YouTube-mobiilisovelluksen esteettömyystoiminnot

YouTuben Android-sovellus hyödyntää Androidin esteettömyysominaisuuksia. Android tukee esteettömyyttä näkövammaisille tarkoitetulla TalkBack-sovelluksella sekä erityisillä esteettömyysominaisuuksilla. Lisätietoja on Android Accessibilityn ohjekeskuksessa, jossa on muun muassa asetusten käyttöönotto-ohjeet.

Aloittaminen
Kun olet laittanut Androidin saavutettavuusasetukset päälle, voit selata sisältöä ja käyttää toimintoja TalkBackin ja Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuuden avulla YouTube-sovelluksessa. Lue lisää ominaisuuksista Kosketuksella tutkimisen ohjeista.
Tutustu sovellukseen

Sovelluksen päävälilehdet ovat Koti, Tilaukset ja Kirjasto. Tilaukset-välilehti näkyy vain, kun olet kirjautunut sisään.

• Koti : Voit selata videosuosituksia.
  • Tilaukset : Voit etsiä videoita tilaamiltasi kanavilta.
  • Kirjasto : Voit katsella latauksiasi, katseluhistoriaasi, tekemiäsi ostoksia ja soittolistojasi.

Sovelluksen ylälaidassa olevan profiilikuvan  kautta pääset asetuksiin, Googlen tietosuojakäytäntöön, ohjeisiin ja sisäänkirjautumiseen.

Kirjaudu sisään tilillesi seuraavasti:

1. Valitse sovelluksen yläreunasta profiilikuvasi .
  2. Valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu ulos tililtäsi seuraavasti:

1. Valitse sovelluksen yläreunasta profiilikuvasi .
  2. Valitse Kirjaudu ulos.
Videoiden ja soittolistojen selaaminen

Voit selata Koti-sivun , soittolistojen tai kanavien videoita vierittämällä yhdellä sormella. Kuulet vierittäessäsi videon nimen ja sisällönkuvaustiedot.

Kanavat: Voit selata valitun kanavan sisältöä käyttämällä Koti-, Videot- ja Soittolistat-välilehtiä.

Videoiden ja soittolistojen hakeminen

Jos haluat hakea videoita Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuudella, etsi hakupainike napauttamalla näytön yläreunasta. Painike on lisävalintavalikon vieressä.

1. Kaksoisnapauta hakupainiketta ja lisää hakulausekkeesi muokkauskenttään.
  2. Selaa hakutuloksia käyttämällä Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuutta.
Videoiden toistaminen ja käsittely

Kun olet löytänyt videon, jonka haluat katsoa, aloita toisto kaksoisnapauttamalla videota. Soittimen ohjaimet saat esiin kaksoisnapauttamalla soitinta näytön yläosasta.

Soittimen ohjaimet ja valinnat

Keskeytä toisto: Keskeytä video kaksoisnapauttamalla keskeytyspainiketta.

Pienennä video: Pienennä video katselun aikana kaksoisnapauttamalla pienennyspainiketta. Kun video on pienennettynä, voit selata tai hakea muita videoita toiston aikana.

Hylkää pienennetty video: Hylkää pienennetty videosoitin kaksoisnapauttamalla oikealla olevaa minisoittimen sulkemispainiketta.

Pienennetyn videon suurentaminen: Kaksoisnapauta soitinpainiketta ja suurenna pienennetty videosoitin pyyhkäisemällä kahdella sormella ylös.

Lisää soittolistalle: Avaa videon tallennusilmoitus kaksoisnapauttamalla "Tallenna video soittolistaan" ‑painiketta. Valitse soittolista käyttämällä Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuutta. Jos haluat luoda soittolistan, kaksoisnapauta uuden soittolistan valintaa.

• Lisää soittolistalle nimi napauttamalla nimen muokkauskenttää.
  • Tee soittolistastasi yksityinen, julkinen tai piilotettu kaksoisnapauttamalla avattavaa luetteloa ja Yksityinen-valintaa.

Lisäasetukset: Tuo nämä asetukset esiin kaksoisnapauttamalla oikeasta yläkulmasta lisäasetuspainiketta.

• Muuta videon laatua: Kaksoisnapauta laatupainiketta.
  • Tee videosta ilmoitus: Kaksoisnapauta ilmoituspainiketta.
  • Tekstitykset: Kaksoisnapauta tekstityspainiketta.

Videon alla näkyy seuraavat tiedot tai toiminnot:

• videon kuvaus ja sisällönkuvaustiedot
  • tykkään- ja en tykkää ‑painikkeet
  • kanavan tilauspainike
  • videoehdotukset
  • kommentointimahdollisuus
  • videon kommentit.
Lataukset

Jos haluat nähdä YouTubeen lataamasi videot, avaa Kirjasto  ja valitse Omat videot. Selaa kanavallesi ladattuja videoita yhdellä sormella.

Videon lisääminen

1. Kaksoisnapauta näytön alareunasta Luo-painiketta.
  2. Kaksoisnapauta näytön yläosasta videon latauspainiketta livelähetyksen aloituspainikkeen vierestä.
  3. Etsi ladattava video selaamalla laitteesi kuvagalleriaa. Valitse video kaksoisnapauttamalla sitä.
  4. Lisää videon nimi nimenluontikenttään.
  5. Lisää videon kuvaus kuvauksenmuokkauskenttään.
  6. Valitse yksityisyyden taso (yksityinen, piilotettu tai julkinen) avattavasta luettelosta.
  7. Kaksoisnapauta näytön oikeasta yläreunasta Seuraava.
  8. Valitse sopiva "tehty lapsille" ‑vaihtoehto näytön keskiosasta.
  9. Kaksoisnapauta näytön oikeasta yläreunasta Lataa.

Videon muokkaaminen

Videon nimen, kuvauksen tai yksityisyysasetusten muuttaminen:

1. Selaa lataamiasi videoita kahdella sormella.
  2. Kaksoisnapauta Toimintovalikko-painiketta muokattavan videon vierestä.
  3. Kaksoisnapauta Muokkaa-valintaa videon ilmoituskentästä.
  4. Kaksoisnapauta nimen tai kuvauksen muokkauskenttää tai avattavaa Yksityisyys-listaa.
  5. Kun olet tehnyt muutokset, kaksoisnapauta oikeasta yläkulmasta TALLENNA-painiketta.

Videon poistaminen

Ladatun videon poistaminen:

1. Selaa lataamiasi videoita kahdella sormella.
  2. Kaksoisnapauta Toimintovalikko-painiketta muokattavan videon vierestä.
  3. Kaksoisnapauta videon ilmoituskentästä Poista.
  4. Kun näet kehotuksen "Poista tämä video", kaksoisnapauta POISTA-painiketta oikealta.

Esteettömyysasetuksen laittaminen päälle tai pois

Huom. Jos videosoittimessa näkyy X-kuvake, laitteesi esteettömyystoiminto on päällä. Voit laittaa esteettömyystoiminnon pois päältä Android-laitteella tai YouTube-sovelluksesta.
Android-laitteella:
  1. Avaa Androidin laiteasetukset .
  2. Valitse Esteettömyys.
  3. Valitse sopiva saavutettavuusvaihtoehto.
  4. Valitse Ei käytössä.

YouTube-sovelluksesta:

1. Valitse sovelluksen yläreunasta profiilikuvasi .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Esteettömyys.
  4. Jos haluat ohittaa Androidin laitetason asetuksen, ota Esteetön soitin pois päältä.
  5. Voit myös asettaa ajan, jonka jälkeen videosoittimen säätimet piilotetaan.