YouTube-mobiilisovelluksen esteettömyystoiminnot

YouTuben Android-sovellus hyödyntää Androidin esteettömyysominaisuuksia. Android tukee esteettömyyttä näkövammaisille tarkoitetulla TalkBack-sovelluksella sekä erityisillä esteettömyysominaisuuksilla. Androidin esteettömyyskeskuksesta saat lisätietoja näistä asetuksista ja niiden käyttöönotosta.

Käytön aloittaminen
Kun olet ottanut käyttöön Androidin esteettömyysasetukset, TalkBack- ja Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuuksien avulla voit käyttää YouTube-sovelluksen sisältöä ja eri osia. Lisätietoja näistä ominaisuuksista on Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuuden ohjeissa.
Sovelluksessa liikkuminen

Sovelluksen päävälilehdet ovat Koti, Tilaukset ja Kirjasto. Tilaukset-välilehti näkyy vain, kun olet kirjautunut sisään.

• Koti : Voit selata suositeltuja videoita.
  • Tilaukset : Voit etsiä videoita tilaamiltasi kanavilta.
  • Kirjasto : Voit katsella latauksiasi, katseluhistoriaasi, tekemiäsi ostoksia ja soittolistojasi.

Sovelluksen ylälaidassa olevan profiilikuvan  kautta pääset asetuksiin, Googlen tietosuojakäytäntöön, ohjeisiin ja sisäänkirjautumiseen.

Kirjaudu sisään tilillesi seuraavasti:

1. Valitse sovelluksen yläreunasta profiilikuvasi .
  2. Valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu ulos tililtäsi seuraavasti:

1. Valitse sovelluksen yläreunasta profiilikuvasi .
  2. Valitse Kirjaudu ulos.
Videoiden ja soittolistojen selaaminen

Voit selata Koti-sivun , soittolistojen tai kanavien videoita vierittämällä yhdellä sormella. Kuulet vierittäessäsi videon nimen ja sisällönkuvaustiedot.

Kanavat: Voit selata valitun kanavan sisältöä käyttämällä Koti-, Videot- ja Soittolistat-välilehtiä.

Videoiden ja soittolistojen hakeminen

Jos haluat hakea videoita Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuudella, etsi hakupainike napauttamalla näytön yläreunasta. Painike on lisävalintavalikon vieressä.

1. Kaksoisnapauta hakupainiketta ja lisää hakulausekkeesi muokkauskenttään.
  2. Muuta hakusuodattimia kaksoisnapauttamalla avattavaa luetteloa.
  3. Selaa hakutuloksia käyttämällä Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuutta.
Videoiden toistaminen ja käsittely

Kun olet löytänyt videon, jonka haluat katsoa, aloita toisto kaksoisnapauttamalla videota. Soittimen ohjaimet saat esiin kaksoisnapauttamalla soitinta näytön yläosasta.

Soittimen ohjaimet ja valinnat

Keskeytä toisto: Keskeytä video kaksoisnapauttamalla keskeytyspainiketta.

Pienennä video: Pienennä video toiston aikana kaksoisnapauttamalla pienennyspainiketta. Kun video on pienennettynä, voit selata tai hakea muita videoita toiston aikana.

Pienennetyn videon sulkeminen: Kaksoisnapauta soitinpainiketta ja sulje pienennetty videosoitin pyyhkäisemällä kahdella sormella oikealle.

Pienennetyn videon suurentaminen: Kaksoisnapauta soitinpainiketta ja suurenna pienennetty videosoitin pyyhkäisemällä kahdella sormella ylös.

Lisää soittolistaan: Avaa Lisää video ‑ilmoitus kaksoisnapauttamalla lisäämispainiketta. Valitse soittolista käyttämällä Kosketuksella tutkiminen ‑ominaisuutta. Jos haluat luoda soittolistan, kaksoisnapauta uuden soittolistan valintaa.

• Lisää soittolistalle nimi napauttamalla nimenmuokkauskenttää.
  • Tee soittolistasta yksityinen tai julkinen kaksoisnapauttamalla yksityisyysvalintaruutua.

Lisää vaihtoehtoja:

• Muuta kuvanlaatua: Kaksoisnapauta videon kuvanlaadun painiketta.
  • Ilmoita sopimattomasta videosta: Kaksoisnapauta ilmoittamispainiketta.
  • Tekstitykset: Kaksoisnapauta Tekstitykset-valikkopainiketta.

Videon alla näkyy seuraavat tiedot tai toiminnot:

• videon kuvaus ja sisällönkuvaustiedot
  • tykkään- ja en tykkää ‑painikkeet
  • kanavan tilauspainike
  • videoehdotukset
  • kommentointimahdollisuus
  • videon kommentit.
Lataukset

Jos haluat nähdä YouTubeen lataamasi videot, avaa Kirjasto  ja valitse Omat videot. Selaa kanavallesi ladattuja videoita yhdellä sormella.

Videon lataaminen

1. Kaksoisnapauta näytön yläreunasta Lataukset.
  2. Kaksoisnapauta näytön yläosasta hakutoiminnon vierestä Lataa-painiketta.
  3. Etsi ladattava video selaamalla laitteesi kuvagalleriaa. Valitse video kaksoisnapauttamalla sitä.
  4. Kirjoita videon nimi nimenmuokkauskenttään.
  5. Kirjoita videon kuvaus kuvauksenmuokkauskenttään.
  6. Valitse yksityisyyden taso (yksityinen, piilotettu tai julkinen) avattavasta luettelosta.
  7. Lataa video kaksoisnapauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Lataa-valintaa.

Videon muokkaaminen

Voit muokata videon nimeä, kuvausta tai yksityisyysasetuksia seuraavasti:

1. Selaa lataamiasi videoita käyttämällä kahta sormea.
  2. Kaksoisnapauta muokattavan videon vieressä olevaa valikkopainiketta.
  3. Kaksoisnapauta Muokkaa-valintaa videon ilmoituskentässä.
  4. Kaksoisnapauta nimen tai kuvauksen muokkauskenttää tai yksityisyysasetuksen luetteloa.
  5. Kun olet tehnyt muokkaukset, kaksoisnapauta OK-painiketta.

Videon poistaminen

Ladatun videon poistaminen:

1. Selaa lataamiasi videoita käyttämällä kahta sormea.
  2. Kaksoisnapauta muokattavan videon vieressä olevaa valikkopainiketta.
  3. Kaksoisnapauta Poista-valintaa videon ilmoituskentästä.
  4. Kun näet kysymyksen "Poistetaanko tämä video?", kaksoisnapauta oikealla olevaa OK-painiketta.

Esteettömyystoiminnon vaihtaminen päälle tai pois

Huom. Jos videosoittimessa näkyy X-kuvake, laitteesi esteettömyystoiminto on päällä. Voit laittaa esteettömyystoiminnon pois päältä Android-laitteella tai YouTube-sovelluksesta.
Android-laitteella:
  1. Avaa Androidin laiteasetukset .
  2. Napauta Esteettömyys.
  3. Napauta Puhekäyttö, Teksti puhuttuna, TalkBack, Esteettömyys-valikko tai Kytkimen käyttö.
  4. Valitse Ei käytössä.

YouTube-sovelluksesta:

1. Valitse sovelluksen yläreunasta profiilikuvasi .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Esteettömyys.
  4. Jos haluat ohittaa Androidin laitetason asetuksen, ota Esteetön soitin pois päältä.
  5. Voit myös asettaa ajan, jonka jälkeen videosoittimen säätimet piilotetaan.