YouTube-mobiilisovelluksen esteettömyystoiminnot

YouTuben Android-sovellus hyödyntää Androidin esteettömyysominaisuuksia. Android tukee esteettömyyttä näkövammaisille tarkoitetuilla TalkBack- ja BrailleBack-sovelluksilla sekä erityisillä esteettömyysominaisuuksilla. Androidin esteettömyyskeskuksesta saat lisätietoja näistä asetuksista ja niiden käyttöönotosta.

Käytön aloittaminen
Kun olet ottanut käyttöön Androidin esteettömyysasetukset, TalkBack- ja Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuuksien avulla voit käyttää YouTube-sovelluksen sisältöä ja eri osia. Lisätietoja näistä ominaisuuksista on Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuuden ohjeissa.
Sovelluksessa liikkuminen

Sovelluksen päävälilehdet ovat Koti, Tilaukset ja Kirjasto. Tilaukset-välilehti näkyy vain, kun olet kirjautunut sisään.

• Koti : Voit selata suositeltuja videoita.
  • Tilaukset : Voit etsiä videoita tilaamiltasi kanavilta.
  • Kirjasto : Voit katsella latauksiasi, katseluhistoriaasi, tekemiäsi ostoksia ja soittolistojasi.

Lisäksi sovelluksen ylälaidassa olevan profiilikuvan  kautta pääset asetuksiin, Googlen tietosuojakäytäntöön, ohjeeseen ja sisäänkirjautumiseen.

Kirjaudu sisään tilillesi seuraavasti:

1. Valitse sovelluksen yläreunasta profiilikuvasi .
  2. Valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu ulos tililtäsi seuraavasti:

1. Valitse sovelluksen yläreunasta profiilikuvasi .
  2. Valitse Kirjaudu ulos.
Videoiden ja soittolistojen selaaminen

Voit selata Koti-sivun , soittolistojen tai kanavien videoita vierittämällä yhdellä sormella. Kuulet vierittäessäsi videon nimen ja sisällönkuvaustiedot.

Kanavat: Voit selata valitun kanavan sisältöä käyttämällä Koti-, Videot- ja Soittolistat-välilehtiä.

Videoiden ja soittolistojen hakeminen

Kun haluat hakea videon Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuutta käyttämällä, etsi hakupainike koskettamalla näytön yläosaa. Painike sijaitsee lisävalintavalikon vieressä.

1. Kaksoisnapauta hakupainiketta ja lisää hakulausekkeesi muokkauskenttään.
  2. Muuta hakusuodattimia kaksoisnapauttamalla avattavaa luetteloa.
  3. Selaa hakutuloksia käyttämällä Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuutta.
Videoiden toistaminen ja käsittely

Kun olet löytänyt videon, jonka haluat katsoa, aloita toisto kaksoisnapauttamalla videota. Soittimen ohjaimet saat esiin kaksoisnapauttamalla soitinta näytön yläosasta.

Soittimen ohjaimet ja valinnat

Keskeytä toisto: Keskeytä video kaksoisnapauttamalla keskeytyspainiketta.

Pienennä video: Pienennä video toiston aikana kaksoisnapauttamalla pienennyspainiketta. Kun video on pienennettynä, voit selata tai hakea muita videoita toiston aikana.

Pienennetyn videon sulkeminen: Kaksoisnapauta soitinpainiketta ja sulje pienennetty videosoitin pyyhkäisemällä kahdella sormella oikealle.

Pienennetyn videon suurentaminen: Kaksoisnapauta soitinpainiketta ja suurenna pienennetty videosoitin pyyhkäisemällä kahdella sormella ylös.

Lisää soittolistaan: Avaa Lisää video ‑ilmoitus kaksoisnapauttamalla lisäämispainiketta. Valitse soittolista käyttämällä Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuutta. Jos haluat luoda uuden soittolistan, kaksoisnapauta uuden soittolistan valintaa.

• Napauta nimenmuokkauskenttää, niin voit lisätä soittolistalle nimen.
  • Tee soittolistasta yksityinen tai julkinen kaksoisnapauttamalla yksityisyysvalintaruutua.

Lisää vaihtoehtoja:

• Muuta kuvanlaatua: Kaksoisnapauta videon kuvanlaadun painiketta.
  • Ilmoita sopimattomasta videosta: Kaksoisnapauta ilmoittamispainiketta.
  • Tekstitykset: Kaksoisnapauta Tekstitykset-valikkopainiketta.

Videon alapuolella ovat seuraavat tiedot tai ominaisuudet:

• videon kuvaus ja sisällönkuvaustiedot
  • tykkään- ja en tykkää ‑painikkeet
  • kanavan tilauspainike
  • videoehdotukset
  • kommentointimahdollisuus
  • videon kommentit.
Lataukset

Jos haluat selata YouTubeen lataamiasi videoita, avaa Kirjasto  ja valitse Omat videot. Selaa kanavallesi ladattuja videoita yhdellä sormella.

Videon lataaminen

1. Kaksoisnapauta Lataukset-kohtaa näytön oikeasta yläkulmasta.
  2. Kaksoisnapauta näytön yläosasta hakutoiminnon vierestä Lataa-painiketta.
  3. Etsi ladattava video laitteesi kuvagalleriasta. Valitse video kaksoisnapauttamalla sitä.
  4. Kirjoita videon nimi nimenmuokkauskenttään.
  5. Kirjoita videon kuvaus kuvauksenmuokkauskenttään.
  6. Valitse yksityisyyden taso (yksityinen, piilotettu tai julkinen) avattavasta luettelosta.
  7. Lataa video kaksoisnapauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Lataa-valintaa.

Videon muokkaaminen

Voit muokata videon nimeä, kuvausta tai yksityisyysasetusta seuraavasti:

1. Selaa lataamiasi videoita käyttämällä kahta sormea.
  2. Kaksoisnapauta muokattavan videon vieressä olevaa valikkopainiketta.
  3. Kaksoisnapauta Muokkaa-valintaa videon ilmoituskentässä.
  4. Kaksoisnapauta nimen tai kuvauksen muokkauskenttää tai yksityisyysasetuksen luetteloa.
  5. Kun olet tehnyt muokkaukset, kaksoisnapauta OK-painiketta.

Videon poistaminen

Ladatun videon poistaminen:

1. Selaa lataamiasi videoita käyttämällä kahta sormea.
  2. Kaksoisnapauta muokattavan videon vieressä olevaa valikkopainiketta.
  3. Kaksoisnapauta Poista-valintaa videon ilmoituskentässä.
  4. Kun näet Poistetaanko tämä video? ‑kysymyksen, kaksoisnapauta oikealla olevaa OK-painiketta.

Huom. Jos videosoittimessa näkyy X-kuvake, laitteesi esteettömyystoiminto on päällä. Voit poistaa sen käytöstä seuraavasti:

1. Avaa Androidin laiteasetukset .
  2. Valitse Esteettömyys.
  3. Napauta Kytkimen käyttö, Live Transcribe, TalkBack tai puhekäyttö.
  4. Valitse Ei käytössä.