlist waarvan je bijdragers wilt beheren.
  3. Je moet mogelijk opnieuw op Bewerken klikken.
  4. Klik op Delen.
  5. Vink het selectievakje aan naast 'Mensen met de link toestaan om video's toe te voegen'.
  6. Kopieer de unieke link van je playlist en deel deze met de mensen die je als bijdragers wilt toevoegen.

Tip: Als je bijdragers wilt toevoegen nadat je een playlist hebt gemaakt, ga je naar die playlist, klik je op Instellingen voor playlists en dan het tabblad Samenwerken en selecteer je Bijdragers kunnen video's aan deze playlist toevoegen.

De eigenaar van de playlist krijgt een melding wanneer er video's worden toegevoegd aan of verwijderd uit de playlist of als er nieuwe bijdragers worden toegevoegd.

Video's bijdragen aan een playlist

Nadat je bent uitgenodigd om video's toe te voegen aan een playlist, kun je video's toevoegen of video's verwijderen die je eerder hebt toegevoegd.

Video's toevoegen
  1. Ga naar de playlistpagina via de link die je van de eigenaar van de playlist hebt gekregen.
  2. Volg de instructies op het scherm om te bevestigen dat je bijdrager wilt worden. De playlist wordt automatisch opgeslagen.
  3. Gebruik een van de volgende opties om video's toe te voegen via je computer of mobiele apparaat:
    • Selecteer op de playlistpagina Video toevoegen en plak een video-URL, kies een video uit je uploads of zoek naar een video op YouTube.
    • Ga naar een video die je wilt toevoegen en selecteer Opslaan  bij deze video.

Nadat je een video hebt toegevoegd, wordt je naam weergegeven naast de video in de playlist. Alle bijdragers krijgen een melding wanneer er nieuwe video's aan de playlist worden toegevoegd.

Video's verwijderen
  1. Ga naar de playlistpagina via de link die je van de eigenaar van de playlist hebt gekregen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de video die je wilt verwijderen.
  3. Klik op X om de video te verwijderen.

Opmerking: Je kunt alleen video's verwijderen die je zelf aan de playlist hebt toegevoegd (geen video's van andere bijdragers).

Bijdragen beheren

Geen playlistbijdragen meer accepteren

Je kunt de instelling om video's bij te dragen aan playlists die je hebt gedeeld, op elk moment weer uitschakelen.

1. Ga op een computer naar de pagina Playlists. Je komt hier door rechtsboven te klikken op je profielfoto en dan Creator Studio. Klik links op Videobeheer en dan Playlists.
  2. Klik op Bewerken naast de playlist waarvan je bijdragers wilt beheren.
  3. Je moet mogelijk opnieuw op Bewerken klikken.
  4. Klik op Instellingen voor playlists.
  5. Schakel videobijdragen aan playlists uit.
Geen nieuwe bijdragers meer toelaten

Je kunt voorkomen dat nieuwe gebruikers zich aansluiten bij je playlist door deze stappen te volgen:

1. Ga op een computer naar de pagina Playlists. Je komt hier door rechtsboven te klikken op je profielfoto en dan Creator Studio . Klik links op Videobeheer en dan Playlists.
  2. Klik naast de playlist op Bewerken.
  3. Je moet mogelijk opnieuw op Bewerken klikken.
  4. Klik op Instellingen voor playlists.
  5. Klik op Link deactiveren om te voorkomen dat er nog meer bijdragers worden toegevoegd die video's aan de playlist kunnen toevoegen.