Samen playlists maken

Je kunt je vrienden video's laten toevoegen aan je playlist. Als je deze functie inschakelt, kan iedereen met wie je een playlistlink deelt video's aan die playlist toevoegen.

Maak een playlist voordat je begint. Als je hulp nodig hebt, volg je deze stappen om een playlist te maken.

Bijdragers toevoegen aan een playlist

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Playlists.
  4. Klik naast de playlist waaraan je bijdragers wilt toevoegen op Bewerken .
  5. Klik onder de titel van de playlist op Meer .
  6. Klik op Samenwerken .
  7. Klik op de schuifregelaar naast Bijdragers kunnen video's aan deze playlist toevoegen.
  8. Zet 'Nieuwe bijdragers toestaan' aan.
  9. Kopieer de link van de playlist en deel deze met de mensen die je als bijdragers wilt toevoegen.

De eigenaar van de playlist krijgt een melding als er iets in de playlist wordt gewijzigd of als er nieuwe bijdragers worden toegevoegd.

Video's toevoegen aan een playlist

Nadat je bent uitgenodigd om video's toe te voegen aan een playlist, kun je video's toevoegen of video's verwijderen die je eerder hebt toegevoegd.

Video's toevoegen
  1. Ga naar de playlistpagina via de link die je van de eigenaar van de playlist hebt gekregen.
  2. Volg de instructies op het scherm om te bevestigen dat je bijdrager wilt worden. De playlist wordt automatisch opgeslagen.
  3. Als je video's wilt toevoegen vanaf je computer of mobiele apparaat, ga je naar een video die je wilt toevoegen en selecteer je Opslaan bij die video.

Nadat je een video hebt toegevoegd, komt je naam naast de video in de playlist te staan. Alle bijdragers krijgen een melding als er nieuwe video's aan de playlist worden toegevoegd.

Video's verwijderen
  1. Ga naar de playlistpagina via de link die je van de eigenaar van de playlist hebt gekregen.
  2. Selecteer Meer ''.
  3. Selecteer Verwijderen uit playlist .

Opmerking: Je kunt alleen video's verwijderen die je zelf aan de playlist hebt toegevoegd (geen video's van andere bijdragers).

Bijdragen beheren

Geen playlistbijdragen meer accepteren

Je kunt de instelling om video's bij te dragen aan playlists die je hebt gedeeld, op elk moment weer uitzetten.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Playlists.
  4. Klik naast de playlist die je wilt updaten op Bewerken .
  5. Klik onder de titel van de playlist op Meer .
  6. Klik op Samenwerken .
  7. Zet 'Nieuwe bijdragers toestaan' uit.
  8. Klik op de schuifregelaar naast Bijdragers kunnen video's aan deze playlist toevoegen.