Översikt över namn

Med hjälp av namn kan du hitta och få kontakt med kreatörer på YouTube. Namn är korta, unika kanalidentifierare som skiljer sig från kanalens namn och inleds med symbolen @. Exempel: @youtubecreators.

Alla kanaler har ett kopplat namn som kan användas till att hitta och interagera med andra användare, både kreatörer och tittare. Ditt namn blir också automatiskt den nya YouTube-webbadressen för din kanal. Det gör det lätt för andra att hitta dig. Exempel: youtube.com/@youtubecreators. Du kan även hänvisa tittare utanför YouTube till din kanal med den här webbadressen. Ett namn per kanal är det som gäller.

Namn syns bland annat i kommentarer, omnämnanden och Shorts-videor. Namnet visas på fler platser allt eftersom. Du kan även marknadsföra din kanal utanför YouTube med ditt namn.

Om du har äldre anpassade webbadresser kommer de att fortsätta fungera.

Namn på YouTube

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Riktlinjer för att välja namn

Obs! YouTube förbehåller sig rätten att ändra, återta eller ta bort ett namn när som helst.

Se till att ditt namn följer riktlinjerna:

• Det innehåller 3–30 tecken.
  • Det består av alfanumeriska tecken (A–Ö, a–ö, 0–9).
    • Det kan även innehålla understreck (_), bindestreck (-) och punkter (.).
  • Det får inte likna en webbadress eller ett telefonnummer.
  • Det får inte redan användas.
  • Det följer YouTubes riktlinjer för communityn.

Rekommenderade metoder för att välja namn

Välj ett namn som representerar din offentliga identitet på bästa sätt på YouTube. Tänk på att namn inte är skiftlägeskänsliga.

Vi tillåter inte:

• våldsamma, stötande, sexualiserade eller spamartade namn
  • försäljning eller överföring av namn.

Om ditt namn bryter mot riktlinjerna för communityn återkallar YouTube namnet och skapar ett nytt för din kanal.

Obs! I vissa situationer, till exempel när du skapar en kanal via metoder som att lägga upp en kommentar på telefonen, kan YouTube automatiskt tilldela dig ett namn baserat på det valda kanalnamnet. Det kan hända att namnet tilldelas slumpmässigt om det valda kanalnamnet inte kan konverteras till ett namn. Du kan alltid se och redigera namnet i Studio eller genom att besöka youtube.com/handle.

Dölja namn

Om du vill dölja ditt namn kan du radera eller dölja din kanal

Visa eller ändra namn

Obs! Du kan ändra ditt namn två gånger inom en 14-dagarsperiod. Om du gör det behåller vi ditt tidigare namn i 14 dagar om du vill byta tillbaka. Under denna 14-dagarsperiod fungerar både den tidigare namnwebbadressen och den uppdaterade webbadressen. Efteråt blir namnet tillgängligt och andra användare kan välja det som namn.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Under Namn kan du se och ändra namnwebbadressen.
  4. ​Om du ändrar namnet klickar du på PUBLICERA för att bekräfta ändringen.
Om det namn du vill ha inte är tillgängligt kan du testa att lägga till punkter, siffror eller understreck.

Om namnet som du vill ha inte är tillgängligt beror det vanligtvis på att

• en annan kanal redan har valt det namnet

eller