Filters voor reacties en live chats instellen

Vanaf 9 november 2018 bieden we voor YouTube-reacties geen ondersteuning meer voor kringen en squares in onze lijsten met verborgen gebruikers. Alle reacties die gebruikers in een Google+ kring of square op je kanaal hebben gepost en die eerder verborgen waren, blijven verborgen.

In de toekomst worden nieuwe reacties van deze gebruikers niet verborgen. Je kunt nieuwe reacties van gebruikers verbergen door die specifieke personen toe te voegen aan je lijst met verborgen gebruikers. Meer informatie over het beheer van verborgen gebruikers.

Je kunt filters instellen om nieuwe reacties en berichten gemakkelijker te beheren, onder andere door reacties en berichten tijdens een live chat van bepaalde gebruikers standaard goed te keuren of te blokkeren.

Gebruikers selecteren voor automatische goedkeuring van reacties

Selecteer Goedgekeurde gebruikers die reacties kunnen maken die automatisch worden goedgekeurd en weergegeven (zelfs als je ervoor hebt gekozen ongepaste reacties vast te houden voor beoordeling, links te blokkeren of woorden te blokkeren). Deze gebruikers kunnen ook deelnemen aan live chats op uitnodiging.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Reacties in het linkermenu.
  3. Ga naar een reactie van de gebruiker die je wilt goedkeuren en klik op Meer en dan Reacties van deze gebruiker altijd goedkeuren.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar je Creator Studio.
  2. Ga naar het tabblad Reacties van je kanaal door in het linkermenu Community > Reacties te selecteren.
  3. Ga naar een reactie van de gebruiker die je wilt goedkeuren en klik op de dropdownpijl naast de vlag.
  4. Selecteer Reacties van deze gebruiker altijd goedkeuren.
Reacties en berichten in live chats van specifieke gebruikers blokkeren

Selecteer Verborgen gebruikers wiens huidige, toekomstige en eerdere reacties en berichten in live chats nooit worden weergegeven. Het kan een paar dagen duren voordat bestaande reacties en berichten in live chats van deze gebruikers zijn verwijderd.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Reacties in het linkermenu.
  3. Ga naar een reactie van de gebruiker die je wilt verbergen en selecteer Meer en dan Gebruiker verbergen op kanaal

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar je Creator Studio.
  2. Ga naar het tabblad Reacties van je kanaal door in het linkermenu Community en dan Reacties te selecteren.
  3. Ga naar een reactie van de gebruiker die je wilt verbergen en klik op de dropdownpijl naast het vlagpictogram.
  4. Selecteer Reacties van deze gebruiker op dit kanaal verbergen.
Woorden en woordgroepen toevoegen aan je geblokkeerde woorden

Je kunt woorden en zinnen die je niet in reacties wilt toestaan aan je lijst met geblokkeerde woorden toevoegen. Wanneer een reactie termen bevat die hier sterk mee overeenkomen, wordt de reactie ter beoordeling vastgehouden, tenzij deze van een gebruiker is die op je lijst met goedgekeurde gebruikers staat. Berichten in live chats met deze termen worden ook geblokkeerd.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen en dan Community in het linkermenu.
  3. Voeg in het vak 'Geblokkeerde woorden' de woorden of zinnen toe die je wilt blokkeren en scheid ze met komma's.
  4. Selecteer Opslaan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar je Creator Studio.
  2. Ga naar het tabblad Reacties van je kanaal door in het linkermenu Community > Reacties te selecteren.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen Settings.
  4. Voeg de woorden toe in het vak Geblokkeerde woorden in het gedeelte Geblokkeerde woorden. Scheid woorden en woordgroepen van elkaar met een komma.

Reacties met links erin eerst beoordelen

Reacties die links bevatten, kun je eerst beoordelen.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen en dan Community in het linkermenu.
  3. Vink het selectievakje naast 'Links blokkeren' aan.
  4. Selecteer Opslaan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar je Creator Studio.
  2. Ga naar de Community-instellingen van je kanaal door Community > Community-instellingen te selecteren in het linkermenu.
  3. Ga naar Links en vink het vakje aan om nieuwe reacties met links erin automatisch ter beoordeling in te houden.

Meer informatie over het beoordelen en beheren van reacties die ter beoordeling zijn ingehouden.