Bepaalde oudere YouTube-apps worden niet ondersteund

De huidige YouTube-app werkt niet op bepaalde apparaten. Ook oudere versies van de YouTube-app werken niet.

We blijven de officiële YouTube-app voor tv verder ontwikkelen. Deze is beschikbaar op de meeste Smart TV's, Blu-ray-spelers, gameconsoles, streamingapparaten en settopboxen (bijv. Virgin Media, BSkyB Now TV Box, TiVo) die in 2013 of later op de markt zijn gekomen. Hier vind je een overzicht van ondersteunde apparaten.

Smart TV's en gameconsoles

Getroffen Smart TV's en gameconsoles

Bepaalde apparaten uit 2012 en eerder, waaronder de volgende:

• Sony-tv's en Blu-ray-schijven
  • Panasonic-tv's en Blu-ray-schijven
  • Sony PlayStation Vita
  • Oudere Apple TV's (eerste en tweede generatie)
  • Oudere settopboxen (bijv. DIRECTV)

Hoe kan ik YouTube op deze apparaten blijven gebruiken?

Apple TV

Als je een Apple TV van de derde generatie gebruikt, krijg je de nieuwste versie van de YouTube-app door je software te updaten:

1. Selecteer Instellingen > Algemeen > Update software
  2. Als er een upgrade beschikbaar is, klik je op Download en installeer

Als je een Apple TV van de tweede generatie of ouder gebruikt, kun je YouTube op dit moment niet bekijken op je apparaat.

Andere Smart TV of gameconsole

Als je Smart TV of gameconsole een webbrowser heeft die HTML5 ondersteunt, kun je YouTube mogelijk blijven gebruiken door naar www.youtube.com te gaan in je browser.

Roku

Als je een Roku 3 of Roku Streaming Stick gebruikt, krijg je de nieuwste versie van de YouTube-app door je apparaat uit en weer in te schakelen. Je schakelt je Roku uit door de stroomkabel uit de achterkant van de speler te halen. Schakel je Roku in door de stroomkabel weer aan te sluiten. Je hebt nu toegang tot de YouTube-app.

RSS-lezer

Je kunt je nog steeds abonneren op RSS-feeds voor YouTube-kanalen en -abonnementen.

Veel RSS-lezers, waaronder Feedly, Inoreader en NewsBlur, hebben bestaande YouTube-feeds al gemigreerd naar nieuwere versies. Als je een van deze lezers gebruikt, hoef je verder geen actie te ondernemen.

Mobiele apparaten

Getroffen versies van de YouTube-app voor Android

Als je het volgende bericht op je scherm ziet, wordt de versie die je gebruikt niet meer ondersteund. Je moet een update uitvoeren om weer toegang te krijgen tot de YouTube-app. Ga naar de Google Play Store om de YouTube-app voor Android te updaten naar de nieuwste versie.

Ga in je mobiele browser naar m.youtube.com als je YouTube wilt blijven gebruiken zonder de app te updaten.

Getroffen versies van Android OS

Als je versie van Android OS niet meer wordt ondersteund, kun je nog steeds de YouTube-app gebruiken, maar heb je geen toegang tot de nieuwste versies, functies en bugfixes voor de app.  Update naar het meest recente Android OS om de nieuwste versie van de YouTube-app voor Android te gebruiken.

Ga in je mobiele browser naar m.youtube.com als je YouTube wilt blijven gebruiken zonder je OS te updaten.