Tilgængelighed for YouTube-mobilappen

YouTube Android-appen fungerer sammen med Androids hjælpefunktioner. Android indeholder hjælpefunktioner til blinde og brugere med stærkt nedsat syn via TalkBack samt andre særlige hjælpefunktioner. Besøg Hjælp til Tilgængelighed i Android for at få flere oplysninger, bl.a. hvordan du slår disse indstillinger til.

Kom godt i gang
Når du har slået dine hjælpefunktioner på Android til, kan TalkBack og Tryk for at høre hjælpe dig med at finde indhold og elementer i YouTube-appen. Se vejledningen til Tryk for at høre for at få flere oplysninger om disse funktioner.
Gå på opdagelse i appen

Hovedfanerne i appen er Start, Abonnementer og Samling. Log ind på din konto for at se fanen Abonnementer.

• Under Start kan du søge blandt anbefalede videoer.
  • Under Abonnementer kan du finde videoer fra de kanaler, du abonnerer på.
  • Under Samling  kan du finde visningshistorik, uploads, køb og playlister.

Du kan logge ind eller få adgang til dine indstillinger, Googles privatlivspolitik eller Hjælp via profilbilledet  øverst i appen.

Log ind på din konto ved at følge denne vejledning:

1. Tryk på dit profilbillede øverst i appen.
  2. Vælg Log ind.

Log ud af din konto ved at følge denne vejledning:

1. Tryk på dit profilbillede  øverst i appen.
  2. Vælg Log ud.
Gennemse videoer og playlister

Brug én finger til at rulle gennem videoer under Start på playlister eller på en kanal. Når du ruller, hører du navnet på videoen og de tilknyttede metadata.

Kanaler: På en kanal kan du bruge fanerne Startside, Videoer og Playlister til at gennemse indholdet på den valgte kanal.

Søg efter videoer og playlister

Hvis du vil søge efter en video ved hjælp af Tryk for at høre, skal du trykke øverst på skærmen for at finde søgeknappen. Du finder knappen ud for elementet "Flere valgmuligheder".

1. Tryk to gange på søgeknappen, og tilføj din søgning i "redigeringsfeltet".
  2. Brug Tryk for at høre til at gennemse søgeresultaterne.
Afspil og betjen videoer

Når du har fundet en video, du vil afspille, skal du trykke to gange for at starte afspilningen. Tryk to gange på "afspilleren" øverst på skærmen for at få afspilningsknapperne frem.

Afspillerens betjeningsfunktioner og valgmuligheder

Pause: Tryk to gange på "Sæt video på pause" for at sætte videoen på pause.

Minimer video: Tryk to gange på knappen "Minimer" for at minimere en video under afspilningen. Når en video er minimeret, kan du gennemse eller søge, mens den fortsat afspilles.

Luk minimeret video: Tryk to gange på knappen "Luk miniafspilleren" i højre side for at lukke den minimerede videoafspiller.

Udvid minimeret video: Tryk to gange på "afspilleren", og stryg opad med to fingre for at udvide den minimerede videoafspiller.

Føj til playliste: Tryk to gange på knappen "Gem video på playliste" for at åbne "Gem video på"-underretningen. Brug Tryk for at høre til at vælge en playliste. Tryk to gange på "Ny playliste" for at oprette en ny playliste.

• Tryk på redigeringsfeltet "Titel" for at navngive din playliste.
  • Tryk to gange på rullelisten "Privat" for at gøre din playliste privat, offentlig eller skjult.

Flere valgmuligheder: Tryk to gange på knappen "Flere valgmuligheder" øverst til højre for at finde disse valgmuligheder.

• Skift videokvalitet: Tryk to gange på knappen "Kvalitet".
  • Rapportér en video: Tryk to gange på knappen "Rapportér".
  • Undertekster: Tryk to gange på knappen "Undertekster".

Under videoen finder du følgende oplysninger eller funktioner:

• Videobeskrivelse og metadata.
  • Knapperne til at give like og dislike.
  • Knap til kanalabonnement.
  • Videoforslag.
  • En mulighed for at tilføje en kommentar.
  • Kommentarer til videoen.
Uploads

Gå til dine YouTube-videouploads ved at åbne Samling og vælge Dine videoer. Brug én finger til at rulle gennem videoer, som du har uploadet til din kanal.

Upload en video

1. Tryk to gange på knappen "Opret" nederst på skærmen.
  2. Tryk to gange på knappen "Upload en video" øverst på skærmen, som du finder ved siden af "Gå live".
  3. Find den video, du vil uploade, ved at rulle gennem fotogalleriet på din enhed. Tryk to gange for at vælge en video.
  4. Angiv videoens titel i redigeringsfeltet "Opret en titel".
  5. Angiv en videobeskrivelse i redigeringsfeltet "Tilføj beskrivelse".
  6. Vælg et adgangsniveau (privat, skjult eller offentlig) på rullelisten "Adgang".
  7. Tryk to gange på "Næste" øverst til højre på skærmen.
  8. Under "lavet til børn" midt på skærmen skal du vælge den mulighed, der passer.
  9. Tryk to gange på "Upload" øverst til højre på skærmen.

Rediger en video

Sådan redigerer du en videos titel, beskrivelse eller adgangsindstillinger:

1. Brug to fingre til at rulle gennem dine uploadede videoer.
  2. Tryk to gange på knappen "Handlingsmenu" ud for den video, du vil redigere.
  3. Tryk to gange på "Rediger" i videoens "Underretning"-felt.
  4. Tryk to gange på redigeringsfelterne for titel eller beskrivelse eller på rullelisten "Adgang".
  5. Tryk to gange på knappen "GEM" øverst til højre, når du er færdig med at redigere.

Slet en video

Sådan sletter du en af dine uploadede videoer:

1. Brug to fingre til at rulle gennem dine uploadede videoer.
  2. Tryk to gange på knappen "Handlingsmenu" ud for den video, du vil redigere.
  3. Tryk to gange på "Slet" i videoens "Underretning"-felt.
  4. Når du ser muligheden "Slet denne video", skal du trykke to gange på knappen "SLET" til højre.

Slå hjælpefunktioner til/fra

Hvis der vises et X i videoafspilleren, skyldes det, at enhedens hjælpefunktioner er slået til. Du kan slå denne indstilling for hjælpefunktioner fra på din Android-enhed eller i YouTube-appen.
På din Android-enhed:
  1. Gå til indstillingerne for din Android-enhed .
  2. Tryk på Accessibility [Tilgængelighed].
  3. Vælg den relevante hjælpefunktion.
  4. Vælg Fra.

I YouTube-appen:

1. Tryk på dit profilbillede  øverst i appen.
  2. Vælg Indstillinger  .
  3. Vælg Hjælpefunktioner.
  4. Hvis du vil tilsidesætte indstillingen på enhedsniveau, skal du deaktivere "Afspiller med hjælpefunktioner"
  5. Du kan også indstille en timer, så afspilningsknapperne skjules automatisk efter X sekunder.