Tilgjengelighet for YouTube-mobilappen

YouTube Android-appen fungerer med tilgjengelighetsfunksjonene for Android. Android har tilgjengelighetsstøtte for brukere som er blinde eller har nedsatt synsevne, via TalkBack samt andre særskilte tilgjengelighetsfunksjoner. Gå til brukerstøtten for tilgjengelighetsfunksjoner på Android for å finne mer informasjon, for eksempel om hvordan du slår på disse innstillingene.

Kom i gang
Når du har slått på Android-innstillingene for tilgjengelighet, kan du bruke TalkBack og Berøringsutforskning for å utforske innhold og elementer i YouTube-appen. Se veiledningen for Berøringsutforskning for å få mer informasjon om disse funksjonene.
Utforsk appen

Hovedfanene i appen er Startside, Abonnementer og Bibliotek. Logg på kontoen din for å se Abonnementer-fanen.

• Startside  – her kan du bla gjennom anbefalte videoer.
  • Abonnementer  – her finner du videoer fra kanalene du abonnerer på.
  • Bibliotek – her finner du seerloggen din samt opplastingene, kjøpene og spillelistene dine.

Du kan gå til profilbildet øverst i appen for å logge på eller få tilgang til innstillingene dine, Googles personvernregler og brukerstøtten.

Slik logger du på kontoen din:

1. Trykk på profilbildet ditt øverst i appen.
  2. Velg Logg på.

Slik logger du av kontoen din:

1. Trykk på profilbildet ditt øverst i appen.
  2. Velg Logg av.
Bla gjennom videoer og spillelister

Bruk én finger til å rulle gjennom videoene på startsiden , i spillelister eller på en kanal. Etter hvert som du ruller, hører du navnet på videoen og de tilhørende metadataene.

Kanaler: Når du er inne på en kanal, bruker du Startside-, Videoer-, eller Spillelister-fanene til å bla gjennom innhold fra den valgte kanalen.

Søk etter videoer og spillelister

Hvis du vil søke etter en video ved bruk av Berøringsutforskning, trykker du øverst på skjermen. Der finner du søkeknappen. Knappen er ved siden av «Flere alternativer».

1. Dobbelttrykk på søkeknappen, og angi søkeordene dine i redigeringsfeltet.
  2. Bruk Berøringsutforskning til å bla gjennom søkeresultatene.
Spill av og styr videoer

Når du har funnet en video du vil spille av, dobbelttrykker du på den for å starte avspillingen. Dobbelttrykk på spilleren øverst på skjermen for å få opp avspillingskontrollene.

Avspillingskontroller og -alternativer

Sett på pause: Dobbelttrykk på «Sett videoen på pause» for å stoppe videoen midlertidig.

Minimer videoen: Dobbelttrykk på «Minimer»-knappen for å minimere videoen under avspillingen. Du kan bla gjennom eller søke etter andre videoer mens videoen er minimert.

Lukk en minimert video: Dobbelttrykk på «Lukk minispilleren»-knappen til høyre for å lukke den minimerte videospilleren.

Utvid en minimert video: Dobbelttrykk på spilleren og sveip opp med to fingre for å utvide den minimerte videospilleren.

Legg til i en spilleliste: Dobbelttrykk på «Lagre videoen i en spilleliste»-knappen for å åpne «Lagre video i …»-meldingen. Bruk Berøringsutforskning til å velge en spilleliste. Dobbelttrykk på «Ny spilleliste» for å opprette en spilleliste.

• Trykk på redigeringsfeltet «Tittel» for å gi spillelisten et navn.
  • Dobbelttrykk på rullegardinlisten «Privat» for å gjøre spillelisten privat, offentlig eller ikke-oppført.

Flere alternativer: Dobbelttrykk på «Flere alternativer»-knappen øverst til høyre for å finne disse alternativene.

• Endre videokvaliteten: Dobbelttrykk på «Kvalitet»-knappen.
  • Rapportér en video: Dobbelttrykk på «Rapportér»-knappen.
  • Teksting: Dobbelttrykk på «Teksting»-knappen.

Under videoen finner du følgende informasjon eller funksjoner:

• videobeskrivelse og metadata
  • Liker- og Liker ikke-knappene
  • Abonner-knappen for å abonnere på kanalen
  • videoforslag
  • et alternativ for å legge inn en kommentar
  • kommentarer til videoen
Opplastinger

For å gå til videoene du har lastet opp på YouTube, åpner du Bibliotek og velger Mine videoer. Bruk én finger til å bla gjennom videoene du har lastet opp til kanalen din.

Last opp videoer

1. Dobbelttrykk på «Opprett»-knappen nederst på skjermen.
  2. Dobbelttrykk på «Last opp en video»-knappen øverst på skjermen, ved siden av «Send direkte».
  3. Rull gjennom bildegalleriet på enheten for å finne videoen du vil laste opp. Dobbelttrykk for å velge videoen.
  4. Angi videotittelen i redigeringsfeltet «Skriv inn en tittel».
  5. Angi en videobeskrivelse i redigeringsfeltet «Legg til en beskrivelse».
  6. Velg et tilgangsnivå (Privat, Ikke-oppført eller Offentlig) fra rullegardinlisten «Tilgang».
  7. Dobbelttrykk på «Neste» øverst til høyre på skjermen.
  8. Velg det aktuelle «laget for barn»-alternativet midt på skjermen.
  9. Dobbelttrykk på «Last opp» øverst til høyre på skjermen.

Rediger videoer

Slik redigerer du tittelen, beskrivelsen eller tilgangsinnstillingene til en video:

1. Bruk to fingre til å rulle gjennom de opplastede videoene dine.
  2. Dobbelttrykk på «Handlingsmeny»-knappen ved siden av videoen du vil redigere.
  3. Dobbelttrykk på «Rediger» i «Varsel»-feltet til videoen.
  4. Dobbelttrykk på redigeringsfeltene for tittel eller beskrivelse, eller rullegardinlisten «Tilgang».
  5. Dobbelttrykk på «LAGRE»-knappen øverst til høyre når du er ferdig med å redigere.

Slett videoer

Slik sletter du en av de opplastede videoene dine:

1. Bruk to fingre til å rulle gjennom de opplastede videoene dine.
  2. Dobbelttrykk på «Handlingsmeny»-knappen ved siden av videoen du vil redigere.
  3. Dobbelttrykk på «Slett» i «Varsel»-feltet for videoen.
  4. Når du får meldingen «Vil du slette denne videoen?», dobbelttrykker du på «SLETT»-knappen til høyre.

Slå tilgjengelighetsinnstillingen av/på

Hvis du ser et X-ikon i videospilleren, er det fordi enheten din har en tilgjengelighetsinnstilling slått på. Du kan slå av denne tilgjengelighetsinnstillingen i Android-innstillingene eller i YouTube-appen.
På Android-enheter:
  1. Gå til Innstillinger på Android-enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet.
  3. Velg det aktuelle tilgjengelighetsalternativet.
  4. Velg Av.

I YouTube-appen:

1. Trykk på profilbildet ditt øverst i appen.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Velg Tilgjengelighet.
  4. Hvis du vil overstyre innstillingene på Android-enheten, slår du av «Tilgjengelighetsspiller».
  5. Du kan også angi en nedtelling som skjuler avspillingskontrollene automatisk etter et gitt antall sekunder.