Opname-instellingen kiezen

Nadat je het gedeelte Informatie en instellingen hebt voltooid, klik je op Evenement maken om de Opname-instellingen te laden. Opname-instellingen zijn alleen beschikbaar in Evenementen en op dit moment niet beschikbaar op mobiele apparaten en tablets.

Opname-instellingen
  1. Upload een Thumbnail voor het evenement.
    Als je geen thumbnail uploadt naar een gepland evenement, wordt een bijgesneden versie van de bannerafbeelding of avatar weergegeven. Wanneer je live bent, wordt er automatisch elke vijf minuten een frame geselecteerd.
  2. Stel je streamsleutel in:
    1. Selecteer 'Streamsleutel voor eenmalig gebruik' om snel aan de slag te gaan. Dit is een streamsleutel met een variabele resolutie. Je hoeft dus geen resolutie of framesnelheid op te geven.
    2. Meer ervaren gebruikers kunnen een herbruikbare streamsleutel maken. Je kunt de resolutie en framesnelheid zelf instellen of een streamsleutel met een variabele resolutie maken. Herbruikbare streamsleutels kun je voor meerdere live evenementen gebruiken: als je er één keer eentje instelt, hoef je dit later niet meer te doen.
  3. De streamsleutel en opname-URL's worden weergegeven, zodat je je coderingsprogramma kunt instellen. Kopieer de gegevens naar het coderingsprogramma of selecteer je coderingssoftware in het dropdownmenu om een XML-bestand te downloaden.
  4. Klik op Opslaan.

Je kunt dit niet meer aanpassen nadat het evenement is gestart. Kies de resolutie van de hoogste kwaliteit en controleer of je coderingsprogramma en internetverbinding kunnen streamen naar de geselecteerde bandbreedte.

Veel browsers ondersteunen HTML5 en de videocodec H.264 of de indeling WebM.

Mobiele live streams bekijken: live evenementen zijn automatisch beschikbaar op mobiele apparaten via m.youtube.com.
Ondertiteling
De FCC eist dat programma's die worden ondertiteld voor de Amerikaanse televisie, ook online worden ondertiteld. Instructies voor het toevoegen van ondertiteling.
Streamen met meerdere camera's
Voor elke camera die je toevoegt, moet je de coderings- en netwerkcapaciteiten vergroten. Voor drie camera's moet je de coderingsprogramma's en bandbreedte bijvoorbeeld verdriedubbelen. Codeer niet meer dan één camerahoek op hetzelfde coderingsprogramma. We raden je aan back-upstreams te gebruiken. Instructies voor het toevoegen van meerdere camera's.