Evenementen vooraf bekijken, starten en stoppen

Onze klassieke tools voor livestreaming verdwijnen binnenkort. Probeer ons nieuwe Live controlecentrum waar je zowel de klassieke desktoptools voor livestreaming als nieuwe en verbeterde functies vindt. Meer info

Er zijn twee manieren om een live evenement te starten:

Automatisch starten

• Selecteer deze optie onder 'Geavanceerde instellingen' wanneer je je evenement instelt.
  • Zodra je coderingssoftware begint met de opname, gaat het evenement automatisch live en worden gegevens naar je kijkers verzonden.
  • Opmerking: Automatisch gestarte evenementen stoppen niet automatisch (wanneer er problemen zijn met de opname). Vergeet niet je live evenement te stoppen wanneer je klaar bent.
  • Klik op Streamen stoppen als het evenement is afgelopen.
  • Nadat je het evenement hebt gestopt, kun je het niet opnieuw starten.
Het Live controlecentrum is op dit moment niet beschikbaar op mobiele telefoons en tablets.

Handmatig starten

Voorbeeld
  • Start je coderingsprogramma.
  • Klik op Voorbeeld om de stream van het coderingsprogramma te bekijken. (Het duurt één minuut om het transcoderingsproces op te starten.)
Nadat je het evenement hebt gestart, kun je niet meer terug naar de voorbeeldfase.
Starten

Je kunt je stream op twee manieren starten

Optie 1 Optie 2
Begin meteen door het selectievakje 'Synchroniseren met voorbeeldspeler' uit te vinken en op 'Streamen starten' te klikken. Hierdoor wordt de voorbeeldspeler verwijderd. Begin met streamen terwijl het selectievakje 'Synchroniseren met voorbeeldspeler' is aangevinkt.  Start de voorbeeldspeler en klik vervolgens op 'Streamen starten'.

• Klik als je klaar bent met testen op Streamen starten om het evenement te starten.
  • Controleer het evenement in het Live controlecentrum.
  • Je kunt midroll-advertenties en YouTube-slates invoegen.
  • Gebruik voor en tijdens het evenement zo nodig uitzendmeldingen om kijkers op de hoogte te stellen van vertragingen.
Stoppen

Klik als het evenement is afgelopen op Streamen stoppen.

Nadat je het evenement hebt gestopt, kun je het niet opnieuw starten.

** Het Live controlecentrum is momenteel niet beschikbaar op mobiele telefoons en tablets.