Logga in på YouTube-appen på en smart-tv eller spelkonsol

Logga in på YouTube-appen för att använda funktioner som att titta på betalinnehåll, prenumerera på kanaler och visa ditt bibliotek.

När du har loggat in kan du bekanta dig med YouTube-appen på din smart-tv eller spelkonsol. Du kan även ansluta din enhet till smart-tv:n och använda telefonen eller surfplattan som fjärrkontroll.

Obs!

Så här loggar du in på YouTube på tv:n

Påbörja inloggningsprocessen på en smart-tv eller spelkonsol

1. Kom igång genom att öppna YouTube-appen på tv:n eller spelkonsolen. Laddar du ned YouTube-appen från tv:n eller konsolens appbutik om du inte redan har installerat den.
  2. Gå till navigeringspanelen till vänster.
  3. Välj Logga in .

Du kan logga in på YouTube med din telefon, tv eller webbläsare.

Fortsätta inloggningsprocessen på telefonen

Obs! Alternativet för att logga in med telefonen är bara tillgängligt på vissa enheter. Om du inte kan logga in med din telefon kan du prova att använda en tv eller webbläsare.
  1. Kontrollera att den mobila enheten är ansluten till samma wifi-nätverk som tv:n.
  2. Välj Logga in med telefonen.
  3. Öppna YouTube-appen i telefonen.
  4. Logga in på tv:n genom att följa anvisningarna.

Fortsätta inloggningsprocessen på tv:n

Obs! Om du inte kan logga in med din tv kan du prova att använda en telefon eller webbläsare.
  1. Välj Logga in på din tv.
  2. Använd tangentbordet för att ange din e-postadress eller ditt telefonnummer för Google-kontot.
  3. Klicka på Nästa.
  4. Använd tangentbordet för att ange lösenordet till Google-kontot.
  5. Bekräfta ditt konto.

Fortsätt inloggningsprocessen med en webbläsare.

Obs! Om du inte kan logga in med en webbläsare kan du prova att logga in på tv:n eller med telefonen.
  1. Välj Logga in med en webbläsare.
  2. En kod visas på tv:n.
  3. Öppna en webbläsare och gå till youtube.com/tv/activate på en telefon, surfplatta eller dator.
  4. Ange koden som visas på tv:n.
  5. Logga in med ditt konto.

Använda olika konton på en smart-tv eller spelkonsol

Du kan logga in på olika konton och enkelt växla mellan dem i YouTube-appen på en smart-tv eller spelkonsol. Medlemmar i ditt hushåll kan lägga till egna konton och gäster kan använda YouTube utan att logga in (gästläge). Med gästläget kan andra använda YouTube på din tv eller spelkonsol när de är utloggade. Åtgärder som utförs av en utloggad användare i gästläge påverkar inte rekommendationerna i ditt konto.

Obs! Om du väljer barnets profil eller en gästprofil på YouTube Kids öppnas YouTube Kids. Läs mer om den här upplevelsen.

Lägga till ett annat Google-konto på smart-tv:n eller spelkonsolen

Så här lägger du till ett annat konto i YouTube-appen på smart-tv:n eller spelkonsolen:

1. Öppna YouTube-appen på tv:n eller spelkonsolen.
  2. Om du blir tillfrågad om vem som tittar väljer du relevant alternativ:
    1. Gäst: Du kan använda YouTube utan att logga in.
    2. YouTube Kids: Barnet kan använda YouTube Kids utan att logga in. Det här alternativet visas bara om du har skapat en gästprofil i YouTube Kids.
    3. Lägg till konto: Logga in på ditt konto.
    4. Lägg till YouTube Kids-profil: Du kan logga in på en YouTube Kids-profil.
  3. Om du automatiskt loggas in på ett konto när du öppnar appen:
    1. Gå till navigeringspanelen till vänster.
    2. Välj din profilbild högst upp.
    3. Välj relevant alternativ på fliken Konton:
      1. Gäst: Du kan använda YouTube utan att logga in.
      2. Lägg till konto: Andra medlemmar i hushållet kan lägga till sitt konto. Du kan logga in på YouTube på din tv eller personliga enhet.
      3. Konfigurera YouTube Kids: Skapa en YouTube Kids-gästprofil som ditt barn kan använda utan att behöva logga in.

Växla mellan inloggade Google-konton på en smart-tv eller spelkonsol

Du kan enkelt växla mellan inloggade konton på en smart-tv eller spelkonsol.

Obs! Du kan bara växla mellan konton efter att du har lagt till kontot i smart-tv:n eller spelkonsolen. Om du behöver lägga till ett konto kan du följa anvisningarna ovan för att växla mellan konton.

Så här växlar du mellan inloggade konton i YouTube-appen på en smart-tv eller spelkonsol:

1. Öppna YouTube-appen på tv:n eller spelkonsolen.
  2. När appen öppnas:
    1. Du blir tillfrågad vem som tittar:
      1. Välj det konto du vill använda för YouTube.
    2. Redan inloggad på ett konto:
      1. Gå till navigeringspanelen till vänster.
      2. Välj profilbilden högst upp.
      3. Välj kontot du vill använda för YouTube på fliken Konton.

Felsöka inloggningsproblem på en smart-tv eller spelkonsol

Om du har problem med att logga in på YouTube med ditt Google-konto kan du få hjälp med att logga in.

Det går inte att logga in direkt på YouTube på äldre Chromecast-enheter. Du kan styra din Cast-session från telefonen när du är inloggad på kontot i telefonen. Om du använder en fjärrkontroll kan du använda YouTube-appen när du är utloggad.

Om du vill vara aktiv när du tittar, till exempel genom att gilla videor eller prenumerera på kreatörer, måste du fortsätta använda din mobila enhet.